Thursday, November 8, 2012

Alahaii...belajar lagi??

Hmm...menuntut ilmu ni tak kira usia, kan...kan...
Bila dh digalakkan oleh suami....aiii...kena ler gi jugak daftar utk belajar.

Tadi...sebelum amek angah kat sekolah...aku singgah dulu kat Kolej Komuniti Taiping yg terletak kat Kamunting jer ni. Nak amek borang dan sekaligus mendaftarkan diri utk belajar lagi.
Pertama kali menjejakkan kaki ke dalam pejabat kolej ni. Selalunya lalu aje...
Aku gi situ lagi sepuluh menet nk jam 1 petang. Jam 1 dorang tutup ofis...waktu rehat. Alhamdulillah, dorang layan ngan baik walaupun dh hampir nk keluar rehat, huhu.
Aku pun tulis ler 2 borang. Utk aku dan utk along jugak....hahaha..Jenoh ler along cuti sekolah ni full ngan aktiviti, ngee.
Aku nk belajar apa???
Alahhhh....gi belajar 2 hari aje. Kursus asas fotografi aje ponnnn, hahah.
Abg ni ler beriya2 suruh aku ngan along gi. Inaldafoto nk biaya, kan abang kan?? huhu. Abg tu bukan apa...nk soh aku dpt kursus formal dari orang yg profesional walaupun cuma 2 hari. Sebelum2 ni aku dpt kursus tak formal dari cik abg aku tu aje, hihi...

Bayaran utk kursus asas fotografi yg dianjurkan di Kolej Komuniti Taiping ni cuma RM30 aje. Diseliakan oleh Aleeya Studio (jurugambar chef riz kawen dulu).
Fadel...taknak join ke?? RM30 aje....hehe. 27 & 28hb ni, 8 pagi hingga 5 petang....

Dh daftar tadi harap cik abg aku tu puashati ler. Kalo idak bising jer bila aku kata malas nak gi, huhu...
Selain kursus asas fotografi ni....ada jugak kursus lain yg ditawarkan tau. Tu, tengok ler list kat bawah tu. Macam2 ada. Semua kursus tu bayarannya RM20 aje. Cuma utk fotografi tu lebih sepuloh ringgit (RM30) sebab 2 hari kot. Siap ngan outing sekali..
Mcm nk gi jer ada beberapa kursus yg lain tu..
Menarik jugak ye kursus utk 24/11 ni. Rawatan Resdung Bekam, Pembuatan pizza & Asas Movie Maker. Tapi kalo nk gi pun kena pilih salah satu aje ler sebab tarikhnya sama. Kot nanti along ngan Angah nk gi Asas Movie Maker lak...leh kot nk hantar diorang, huhu. Tapi berminat ke agak2nya?? mmmm..
Utk mengikuti kursus tersebut....tiada had umur disyaratkan.
Ok...dh buat pembayaran.
Hari2 yg sebok cenggini....alahaii...lemah jer badan, huhu. Ngan cuaca mendung dan mendinginkan, hua..hua...
Manual....pilih gambar & tulis ngan tulisan cakar2 ayam....sebab gambar dh bercampur2 utk sticky dan custom. Pening kejap!! Nak cepat punya pasal...tulis aje lah cam mana pun asalkan diri sendiri leh paham, kuikui..
Pagi tadi gi sekolah Akiss kejap. Abg gi kemudian. Lambat sket sebab abg dari tempat keje. Tgk akiss amek hadiah dan persembahan koir. Ni tahun last dia kat sekolah ni....namun masih teringat2 hari pertama dia menjejakkan kaki kat sekolah ni ketika masuk darjah 1 dulu.
Surat terakhir yg kitorang dapat dari SK (P) Treacher Methodist...lepas2 ni kalo dpt pun bkn dari sekolah ni dh laa..
Byk keje nk kena settle....tapi masih sempat curi2 masa menceceh kat sini....mm, ntah ler!!!!!

Nota ALONA:-
~Esok amek along kat hostel dia...Katanya nk kena bawak balik semua barang sebab hostel dorang akan dpt locker yg baru. MRSM Taiping baru2 ni terpilih sebagai Smart School MRSM selain dari MRSM Kota Kinabalu & MRSM Alor Gajah. Byk faedah yg dorang bakal terima apabila sudah terpilih. Antaranya dpt locker baru tu laa, hehe..

8 comments:

Nad @ MamaZN said...

Oo, treacher methodist...
=)

Gieyana said...

nak juga kak..tp nk kena daftar kat tepeng tue yg jd susah lak tue..cuti dh x dak..ekekeke..:-)

atty's said...

aty suka gak masuk apa2 kursus kt kolej komuniti,pnh join kursus word,excel

rahayu said...

Ibuayu pun memang plan nak ambil kursus fotografi ni minggu depan...wlpn bkn utk bisnes at least dpt ambil gmbr yg cantik2.baguslah ina suami yg bg semangat

Delimasari said...

di Tepeng ni - boleh jugak klu cuti balik ke Kuala, kena diskuss ngan pkwe dulu

wantie said...

bestnya.. banyak tul kursus nya yer.
kalau kat penang daftar dah ni.

DeLLas said...

tgk la klu ada masa.. hehehehe

Drop 2 shop said...

menarik la pasal kelas asas photography tu.. seriously x tau pun ada kelas tu n murah. nanti update ye kelas tu ok ke x. tq ;-)