Saturday, July 19, 2014

Cerita ke USS - 5

04.06.2014
RABU

Kemudian kitorang terus jer menuju ke Waterworld pulak. Show yg mesti tengok!!!
Tapi hari gelappp...macam ujan nak turun. Mmm....kalo ujan lebat...show takkan dilakukan. Dalam hati...aku banyak2 berdoa agar segalanya dipermudahkan.

Makin ramai pengunjung yg sudah berkumpul di kawasan yg dihalang dgn tali merah putih tu. Semua tidak mahu melepaskan peluang utk menonton show yg dijadualkan jam 12 tersebut.

Awan gelap berarak ke kawasan tu. Gaya mcm nak turun ujan yg lebat.
Ujan renyai2 dh mula turun. Tapi tak lama...awan gelap tu tak tau dh pergi ke arah mana. Ini bererti show itu akan berjalan seperti yg dijadualkan.

Bila dibenarkan masuk...semua berpusu2 nak berbaris di ruang yg disediakan.
Bila dh beratur tu....dorang bagi pemegang tiket yg bayar extra utk speed access masuk dulu. Baru kitorang. Tapi kitorang tak kisah pun...sebab macam mana pun show tunggu semua masuk dulu baru mula. Tempat duduk pun banyak kat situ. Tak yah risau, hehe..
Kitorang dok kat kusi kaler hijau....splash zone.
Kalo dok tang depannn nun...kat kusi kaler biru tu...mmg zon basah lencun. Kalo takde baju spare...takde standby baju ujan nipis tu...jgn ler gatal2 nak dok depan nun, ye...huhu.
Contoh leh tengok kat gambar bawah ni..
Dorang sesaje jer tembak air tu kat penonton2 tau. Ada tu mmg kena simbah direct terus. Yg kena simbah ngan air dalam baldi pun ada, hadoiii.
Semua tengah tunggu show sebenar bermula.
Saksikan drama aksi dari dorang...
Tetiba ada kapal terbang muncul....
Ni ler kapal terbang nya, hihi. Aku pun tak tau apa fungsi kemunculan kapal terbang ni, mm..
Dapat tengok aksi real sebuah lakonan...
Ada letupan dan pelbagai lagi laa.
Berakhirnya persembahan...inilah kesemua pelakon pada hari tu....
Muka puas hati...
Di luar perkarangan waterworld....senibina studio yg menarik.
Ok...lepas2 ni nak tuju ke mana pulak???
Jom...jom.

Nota ALONA:-
~Cuba selesaikan keje2 umah sebaik2nya....

1 comment:

CT Humairah said...

wowo kat splash zone tu macam besh saja kekeke..