Thursday, April 1, 2010

Citer bawak balik beskal org..hoho

17hb Mac 2010
Rabu

Dekat nak kul 11pg..kitorang baru kuar umah.

Ni...mountain bike adik aku punya ni. Sejak dia dok Sarawak...sian beskal ni takde org nak kayuh.
Sebenarnya..dh lama abg tingin nak pinjam bawak balik Tepen, hehe. Tp tak tau nak bawak ngan apa. Maklum ler..dulu guna kancil aje. Ngan myvi pun tak muat ni walopun mak ngan ayah aje ke Tepen. Mana taknya..mak ngan ayah kalo datang Tepen..mcm2 mende yg dibawak utk anak cucunya, hehe.

Jadi, bila dh ada alza ni..torai ler masukkan. Rupa2nya..(abg kata) senang aje nak bukak tayar beskal ni.
Cam gambar di atas tu ler keadaan beskal dlm alza belah belakang, hehe.

Sebelum balik tu..ayah bawak kitorang gi kat medan selera, Kg. Baru kat Bentong tu ler. Nak makan tengahari dulu kat kedai kawannya. Ayah kata..kat situ sdp jugak. Kitorang ikut aje. Aku pun ni ler kali pertama nyinggah makan kat medan selera tu, hehe. Sebelum2 ni..sejak dh bertahun2 medan selera ni wujud tang situ..tak penahnya terlintas nak singgah. Ntah apa2!!

Kawasan ni dulu..jadi arena funfair ler dolu2. Zaman kegemilangan pop yeh yeh...maiii artis pop yeh yeh buat konsert. Zaman kegemilangan rock...mai tiap2 malam grup2 rock. Yg aku penah gi pun..XPDC kot, hoho. Tp tu duluuuuu...

Nampak tak Genting Highlands tu?? hehe..
Tu ler..nama aje dekat..tp dh lebih 10thn aku tak naik situ. Ntah mcm mana rupa pun aku tak tau dah. Asek tgk gambar2 kat blog kawan2 aje ler, huhu.
Budak2 Bentong...ramai ler gi keje kat atas tu.

Dari situ..kitorang singgah pulak jumpa mak, salam2 pelok cium. Mak keje ari tu. Dah 2 hari cuti. Cuti lama2...nanti Guan Seng bising2 pulak, hoho.
Ayah terus menghala ke tempat lain. Katanya, nak gi bayar bil letrik kot kalo tak silap pendengaran aku ler, ngeh2..

Setelah sampai umah..abg pasang ler balik tayar beskal ni.
Tp kena pam angin gak ler.
Berbasikal ler ngan Akiss. Abg kata..bila2 lapang nanti nak join Jabir, Yeop gi berbasikal. Sj seronok2. Cuma abg takde helmet dia ler..bahaya gak kalo tak guna helmet dok ngayuh beskal kat jalan2 besar ni, huhu.

Along pun sebok nak mencuba. Tp ok ler..kaki dia sampai ler gak. Kalo angah dan akiss tak boleh lagi. Palangnya tinggi. Maklum ler..mountain bike.
Tp si Akiss tu sampai nangis2 nak cuba naik. Dia kata nak kayuh ikut celah2 palang tu. Adeii, anak...anak...

8 comments:

pak long said...

salam buat tuan umah..
nanti boleh join kayuh...jelajah semanggol..hehehe

etuza said...

Cantik panorama tu tau..tertarik nak tengok gambar2 kat sini.

[-suziey-] said...

heheh dh ade alza ni bole la mengangkut sume bende beso2..ekeke:p

nnti balik tepeng bole la sy nk pinjam beskal nk pusing2 lake..ekeke:p

J@J@ / Bini The Rock said...

kayoh la sampai ke Batu Pahat...

xD

mamawana said...

Meh ler kayoh sini...leh kayoh dgn mama dgn anak2 mama...ihik

DeLLas said...

jaga beskal elok2 na.. mahal tuh.. huhuhu..

wantie said...

meh.. meh.. kayuh sampai kat penang ni. nek Jambatan pree ja.

ryan said...

Unfortunately though many people UGG Sundance are told to avoid the wrong thing - they are told to avoid sugar when the real culprit is fat.Fat, unlike sugar, is very hard for the body to digest. This means it can take substantial amounts of time to digest - up to Sundance ugg Boots 24 hours or more. As a result it stays in the blood and can interfere with other foods you eat especially sugar. When you eat sugar after eating fat, the fat in your blood will prevent the sugar from moving through the blood to starving cells. This makes your blood sugar levels rise and Sundance uggs this is a dangerous. Luckily the body has systems in place to combat situations like this. An organism found in the body called Candida helps out in this situation by eating the sugar which makes it multiply and bringing ugg 5325 down the sugar levels. If you always have a high fat diet then you will always have a problem with Candida in that the organism will be about ugg 5325 in high levels. However high fat on the odd occasion should not be a problem.