Monday, April 12, 2010

Gambar banyak...citer sikittt aje..

Ni kat Gunung Lang lagi. Gi kali ke 2. Kali ni bawak Along lak. Saja laa nak bawak along tgk lak tempat ni. Dulu masa mula2 gi..along takde. Kitorang ni kalo leh..mana kitorang gi..mesti nak bawak anak2 cukup semua sekali, hehe. Kalo idak..rasa mcm terkilan aje dorang tak dpt tgk apa yg kitorang dh tgk.

Disebabkan aku dh penah masukkan citer pasal Gunung Lang ni dlm N3 sebelum2 ni..jadi kali ni aku byk masukkan gambar aje ler.

Sebenarnya singgah sini dlm perjalanan balik dari Bentong ke Taiping cuti sekolah bulan Mac ari tu.
Tatkala Akiss ngan Angah sebok main menda tu..kitorang dok lepak2 kat kusi yg disediakan. Along dh tak join mende2 ni..hmm..Rasa dh besar sgt ler tu, kiki.

Muka abg setelah memandu dari Bentong-Ipoh..
Letih2 juga tu..tp masih bertenaga, ngee..

Dlm entry pasal Gunung Lang sebelum ni..kan aku ada citer pasal PAM air yg digunakan utk sedut air tasik dan dijadikan air terjun tu...Itu laa pam nya yg terselindung di balik bukit, hehe. Ok gak idea tu. Terasa mcm deruan air terjun yg sebenar..ngeh2.

Angah dgn aksi lompat di tepi tasek..hoho..

Masa kitorang sampai situ..ramai betul pelajar2 dari sekolah Maahad (kot) turut dtg melawat. Tp perangai dorang sama je mcm budak2 remaja yg lain. Dah tua2...main buaian..laju2 lak tu, main jongkang jongket...
Anak aku si Along ni aje yg dh takde perasaan nak main cenggitu. Mgkn dia ni ikut amaran kat papan tanda tu..utk kanak2 bawah 12 tahun sahaja!! hoho..

Tu jer ler..
Aku ni..kalo gambar2 mmg banyak simpan kat blog. Terlalu kurang nak letak kat fesbuk. Sebab apa..hmm...ntah ler.

Siapa di dlm cermin itu?? Hehe..

Aduhai..dh tak reti nak karang citer laa. Apa ke hey nya ni. Dh kekurangan idea laa.

11 comments:

aliah abdullah said...

yup, betul akak...sy pun sumbat gambar aktiviti byk dlm blog jerr sbb leh story skali kan, rimas klau sumbat dlm fb, pastu rasa cam tak private jerr sumbat semua, blog takper gak...ishh...dh mcm mengadu domba ker hapa ntah nih...akak..pliss jgn tinggai satu pn pic jln jln akak sekeluarga tuh, enjoy sgt membaca dn menengoknya....keep it up la akak!!

atty's said...

suka lah view..tmpt tu ..mendamaikan .byk kehijauan..

kty lak banyak gambar simpan fb gak .tp hanya kty & siblings je leh tgk.tak opened utk public..bahaya..

[-suziey-] said...

aah akk pn cam sy..ecewah mcm dh ank ramai sy ni..ekek:p mksud sy kalu g jln2 xbw anak xbole gk nk hepi..wlaupn xletih sbb xbw ank tp xbest..elokla akk bw alogn plak pegi kan..
gbr cantik2..i likeeee :)

ahmad humairi said...

gambar menceritakan segalanya..xyah tulih...dia leh story sendirik..

TokNabe said...

Gambar banyak lagi bagus..... lagi senang nak menceritakan suasana.

J@J@ / Bini The Rock said...

kretip la action2 anak2 akak tu...akak yg suruh ke derang yg wat idea gitu erk???

best la...tak jemu tgk gmbr2 yg akak n hubby akak amek..sgt meletops!
suker sgt saya...

xD

gambar menceritakan segalanya!

ibu_umairah said...

perghhhhhhhhhh cantik nye photo2 akak!!!!!!!!!!!!!!bole tempah for wedding ini......mcm pro la!!!!!suka tengokkkkk..:)

POSH76 said...

tempat ni cantik yer sis...lagipun aktiviti camni bagus utk kesihatan
yang tukang tngk ni pun aman jer tngk hehe

wantie said...

sama la nagn kita. kebanyakkan gambar kenangan letak kat blog. kalau letak kat FB tu rasa cam tak sesuai plak. sebabnya tak leh buat citer bagainya...

el said...

rajin tul akk berjalan2 eh..bentong tu kat mn...pas negeri perak ke

makdara terdiva said...

suka sume gambar2 kat cni..nak ajak ehem2 pegi gunung lang la plak..