Monday, July 31, 2017

Langkawi 2017 - 2

22.07.2017
SABTU

Pagi tu...kitorang gi sarapan pagi kat gerai yg pernah aku ngan somi singgah masa trip 2tahun lepas dan tahun lepas. Gerai yg sempoi jer. Orang luar pun suka gi sarapan sini. Murah dan makanan bungkus beraneka pilihan. Sedap dan berbaloi laa dgn harganya yg tidak mahal walaupun terletak di kawasan pelancongan iaitu Pantai Tengah dan seberang jalan jer dgn Fave Hotel.
Kemudian terus ke Geopark Village area cable car tu. Saja jenjalan nak bergambar, nak tengok ada apa yg terbaru. Ada laa yg terbaru...antaranya..jalan yg nak ke sinun dorang ada buat jalan lain (dilencongkan. Kena mendaki sikit) pulak. Jalan di Pantai Kok mungkin akan ditutup di simpang tiga tu. Sebab tepian Pantai Kok tu pun macam nak buat sesuatu yg baru jer. Dorang banyak tanam pokok2 kat situ.

Akhirnya sampai jugak kat Geopark Village tu. Mmg takde hasrat nak naik cable car pun. Dah naik dulu cukup lah walaupun ada satu dua mende baru kat atas tu. Tiket tu kira murah laa sebab ada pakej sekali tapi nak kena dok situ dari pagi sampai petang baru berbaloi terutama masuk dalam galeri 3d Art tu..

Utk kali ni...kitorang meronda2 jer kat bawah tu. Ronda2..bergambar.
Lepak2 depan tasik ni. Cari kat mana jual makanan ikan. Rupa2nya dorang letak dlm bekas jer dan ada peti utk letak duit. Sepeket RM1. Kitorang amek 2 paket. Ok, kali ni seronok bagi ikan makan. Air tasik pun dh cantik semula...tak macam masa kitorang gi bulan 12/2016 ritu. Ikan koi pun dh besar2..seronok laa tengok depa berebut2 nak makan palet ikan tu.
Dari situ..ronda area belakang tu pulak sebab nampak ada kedai henbeg tapi tak berapa menarik pulak henbegnya. Dalam kedai yg sama ada kedai kamera go pro dan seangkatan dgn nya..abang pun gi laa belek2. Saja laa..bkn nak beli pun. Cukup laa dulu ngan SJcam yg ada ni. Dulu penah ada RD990 tp dh rosak dah.
Bukan tak berkenan tp pitih tu nak guna tang lain, heheh.
Dari situ..gi pekan Kuah. Makan dulu kat Gerai Kak Ti...kedai masakan nasi campur yg kitorang singgah tengahari semalam. Dah tau situ byk pilihan dan harga tak de laa mengapak orang, kan...heheh. Dah kenyang baru gi tuju ke HIG...nak beli coklat. 
Dah dapat dh coklat idaman memasing, heheh..
Teman mak masuk sini. Mak nak tengok2 jer dulu. Berkenan tengok Sheila Rusly dok pakai masa Ketuk2 Ramadhan ritu.
Mmg trip kali ni...kitorang tak jejak langsung Idaman Suri & yg seangkatan dengannya. Mmg dlm bajet takde utk ke situ...dan kalo membeli pun..buat semak umah jer. Kiranya tak perlu lagi barang2 utk waktu ini.

Dari sini...kitorang nak ke satu tempat menarik yg dh lama pun ada tapi baru kali ni kitorang ada masa nak gi, heheh..

..sambung

Nota ALONA:-
~Byk nya citer dh tak apdet kat sini. Orang skang pun tak suka buat blog dh kot ye. Susah nak jumpa info terkini melalui blog tulisan b.Melayu. Mgkn semua orang dh takde masa sebab aktif kat fb, IG, tweeter, wassap dan pelbagai media sosial yg ada skang ni.