Wednesday, September 29, 2010

Citer dan Album Raya - Part 3

Aduhaii..sejak dh tukar browser Google Chrome ni..rasa mcm susah ler nak buat entry blog. Tentang susunan teks, tentang susun foto..adeiii..
Dulu guna Mozilla firefox laa yg paling best kalo nak buat entry baru kat blog ni..tp mcm BERATtttt jee..
Skang abg nak tukar OPERA pulak. Nak try dulu…abg kata, kat ofis dia guna OPERA laa. Ok je. Tp tak tau ler lagi kalo berkaitan ngan blog, huhu..

3 Syawal 1431H

Tido pun dh lambat. Tp kira awal gak ler bangun pagi tu, hihi. Nak gi beraya ke Lembah Klang. Hajat di hati nak beraya ke Selayang..tp rupa2nya Zahidah nak gi Melaka hari tu, erm. Tak jadi ler.

Kitorang terus ke Petaling Bahagia beraya kat rumah Busu Timah. Dia dh siap masak nasik, uii..Lepas dh kenyang..kitorang kuar sekali gi beraya kat Jalan Enam Kaki di Beranang. Rumah bekas professor Fadel & Dayah masa kat UTM dulu. Penah jadi boss paksu Tisan dan Busu Timah kat MSN dulu2, hehe.

Baik bebeno Professor nya. Aku penah ler jumpa sekali ngan beliau dan isteri iaitu ketika menghadiri kenduri kawen Fadel ler tahun 2007 dulu, hehe.

Kat situ..kitorang dijamu ngan soto tp dh nak abes. Maklum ler..tetamu beliau ramai betul hari tu. Jd, kitorang dijamu ngan spaghetti pulak. Hmm..spaghetti ni..sape gheti makan..leh ler makan. Tp org mcm aku..setakat rasa2 aje ler. Sedap mmg sedap tapi takleh nak makan byk laa, hehe. Sebenarnya jugak..kitorang dh kenyang dh makan nasik kat umah busu td. Tp bila org dh hidangkan..baru dimasak pulak tu…takkan ler tak sentuh langsung, kan. Kita kena ler jaga hati tuan umah gak, hehehe.

Tp buah temikai mmg ler laku..pasal ari tu mmg ler terik sket. Pastu, kitorang ni semua mmg hantu buah, ngeeee..

Professor ni pun ada dusun buah. Tp dh kitorang dtg bkn musimnya..takde ler buah. Kalo idak, ada yg sinsing lengan baju mengait buah, huhu.

Sempat laa kitorang bergambar beramai2 dulu sbg kenang-kenangan.
Tp abg laa yg kena jd jurukamera utk kamera fadel dan kamera sendiri punya, ngee..


Dari Jalan Enam Kaki, Beranang…kitorang terus ke rumah Paklang Dahlan (abg mak no 3) kat Bandar Teknologi Kajang. Maklang dah sediakan bihun sup.
Ni kucing maklang. Comey gak tp ekor dia kontot ler, hehe..

Sempat ler bergambar gak kat depan umah paklang ni. Mula2 abg tolong snap..ada gambo Fadel…

Pastu, Fadel lak yg gi snap. Gambo abg pulak yg ada..hehe..Tripod ada tp nak cepat punya pasal..maleh nak gi amek dan pjgkan kakinya, ngee..

Lepas tu…kitorang berpisah ngan paksu dan busu sbb kitorang nak ke arah Klang pulak. Nak ikutkan..kat umah Paklang pun busu dah gi beraya dh..tp disebabkan OTW aje dari Beranang..tu yg dorang singgah lagi sekali, hehe.

Dari Kajang..kitorang gerak terus ke rumah Pak Ngah Amer kat Jalan Kopi, Meru. Tak singgah pun beraya kat umah Paklong kat Kg. Jawa sbb dh kesuntukan masa sgt.
Seperti tiap2 tahun…ada beraneka jeruk kat umah pakngah, hehe..Aku pun pulun je. Peneman aku ialah Along. Yg lain tak berminat nak makan terutama abg..ngee. Dh salam2 ucap selamat hari raya dan tima kasih..kitorang pun bergerak pulang ke Bentong semula. Sampai Bentong 10 lebih.

Singgah pulak kat KFC Bentong..nak redeem 2 ketul ayam KFC dengan 3 keping Hotlink HOT TICKET.

Bermakna leh dpt 6 ketul ayam KFC free, hoho. Aku turut gunakan sekeping kad diskaun RM5 dari biskut Munchy’s utk set 5 ketul ayam goring KFC tu, huhu. Bermakna..ada 11 ketul ayam goreng semuanya. Tambah jugak ler air sejuk lg 2, air teh tarik panas utk abg dan ayah berserta kentang goreng utk mak.

Hah..puas makan ayam. Sampai tak larat nak makan dh, hehe. Kalo idak anak2 aku tu…mana penah nak cukup tp mlm tu…tak larat nak makan. Seketul yg last tu pun..along ngan akiss kerat dua sbb syg kalo tak makan malam tu. Kalo simpan..alamat tak makan dh laa. Daging ayam tu kalo dipanaskan pun dh keras..tak lembut mcm la..la tu gak, huhu.

Abg mmg sentuh sikit je ler ayam goreng tu..pasal berminyak sgt. Dh laa tu..makan dh larut2 malam. Mmg pantang sket ler, ngee.

Kat situ..jumpa ler kawan Fadel masa sekolah menengah Khai Mun dulu..si Ebab, hehe.

Balik umah…tak tido lagi tu..sempat borak2 lagi, huhu. Tp mmg mata aku kelat betul..tak leh tahan..terus masuk tido.

-Sambung lg…..

6 comments:

cikbedahlaser said...

gune firefox jugak sedapkan...
uhuhuhuhuh mudah n senang...lalalala


ahahahahh gile2 makan ayam nih... hot ticket nye pasal..hahahaha

sy sempat beli 1 je yg 15...
skrg ade sekeping 10..nk redeem tak leh...

klu tak dh redeem dah nih...
rugi lak rasa ade satu je...

POSH76 said...

bessnyer puas dgn jemputan...sedap plak tengok makan KFC tu...nak cari KFC la hehe

Rinna said...

Wah..raya2 dah makan KFC yer..hehehe..feveret den tuh.. :)

zura@iwan said...

hari tu kira jln sakan la kak ye....kenyang bangat la ritu....bestkan...hehe...

atty's said...

kty suka pakai firefox..

meriah ari raya alona..

mamawana said...

Meriahnyer...seronoknyer....ada kay ep cii lagi...ihikkks