Tuesday, September 13, 2016

Permohonan Kemasukan Secara Online MRSM T1 & T4, 2017

13.09.2016
SELASA

Permohonan kemasukan secara online ke MRSM Maktab Rendah Sains Mara utk Tingkatan 1 dan 4, 2017 sudah dibuka mulai 13 September 2016 hingga 21 Oktober 2016.
Bagi pelajar dan ibu bapa yg berminat menghantar anak utk belajar di sini boleh klik di link di bawah utk terus ke borang berkenaan.

Untuk borang permohonan Tingkatan 1 boleh klik SINI

Untuk borang permohonan Tingkatan 4 boleh klik SINI 


Nota ALONA:-
~Lama tak apdet...tengah tunggu Q utk apdet kat sini pulak. Banyak tul citer berperam, hahaha..

Sunday, June 19, 2016

Along dan sesi intern...

17.06.2016
JUMAAT

Alhamdulillah, dh hari ke-5 along melalui sesi intern.
Semoga segalanya dipermudahkan serta dapat melaluinya dengan sebaik2nya, Amin.
Along dgn uniform di bilik bedah...Tapi bukan nak bedah orang, hihi..

Nota ALONA:-
~Sentiasa mendoakan yg terbaik utk anak2 tersayang..

Thursday, June 16, 2016

Along balik KL

09.06.2016
KHAMIS

Hari tu along dh nak balik KL. Isnin 13hb along dh nak mula sesi intern selama 3 bulan. ETS along jam 9.27 pagi. Amek tiket ETS Kamunting - KL Sentral.
Along balik awal sebab nak cuba biasakan diri ngan motorsikal dari umah ke tempat intern. Tambahan pulak sesi intern along permulaannya di dalam bulan Ramadhan.
My sunshine...love!!
Along dh kena tunggu kat platform 3 utk menaiki ETS pagi itu.


ETS dh sampai.. Mujur sempat amek gambo along dan ETS, hehe. ETS ni sedang memperlahankan kelajuan utk mengambil dan menurunkan penumpang di sini.
Babai along. Selamat melalui sesi interns. Good luck.

================================


Tiap2 tahun staff akan dapat sebekas kurma saiz besar ni. Sudah tentulah sedap, kan..
Dapat jugak beli durian...tapi mahal lah sekilo. RM15/kg....tapi nak makan punya pasal beli laa 2-3 bijik. Timakasih abang.
Kebetulan...fren fb ada buat durian crepe dalam beberapa hari...aku pun oder laa utk musim durian kali ni, heheh..

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah...bertemu lagi Ramadhan tahun ini..

Wednesday, June 15, 2016

Outing ngan anak2..

05.06.2016
AHAD

Hari tu...keluar lagi. Nak beli baju raya casual anak2 laa katanya, kan. Terutamanya along ngan akiss laa. Angah jer cuti lama sampai bulan September nanti. Kitorang pun gi Taiping Mall. Ada satu butik pakaian lelaki kat situ. Sesuai ler utk golongan remaja mcm along dan angah ni..
Pilih punya pilih...try menerai....bincang2...pilih semula...suka pada pandangan pertama jugak, hahahah. Jadi, abah.....sila bayar, heheh..
Terketar2 abahnya keluarkan duit, kihkih. Semua RM200 lebih sikit sekali topi angah yg angah bayar sendiri.
Dari situ...kitorang gi AEON pulak. Nak makan kat Johnny Steamboat. Tengok dh tadi kat Seoul Garden di Taiping Mall. Orang pun ramai...tengok harga pun...alahaiii. Tak pe lah. Try gi Johnny pulak. Tengok harga dorang ok ler sket. Dalam bajet. Angah yg nak belanja sebenarnya ni, heheh.
Dh pilih nak set apa dan tambah apa..
Makan2....
Ni budak yg nak belanja ni sebab dpt duit iklan youtube bulan tu. Dengan topi baru nya...heheh..
Alhamdulillah, didatangkan rezeki seperti ini. Terima kasih Angah.
Dh kenyang...gi pulak butik PDI kat dlm AEON tu jugak. Nak cari baju casual Akiss. Baju kurung ibu dah tempahkan dah 2 pasang. Nak laa juga sehelai baju casual.
Abah yg baik...hati...
Dh dapat sehelai. Puas laa hati dia, kan..
OTW nak balik umah tu...pusing pulak gi cari kedai yg jual drone. Ada satu kedai tu..jual drone takde kualiti..utk main2 gitu aje boleh laa. Jadi, abang pun google. Mmg ada satu kedai drone kat dalam Taiping ni. Dh jumpa...abang wassap. Dia kata...Ahad pun dia bukak kedai. Kitorang pun terus ler ke kedainya di Kg. Boyan. Sebaris aje ngan bengkel kereta Ah Hwa.
Mcm2 pilihan....macam2 harga jugak..
Tokey kedai ni pun suka kucing. Byk kucing yg dia bela. Salah sekor...ni haa. Gemok mcm watak Muta dalam anime studio Ghibli....heheh..
Akhirnya, angah pilih drone yg ni..
Set drone..
Drone ni angah yg punya. Beli pun mmg guna duit dia...duit iklan youtube jugak ni. Leh laa abah dia tumpang2 main...tumpang2 rakam gambar, heheh. Takde laa amek yg mahal sangat. Yang dalam bajet aje..RM490.


Nota ALONA:-
~Rezeki Angah...Alhamdulillah.

Saturday, June 11, 2016

Angah dah 19..

11.06.2016
SABTU

Hari ni besday budak ni. Dah keluar makan2 dh masa awal2 bulan ritu sebelum masuk Ramadhan. Masa tu Along pun ada lagi kat umah. Lom mula program intern lagi..

Alhamdulillah, angah dh 19 tahun. Jadi anak yg baik.
Ibu ngan abah sentiasa mendoakan yg terbaik utk Angah juga Along dan Akiss.
Kasih sayang kami kepada anak2 tidak berbelah bahagi. 
Pejoi...
04.06.2016
SABTU
Seminggu sebelum tu 11.06.2016
Gi makan2 kat Kiosk Halal Ramly di RnR Gunung Semanggol. Biasalah, ikut jalan belakang aje. Masa tu cukup korum lagi. Lom masuk Ramadhan 1437H lagi..

Sebenarnya...siang tu kitorang berdua keje. Ada job kat Jebong. Malam tu...letih nak masak. Jadi, alang2 gi makan...terus laa skali utk besday Angah seminggu lagi tu, kan..
Makan2...
Abahnya belanja...timakasih :)

Nota ALONA:-
~Syukur atas segala limpah kurniaNya. Alhamdulillah...