Monday, September 23, 2013

Hanya cerita biasa..

FADEL MAI TEPEN
Dari 20hb sehingga 22hb September 2013 semalam....adik aku ada mai Tepen. Jadi guru pengiring utk satu rombongan pelajar form 5 sekolah tempat dia mengajar kat KL nun.

Tapi walaupun mai sini...cuma waktu malam aje aku jumpa ngan Fadel iaitu selepas waktu makan...waktu dorang dh bersantai2, hehe. Dapat ler jumpa berborak2 ngan adik aku di waktu malam selama 2 malam berturut2, hehe. Tapi tak tido kat umah kitorang ler.
Fadel bergambar ngan bas yg membawa rombongan tu.
Rombongan sekolah ni mcm biasalah kalo pi Taiping ni....mesti gi zoo, Muzium Perak, Kompleks Kota Ngah Ibrahim, Hutan Pelajaran Paya Bakau....makan mee udang. Dorang nak naik Bukit Larut tp disebabkan ada acara mountain bike ke mende ntah yg guna laluan jip tu...maka bila jalan tu ditutup ler dari laluan jip...tak dapat ler dorang nak naik atas tu.

Ahad 22/09...pagi2 dorang dh check-out. Katanya singgah Kuala Kangsar jap sebelum balik KL.

MAKAN LAGI
Owh...ini acara hari Sabtu 21/09. Aku ngan abang keluar ngan motor gi print gambar utk album sticky Dila yg dh siap editing. Gi cari makan jap.
Mee bandung dari gerai INA sebelah gerai Ella Popiah Taiping..
Popiah.....
Dh selesai makan...pi bank bawak keluar duit utk kos print gambar, album & frame....hehe.
Lepas tu pi PC Depot kat sebelah pizza Dominos tu....cari hard disk personal utk aku simpan gambar2 koleksi sendiri.
Hard disk lagi satu tu dh nak dekat penoh. Mana taknya...bercampur mcm2 dokumen kat dlm tu sekali ngan folder gambar2 pengantin.

MESIN RUMPUT
Kul 6 petang...abg mesin rumput kat tepi umah ni.
Aku tolong sapu. Abes keje ngam2 azan Maghrib, hehe.
Lega aih..rumput dh bermesin, mm..
Pokok2 pun tak terjaga dh.
Anak2 pokok kari bukan main galak tumbuh dari akar induk. Buah limau kasturi pun byk yg gugur. Tp saiz kecik2 aje. 

DAH UPGRED LAGI
Tadi sesaje gatai aku gi picasaweb.com..
Nak tgk brp keluasan utk aku simpan gambar kat situ lagi...ngee
You are currently using 83MB (0.54%) of 15360MB
Wow...dh besar lagi laa peruntukan utk aku simpan gambar dlm blog.
Aku skang cuma guna 83mb dari 15360mb, wahhhh...Kiranya 1 percent pun tak sampai lagi tu, hehe. Seronok2...

Nota ALONA:-
~Pot pet...pot pet...citer tak abes2, :p

9 comments:

❤Kamsiah❤ said...

akak dah berkurun tak check..jap nak pi tgk..berapa peratus lg yg tinggal..

attyfir said...

dah lama giler aty x menjenguk picasa.

tifa anvar said...

Best je ade space kat luar umah. Blh tanm menanam

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

mee bandung... feberet!

Zura@Iwan said...

gmbr mkn lagi? hehe..

tgk rumput umah akak dh clear..
teringt rumput umah sy kt sp..
tensen plak tggu rumput naik tiggi..huhu..

sy tk penah cek kt picasa tu..
ntah brp byk la gmbr sy dh pakai..ahha

el said...

picasa..ermm dulu pernah pakai ni skun xdelah kut..ntah x tau pasal mende2 ni..megabait pun kurang faham haha

ALoNa CintamaniszLite said...

El..kalo masukkan gmbr dlm blogspot otomatik simpan dlm picasa. Akak pn xpenah daftar akaun picasa pun.
Kalo picasa dh penoh..tu yg xleh nk simpan gmbr dlm blog dh..smpai ada yg kn create lg satu gmail.

wantie said...

T ada sikit je gambar dalam picasa. sejak incident that day gambar dah penuh., T terus burn dalam disc segala gambar yg ada.

tak terbeli lagi hard disc yang extension tuk simpan gambar tu. bila la nak beli. asal ke PC fair pegang letak pegang letak. hahaha

Kesuma Angsana said...

popiah tu mmg nampak sedap lah !