Wednesday, June 1, 2016

Cuti2 di Teluk Senangin - 1

26.05.2016
KHAMIS

Alhamdulillah...dpt jugak gi bercuti2 ngan anak2 masa cuti sekolah pertengahan tahun ni.
Beberapa minggu sebelum ni...aku dh mintak abang cuti 2 hari..Khamis dan Jumaat. Itu jer pun hari yg sesuai. Akiss dh balik dari camping PBSM, along ngan angah pun dh leh balik masa tu. Nak gi destinasi mana...lom tau lagi, hahaha. Yg penting..abang kena apply dulu cuti tu. Nak gi mana kemudian pikir, hihi.

Pikir punya pikir...akhirnya pilih gi Teluk Senangin aje. Dekat...dan kebetulan terjumpa pulak hotel yg bagus kat situ dalam agoda.com. Dh baca review kat agoda, kat blog...hotel tu ok. Bajet tapi berbaloi.

Maka...26hb tu...kitorang pun gerak dari umah. Mula2 nak sarapan pagi...tapi sebab nasik lemak dh abes dan dh ada menu tengahari...kitorang pun terus amek lauk tengahari. Makan kat kedai makan berhampiran flyover sebelah Tesco Taiping tu aje.
Isi perut dulu.. Abang mesti cari kopi / nescafe....
Kitorang terus menuju ke AEON Manjung dulu. Sebab check in kat hotel kul 3 petang. Saja2 jenjalan cuti mata. Konon2 nak cari jugak tshirt kasual anak2 utk raya nanti. Tapi takde yg berkenan pulak. Nampak kedai Kaison...terus masuk. Cari pewangi umah.
Kat tangan dh amek dh pewangi tu...bergambar lak kat rak bear2 kiut miut ni.
Akiss tumpang bergambar ngan bear...
Sebok tengok buku...
Bergambar kat cermin....takde keje..
Bergambar lak kat bunga2 plastik ni, hohoho.
Amek jer frame insta ni...utk bergambar. Kebetulan pulak mmg keluar ngan anak2, kan.
Kitorang gak masuk kat area pasaraya AEON tu. Cari air mineral, keropok2 utk kudapan masa kat hotel atau tepi laut nanti...
Dorang dok situ sementara tunggu ibu ngan abah tengah nak bayar barang2 kat kaunter..
Gi lak area bakeri. Masing2 dh pilih roti masing2 dan beli ekstra. Semua utk kudapan kat hotel nanti.
Dari AEON Manjung...kitorang pusing semula menghala ke Teluk Senangin. Sampai sana leh jer nak check in dh tapi nak ronda2 dulu kat luar. Air tengah pasang tu...
Ada famili tengah mancing. Dorang pun nak check in kat hotel tu jugak. Siap berkelah dulu sebelum waktu check in..
Bergambar tu sudah semestinya lah..
My doter..
Seronok jer lepak situ ngan tiupan angin bayu lautan. Tapi check in lom lagi. Kitorang pun gi laa check in. Amek bilik utk Quad...Besar bilik ni. Cuma bilik gini takde yg ngadap laut. Ngadap bukit. Tapi ok jer. Puas hati ngan bilik yg luas, bilik air yg bersih. Cuma Teluk Senangin ni...mmg tak lari dari masalah lalat. Cuma kat area hotel kitorang nginap ni...kurang sket laa lalatnya. Macam lalat sesat kat umah kita aje.
Dh check in...semua pakat nak baring2 dulu.
Plan nya petang2 sket lepas Asar baru keluar ronda2 ke pantai. Gi awal2 sangat panas terik, hehe. Anak2 aku ni...Alhamdulillah, seronok aje bila dpt bercuti wlpn cuti2 bajet aje. Syukur lah...dorang dh besar2 ni...ada jgk rezeki nak gi cuti2 bajet kerap sket. Cuma tu lah...cuti dorang pulak dh tak sama. Jenoh ibu nya ni plan cari masa yg sesuai.


Nota ALONA:-
~Syukur, Alhamdulillah...

2 comments:

lia ummiirfan said...

kak.. bestnya kak.. muka akak dan akiss dah macam kakak dengan adik je.. 😄😄

ALoNa CintamaniszLite said...

Timakasih lia...singgah blog akak.. :)