Saturday, April 3, 2010

Baby...

Mula2 citer baby kucen, hehe..
Ujung bulan Mac ari tu..kucing mak (anak si Nobi) telah melahirkan babynya. Empat ekor semuanya. Chumil2 lak tu. Tp ada sekor aje jantan. Yang kaler oren tu ler. Tp yg tu mak punya, hehe.
Akiss pun sebok booking sekor kat Pah dia. Siap dh bg nama iaitu Nami (nama salah satu watak dlm team anime One Piece).

Ibu anak2 kucing ni iaitu si Thong (Lutong) ni kaler kelabu tp anak2 dia ada oren sekor dan yg lain2 kaler bapak anak2 kucing ni (si Totoro).

Kalo ikut sejarah anak2 kucing ni..nenek dia (Nobi) pun lahir bln Mac. Mak dia (Thong) pun dilahirkan oleh Nobi pada bln Mac tahun seterusnya. Dan Thong pun melahirkan anak2nya dlm bln Mac..hehe.
Salah sekor dari adik-beradik Thong (dinamakan Tommy) yg telah diserahkan di bawah penjagaan Hidayah (kawan Akiss)...pun dh selamat melahirkan anaknya pada hujung bln Mac. Empat ekor gak. Yg ni pun ada sekor kaler oren. Yang lain2 kaler itam tompok putih2 sket, hoho.

Aku pun geram betul tgk anak2 kucing ni...chumil2 betul. Muka bulat2 aje. Kalo yg jenis muka pjg atau lonjong...aku tak berapa berkenan, ngee..
Kaki baby2 kucing ni pun ada jenis bersetokin pulak tu. Salah sekor tu..si Nami ler..kucing yg Akiss dok lorat booking kat Pah dia, hehe.

Akiss tu kalo dtg umah Pah dia...anak2 kucing ni ler yg diterkamnya dulu. Nasib baik ler maknya si baby kucing ni (Thong) tu jenis baikkkkk sgt. Dia tak marah pun manusia usik2 anak dia, hehe.

Ni citer lain pulak..
Hmm...mmg seronok kan bila tgk baby baru lahir, ngan kulit kemerahan, selembut sutera, kecomelannya telapak kaki, jari jemarinya...gerammmmm sgt.

Al-kisahnya...
Pada 30hb Mac 2010..adik ipar aku dpt baby baru, gegirl. Bermakna...abg dan aku dpt anak sedara baru, hehe. Dh lama betul aku tak pangku baby. Terutama yg baru lahir. Hepi sgt. Seronok sebab terimbas kenangan dulu2, hehe.
Jadi, petang Selasa tu..aku ajak gak abang gi wad bersalin kat Spital Tepen. Sebab..di samping tak sabar2 nak tengok baby baru...aku nak menjengah tempat nostalgia aku melahirkan Angah ngan Akiss 10-13 tahun yg lalu (lama dh, kan??).
Itu ler last aku menjejakkan kaki kat situ. Lepas2 tu..mana ada penah masuk situ pun waima nak melawat sesape pun, hoho.

Skang ni...baby ada ler kat umah mak. Dh beberapa kali ler aku gi melawat baby. Tolong2 menyebok, hoho. Best dpt cium baby..bau wangiiiii aje. Pastu, ada ler yg tingin tu, hoho..

Org yg dpt baby..tp aku ngan Akiss yg excited dok membelek baju2 bayi, hoho. Sebenarnya, masa tu kitorang nak belikan hadiah ler utk baby baru tu. Tu yg amek kesempatan cuci2 mata sekali kat situ. Maklum ler..sejak 10thn kebelakangan ni aku mmg tak penah singgah pun kat area2 cenggini dah..huhu.

5 comments:

mamawana said...

Salam Cintaaaa

Tomeinyer anak tucin tu.....

cikbedahlaser said...

hahahah ape lg kak...
try lg ar beranak.. akakakakak

jd kesimpulan dr cite akak tu ye la.. kucin beranak bln 3..sekian...
yg nami tu mesti wak yg letak kan...aklakakakaa

TokNabe said...

Teringin nak pegang budak kecik lagi ler.. :)

ibu_umairah said...

....anak kucing suka tau!!tapi x nak bela......he..he...he....

POSH76 said...

tomeinyer tuceng tu..jaga baik2 taw hehe

tahniah ur sis dpt baby...besskan kalu ada baby