Tuesday, October 13, 2009

Gie’s Open House..

Ahad 04 Oktober;

Pagi tu kitorang gi gunting rambut angah dulu. Bukan kat kedai Leong..tapi kat kedai deret2 kedai Leong..hehe. Mahal singgit gak ler dari Leong tapi kitorang tak membuang masa pasal kat sini org tak ramai. Lagi pulak..angah cuma nak gunting no. 2. Mana2 barber pun guna mesin yg sama.

DSC01156DSC01157 

Tengok laa Angah sebelum dan selepas, hehe..

Sebenarnya, angah ni dah gunting rambut pun sebelum abes cuti raya ari tu. Tp gunting rambut biasa tu aje ler. Sebab Along ngan Angah mmg tak suka botak2 cenggini. Mcm rekrut aje..hehe..

Tapi nak gone ye..lepas cuti raya tu Guru Besar sekolah dia soh gunting rambut no. 2 utk semua pelajar2 sekolah yg memang semuanya terdiri dari kalangan budak lelaki. Nak tak nak..kena laa ikut arahan.

Abg pun gunting rambut jugak ari tu. Rambut dh mula memanjang sket..

PA040002

Balik dari gunting rambut tu…abg on PS2…layan game Guitar Heroes ngan Piluih, anak sedaranya yg dah bujangan tu, hehe...

Petang tuketika jam menghampiri kul 4 petang..kitorang kuar nak ke umah Gie. Isi petrol apa sume..sampai ler kat sana hampir jam 5.30 petang gak.

DSC01158DSC01164

Senang gak ikut situ ikut direction yg Gie bagi melalui sms. Tapi seperti biasa ler..kalo perumahan cenggini..mesti susah nak cari parking.

Umah Gie kat tingkat 18 tapi aku yg aku tunjuk tu no. 13. Abg tu ler sebok nak amek gambar dlm lif. Aku ni pemalu gak orgnya, ngeh2. Sementara org tak masuk..baik cepat2 posing. Masa tgh snap tu..lif sedang berada kat tingkat 13, hehe..

PA040007PA040006

Masa sampai kat tingkat umah Gie tu..Along pulak tipon. Layan ler along jap. Masa aku tgh ckp ngan Along tu..tiba2 aku ditegur oleh Zura, hehe. Alamak..termalu2 pulak aku, kikiki.

Elok ler pulak masa aku sampai tu..Zura dan kakak Zura pun sampai sekali. Masuk dlm umah..ada Niza bagai. Mmg rezeki aku betul pasal leh jumpa Zura dan Niza ari tu. Riuh-rendah ler umah Gie masa tu ngan ragam anak memasing, hehe.

Ari tu..aku jugak bersua-muka ngan EL dan Wantie..yg belum penah aku melawat blog diorang lagi. Kiranya..ari tu aku kenal ler diorang. Cuma EL tu aku tak sempat nak bersembang pasal dia dah sampai awal..jadi dia dah nak balik dah masa aku baru aje nak sesuaikan diri ngan sahabat2 kat situ, hmm.

Byk gak makanan terhidang selain laksa. Siapa gerangan yg sedang memegang Mr. Nikon tu? Tu ler asben Gie..

PA040003 PA040004

Kalo tgk Akiss makan nasik impit tak berkuah tu..jgn ler tukang masak kuah kacang atau rendang kecik ati ngan dia. Pasalnya..mmg style dia suka makan nasik impit semata2. Pelik betul selera budak ni!! Tp budak2 ni mmg feveret diorang laksa. Tgk aje laa Angah makan laksa tu…kredit utk Gie, hehe..

PA040005

Tgk ler aku makan tu..pergh!! laksa Kedah tu!!, hehe..

PA040009PA040010

Lihat gambar di atas. Gambar mula2 tu kitorang tgk Wantie secara tak tersengaja telah menumpahkan kuah laksa. Sebenarnya..Wantie nak tolong Gie kutipkan mangkuk2 polisterin laksa yg dh digunakan tu. Tp tiba2 tertumpahkan pulak, hmm..

Jadi, Zura ngan baik hati dan lemah-lembutnya telah mengambil kain lap utk tolong Wantie mengelap lantai tersebut..hehe..

DSC01161 PA040012

Bila dah makan..tentu nak air pulak, kan? Jadi tu gambar aku amekkan air utk Angah dan utk diri sendiri ler tu, hehe.

Gambar sebelah tu pulak adalah suasana tetamu Gie yg sedang asyik makan laksa, hehe..

PA040013

Apa laa Wantie tu cakap kat asben dia, ye? Manja aje gayanya, hehe..

PA040008

Lagi aksi makan..kali ni ada muka Niza bagai..hehe..

PA040015 PA040016      

Hmm..tgk ler Niza tu..Beriya2 dia melayan keletah Damia yg hepi go lucky.

      

PA040014

Ni ler kakak si Zura. Camne leh aku tak tegur pun dia, hmm.. Bukan ler sombong tapi….yg aku kenal kat blog pun masih terkial2 aku nak membiasakan diri. Inikan yg lom kenal..hehe.. Sori ye Zura dan kakak Zura. Takpe..lepas2 ni akak try masuk blog kakak Zura ni. Apa add url dia ye?

DSC01162

Ni ler tempat penduduk sini beriadah kot? Main skateboard, rollerblade, tenis, badminton dan sebagainya, hehe. Yg pasti..bawah tu ada swimming pool gak..Tempat Gie mandi kalo umah dia takde air, hehe..Jgn mare ye Gie..

PA040011

Ni adalah pemandangan sebenar dari balkoni umah Gie..Leh nampak jambatan, awan dan asap kilang, kuikuikui..jgn mare lagi!!!

PA040027 PA040026

Ni aksi aku kat koridor raya seberang jambatan, hehe..

PA040034

Ni lak aksi Gie sedang bersembang ngan Wantie kat dapoq. Aku telah diberi amaran keras jgn tygkan gambar ni dlm blog, hehe. Tp apa aku pedulik..dapoq umah aku diorang tak tengok lagi…hehe..

PA040025 PA040031

Akiss ngan Angah yg puashati datang jauh2 dpt makan laksa, hehe. Tu..Gie sebok ngan kamera bagak dia sambil Wantie menyuapkan Mirul makan pulak. Tadi…mama dia belasah dulu, huhu..

PA040018

 Ni semua masih tak bersedia lagi nak bergambar..

PA040017

Yg ni pulak..aku sorang aje yg dah ready…

PA040021

Baru semuanya dah ready…senyummmm, KLIK, KLIKK, KLIKK!!! Pasal apa ada tiga klik tu? Pasal ada 3 kameramen ler, hehe..

PA040022

Ni ler 2 orang dari 3 orang kameramen tadi tu. Lg sorang..dh tentulah dia yg snapkan gambar ni, kan?? hehe..

PA040023

Gambar selepas pulak..tapi masih ada kameramen dok snap2 lagi, hmm. Glamer ke wanita2 ni?? ngeh2….

PA040024

Apa lagi yg kitorang dok gelihati tu??

 

PA040029 PA040028

PA040030

Opps..ni dia pria2 yg ada pd petang tu. Walopun Gie ngan Zura kata diorang ni posing skema…tp bg aku..ok pe?? Biasa ler…gentleman, kan? hehe.

Tapi bukan nak kata pulak..kalo lelaki body builder pun..kalo masa dorang santai..amek gambar style cenggini gak. Takde ler nak pose flexing bagai..hehe..(cewwah…membela dorang dari kutukan plak ni, hehe…)

PA040032

PA040033

Dua aksi posing aku ngan Zura. Satu tu..tak pakai flash. Satu lagi ada flash, hehe. Abang tu ler..dah biasa guna manual..sampai kamera kompek Mr. Olympus pun dia nak guna manual. Cenggini ler jadinya, hmm..

PA040035

Sesi bergambar ngan tuan umah…Gie dan Nureen puteri kesayangannya tu. Timakasih bebanyak ler ye Gie..tak sia-sia akak mai Penang ari tu. Selalunya..kalo pi sana..mesti pi pagi…petanggggg baru balik. Akak pun ada nenek sedara dok kat Kg. Melayu, Ayaq Itam tu..hehe. Tp ari tu..pi jap semata-mata nak gi open house Gie ler.

PA040037

Hmm..ni dh nak kuar dari pulau ler ni. Dah nak senja dah ni.

PA040039

Pemandangan dari atas jambatan…

PA040040

Di sebalik cermin di atas jambatan…

PA040049

Singgah kejap kat Carrefour Seberang Prai, pi buat apa yg patut dulu, hehe…baru masuk pasaraya Carrefour. Tak beli apa sgt pun. Sekadar nak beli roti patato baby bun panas ngan muffin. Kat situ mmg kejapppppp sgt. Tak merayau mana pun…

Gambar kali ni adalah hasil titik peluh Mr. Olympus. Tak bwk pun Mr. N pasal..malu ler..Gie punya lagi besaq gedabak, hehe….

Lega betul ler, byk koleksi gambar raya dh simpan kat blog ni. Jadi makin berkurangan ler keje edit-mengedit gambar raya ni, hehe..

26 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

wowww!! bestnye kan kak dpt jumpa blogger2 ni..
lama tak makan laksa kedah..mesti sedap Gie masak tu...

wantie said...

kah.. kah.... banyak nyer gambar candid. ada gak aksi aku yg macam nak gegarisan, sedia,lari...

tapi memang best kan. tapi keterlupaan bawak camera hari tu membuatkan aku tak snap langsung gambau-gambau.

Hp plak, dah kena syntom bateri kong.. padan muka aku.......

Kamsiah said...

bln posa,berat badan turun se kg dua je..pas posa,naiknya berkilo2 hehe...penangan rumah terbuka..
actually dok area mana ni?
kalau terbabas ke kulim..mai la umah...

TokNabe said...

Rezeki makan memang bertimpa-timpa time raya ni ye..... time nilah kot bermacam2 masakan yang keluar.

zura@iwan said...

byk gmbr2 bestnye....gmbr candid yg best tuh.....apa yg gelihati sgt tu, muka zura jd cenggitu..nk gelak tp duk mkn kueh kut...wakaka

mmg x sngka kan bjumpaan gk kite akhirnya.....wahhhh

link kak zura yer...
www.ainanam.blogspot.com

ikiqzana said...

seronok nyer jumpe gie, zura gan blogger2 yg lain.. asib le zana ni jauh klu x dh g terjah dh umh si gie ni..

suker negok view jmbatan pulau pinang dar umh gie...

Rinna said...

Walawehh seronoknya jumpa geng blogger.. siap leh makan laksa lagik..jeles...aii.. :)

atty's said...

tengok dari gambar pun dah nampak meriahnya ..

Gieyana said...

ishh..akak..nk malu aper guna mr nikon akak tue..wat bodo jer taw!

aperpon thks yer psl dtg umah ritu..sy jer masih belum wat preview nih!huhu

akak dah siap citer dr A-Z..nnt harus ku terjah tepeng utk berphotoshoot!hehehe

cantik siut gmbar yg hubby akak amik tu..credit utk akak n hb sbb amik photo hero sy tau!kekeke

[-suziey-] said...

holaaa...beraya di penang plak..siap gunting rambut lagi..akk xg saloon ke..eekek:p
pergh gayat btl tkt 18:p
hmmm sedap tu laksa..harus soh gie mask laksa kalu p penang:D

p/s: senang sgt nk cari..akk pegi ke taman mewah..kan ade kilang smart ke kilang ape ek yg belah kiri tu..pastu belah kanan ade kilang baru nk buat n tanah lapang..ha nampk kedai rucit sblh kanan masuk simpang tu-kg paya baru..msti ade signboard orgk kawen.. siti azwa dan syahril :)

cookie devine said...

Sis,bila nak open house umh sndri?Haruslaa ada laksa Perak plak.Tapi ada ke laksa Perak?
hohoho...

p/s:Kamu mmg manis.Semanis kurma.

Abg Meor said...

Wah! Sakan raya nampaknya
Abg meor di minggu pertama raya dah mula bz dengan shooting.
Tumpang seronok tengok gambo2 dari blog kawan2 je la

Precious said...

Waaa .. bloggers open house yer! Bestnya dp kumpul camtu ...

POSH76 said...

sis u betul2 berhari rayalaa....happening betul...

yang penting mesti mau posing2...hehe

niza said...

bnyk tul gmbr candid...ehehehe...

Anonymous said...

buy ambien online ambien buzz - ambien side effects hair loss

Anonymous said...

ambien without a rx ambien side effects wikipedia - ambience mall gurgaon opening hours

Anonymous said...

buy valium online diazepam y valium - buy roche valium pakistan

Anonymous said...

carisoprodol soma carisoprodol 350 mg get you high - soma online

Anonymous said...

zolpidem without prescription ambien overdose emedicine - buy cheap ambien no prescription

Anonymous said...

order soma online soma type of drug - soma carisoprodol wikipedia

Anonymous said...

valium pills valium high bp - buy valium in australia

Anonymous said...

valium 5mg where can i buy valium online yahoo answers - valium side effects and interactions

Anonymous said...

ambien cheap difference between ambien cr zolpidem er - difference between ambien cr zolpidem tartrate

Anonymous said...

buy valium online buy roche valium from pakistan - unterschied zwischen valium and diazepam

Anonymous said...

valium for anxiety valium pills india - valium for performance anxiety