Monday, November 19, 2012

Budak ini menggembirakan kami...

Alhamdulillah...berbunga2 perasaan kitorang sekeluarga hari ni...

Bunga mekar subur di Al-Mashoor, Taman Sedia..
Pagi ni...kitorang 5 beranak gi TMGS utk amek result UPSR akiss. Bkn pe gi ramai2 ni...selain nk bagi semangat...hari pengumuman result jatuh pada cuti persekolahan. Sudah tentulah aku bawak semua anak2 aku ni.
Masa along ngan angah amek keputusan UPSR 2008 & 2009 dulu aku cuma gi sengsorang sebab keputusan diumumkan ketika budak2 masih bersekolah, bkn pd musim cuti. Abah budak2 ni pulak dh kekurangan cuti, mm..
Hari ni...along dan angah cuti sekolah. Abg pulak kebetulan keje kat Taiping terlebih dulu. Tu yg kitorang leh keluar beramai2 ke TMGS tu, hehe..

Hmm....citer detail nanti aku wat entry lain sebab ada gambar pada kejadian tersebut.....hehe
Tapi hari ni mmg menggembirakan kitorang...sebab akiss dapat result sama mcm along dia. 
Alhamdulillah, syukur kehadrat Ilahi...

Semoga Akiss bersedia pulak utk menyarung uniform kaler lain pada tahun 2013 nanti. Semakin meningkat usia...semakin byk dugaan dan cabaran yg harus ditempuh. Semoga akiss mampu mengharunginya dengan sebaik2nya.

Kitorang ni sebenarnya baru balik dari Bentong (Selasa-Khamis). OTW tu sempat singgah CH pekena eskrem lagi, hehe..
Khamis pagi sempat gi Shah Alam lak umah Ziti adik bongsu abg aku ni.
Dari situ terus gi Taman Pandan Mewah....jengok2 adik aku yg baru berpindah kat situ. Sebelum ni dorang dok dekat2 area Tmn Bukit Segar, Cheras...umah flat. Dh dpt menyewa umah teres ni Alhamdulillah laa. Aku yg tgk ni pun rasa lega dan syukur sgt2.
Jumaat pagi pulak kitorang gi cuti2 ke Melaka...negeri kelahiran mak aku. Sampai ler Ahad.
Dari Melaka...singgah jap kat umah adik aku rehat2 luruskan pinggang, mandi2 kasi segar badan..lepas Maghrib kitorang gerak balik ke Taiping. Jam 1.30pagi baru sampai umah, hehe..
**Selesai sudah seminggu dari 13hb sampai 18hb kitorang keluar jap dari Taiping, ngee..

Masih letih tp mcm dh hilang pulak letih tu bila akiss menerima result UPSRnya hari ni...hehe.

**Gambar2 di atas adalah ketika kitorang singgah kat CH makan nasik dan kemudian singgah pulak makan eskrem di Al-Mashoor ketika dalam perjalanan nk balik ke Bentong 13hb Nov hari tu, hehe..

Nota ALONA:-
 ~Nak kena panjat pejabat MARA lagi ler ni....Kali ke-2 utk 2012 ni, mmm..
~Kali ni tak dpt nk kongsi gembira ngan mak. Kalo idak....mak adalah antara insan yg sangat gembira dgn kemampuan yg ada pd cucu2nya. Pasti mak akan telefon ucap tahniahhh dgn ucapan yg panjang lebar kat dorang. Pastu, cuba sedaya upaya menyediakan imbuhan utk kejayaan itu walaupun tidak diminta. Namun, aku tau...mak mmg berbahagia di 'sana', InsyaAllah.

9 comments:

cikbedahlaser said...

tahniah akiss... slmt menempuh skolah menengah plak..
tahniah utk abah n mak nye....

Rinna said...

Tahniah Akiss.. jadi kebanggaan utk Ina sekeluarga.. tuh.. :)

Wahh bestnyaa jln2.. byk tempat pergi yer.. :)

atty's said...

tahniah akiss..semoga terus berjaya dimasa depan.amin

❤Kamsiah❤ said...

tahniah utk anak dara tu...
amboiii sakannya depa meronda...

Kesuma Angsana said...

tahniah ye !

Gieyana said...

ahamdulillah kak..seeonoknya..walaupon akak selalu ckp x brp senang..namun akak betuah kerana punyai anak2 yg akanmenyenangkan akak dihari tua nnt..shukur kehadratnyer...

Smbil memandu nih mengomen! Haizzz!

Nad @ MamaZN said...

alhamdulillah...
tahniah akiss!!
tahniah kak lona n hubby! :)

saya pun tumpang gembira :)

patut la sunyi jek blog akak..
gi bercuti rupa2nya..
ada kat shah alam tak habaq mai, bleh jumpe satt.. ;)

wantie said...

Tahniah Akiss. Wow kamu dah menggembirakan parent mu. Semoga tempuhi alam sekolah menengah dengan jayanya pulak ye..

Zura@Iwan said...

alhamdulillah kak...tahniah pada akiss...

bangga saya kak ada anak2 yg bijak...alhamdulillah....