Wednesday, August 26, 2015

Mini2 cuti Lumut - 3

22.08.2015
SABTU

Dah check in...lega. Leh relaks. Plan kul 5 petang nanti baru keluar gi pantai Teluk Batik.
Kitorang amek bilik famili standard ni aje...sbb bilik famili deluxe yg ada katil besar 2 bijik tinggal satu jer walaupun booking 4-5 hari sebelum. Jadi kitorang bagi pada famili yg lebih memerlukan, :) . Katil ni...bila rapatkan leh tido berlima, hahaha. Bukan dok dalam bilikkkk aje kan...kan..
Apa2 pun...kitorang anak beranak mmg seronok jer.
Kul 5 petang...turun tunggu kat lobi...nak gi pantai Teluk Batik sama2.
Tunggu...
Di perkarangan parking luar GM Hotel..
Dok berehat di tepian pantai sambil melihat kebiruan laut...sungguh menjadi penawar stress bekerja..
Air laut teluk batik ni dh tak berapa best sangat tapi masih ok laa. Kalo nak puas hati mandi manda air laut..mmg bercuti di pulau jgk laa yg best terutama pulau2 di Terengganu tu..
Antara yg turun mandi air masin...
Along melayan adik anis.
Pak cop pun tak ketinggalan..
Dah siap2 nak balik..
Bergambar ramai2...
Dah mandi2 laut...rupa2nya dorang nak lepak minum2 dulu. Ok...aku bawak dorang ke satu gerai ni. Tapi tak tau nama. Mmg tepi simpang 3, jalan nak ke Pulau Marina tu...
Aku ngan abang makan sup gearbox aje..kongsi. Mmg terangkat sedapnya, umph!!!
Ni pertama kali aku ngan abang pekena sup gearbox. Dan dapat2 rasa terus yg terbaekk!!!! 
Kat sini ada jgk coconut shake. Mak aii...besar giler gelasnya. Kalo oder share pun takpe...jenoh nak perabes bila mintak sorang satu, hahaha.

Yg lain ada yg makan bihun sup, laksa.....semua dorang kata sedap. Dan....dgr citer...ada yg nak repeat lagi makan kat sini bila2 nanti, huhu.

Nota ALONA:-
~Happy...Alhamdulillah..

Tuesday, August 25, 2015

Mini2 cuti Lumut - 2

22.08.2015
SABTU

Sementara nunggu masa nak check in...kitorang gi Lumut Waterfront dulu. Bergambar2, hehe. Ye lah...lepas check in nanti...petang2 nak ke pantai Teluk Batik lak. Takde masa dh nak ke sini. Dah nama cuti2 mini, kan...kan..

Sekeluarga...
Panas masa ni. Tapi dok bawah pokok ok laa, hehe.
Kul 1.30 petang...kitorang pun gerak laa ke hotel utk check in...


Nota ALONA:-
~Perbelanjaan bercuti mengikut kemampuan poket kita, ok...PEACE!!

Monday, August 24, 2015

Mini2 cuti Lumut - 1

22.08.2015
SABTU

Pagi tu...kitorang bergerak ke Lumut. Konvoi 3 kereta.
Hotel dh booking lima hari sebelum....hotel bajet aje. Tapi bajet2 pun...kena pastikan berbaloi, ye....baru kita booking, ;) .

Mula2 kol kat Hotel Valleyview yg pernah kitorang gi tido beberapa tahun dulu. Tapi bilik tak cukup utk kitorang. Kena laa kol hotel bajet lain yg best jgk...iaitu GM Holiday Hotel...
Cuti2 mini 2 hari 1 malam aje. Sebab Ahad akiss dh kena balik asrama.
Sebenarnya...mmg minggu ni aku dh bagitau awal2 kat abang...nak jenjalan cuti2. Cuma tak pilih lokasi lagi. Tak sangka laa ada yg nak join dan mencadangkan Lumut. Aku ok jer.

Singgah AEON Manjung sat....
Makan tengahari dulu kat Restoran D' Warisan...
Mmg best restoran ni. Mcm2 lauk pauk. Sampai tak tau nak pilih yg mana satu, hehe. Kena datang banyak kali baru semua lauk dapat rasa, kikiki..

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah..

Saturday, August 22, 2015

Amek akiss pulang bermalam..

21.08.2015
JUMAAT

Amek akiss kat asrama dia. Dia boleh balik minggu ni. Minggu merdeka tak boleh balik sebab kat sana ada buat sambutan hari merdeka. 
Ada replika kaabah kat situ...utk form 5....
Masukkan barang2 kat bonet comel tu...hihi.
Ok...jom balik...jom..
Along drive...
Utk ujung minggu tu...ketiga-tiga ada bersama. Mmg meriah laa umah, :)

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah...

Thursday, August 20, 2015

Ke Tabung Haji..

20.08.2015
KHAMIS

Gi Tabung Haji...bangunan baru. Dah pindah kat area Kg. Jambu. Betul2 sebelah hotel Taiping Perdana tu.


Kat sini parking lebih senang sket ler dari bangunan lama dulu tu. Pusing banyak kali pun tak jumpa2 kalo masa puncak tu...
Dalamnya pun lebih luas dan selesa.
Yg penting mesra orang yg malas menulis borang, kikiki.
Cuma amek nombor. Tunggu giliran dan semua urusan kat kaunter aje. Tak payah nak tulis2 borang.
Gi ngan along dan angah..
Ramai orang Taiping tak tau bangunan Tabung Haji ni dh pindah kat Kg. Jambu. Aku pun mula2 dulu terkejut jgk tengok dh jadi kedai tudung lak bangunan tabung haji yg lama tu, huhu. Mujur ler masa tu bukan nak ke situ pun....lalu jer sebab nak ke Ella Popiah tu... :)

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah...