Tuesday, December 8, 2009

Berkhatan Beramai-ramai

AMARAN:- Peristiwa ni takde kena mengena langsung ngan anak2 aku ye sebab anak2 lelaki aku dh besar2. Dorang dah masuk jawi ketika masing2 berusia 6 tahun lagi, hehe..

Aku harap lepas2 ni takde ler yg kasi komen anak2 aku pulak yg berkhatan, ye?? hehe…

Ni adalah aktiviti tahunan masjid Kg. Expo…kawasan umah aku ler tu, ngeh2.

Gambar2 ni abg yg amek. Akiss ngan Along yg ngikut tengok. Aku dok umah aje…masak2 sebab kul 10.30pg nak kuar gi keje dah, hehe..

Jadi, tengok aje ler gambar2 keseronokan budak2 ni sebelum leh join saf orang dewasa, hehe. Takde ler masa dorang solat kat masjid org2 tua soh gi saf belakang pasal najis, haha..

Lokasi; Masjid Kg. Expo, Kamunting

Gadjet: Olympus SP-510UZ

PC060016

PC060001

PC060002

PC060004

PC060003PC060007

PC060009

PC060010

PC060011

PC060013 

PC060014 

PC060017

PC060018PC060019

PC060021

PC060022

PC060023PC060025

PC060033

PC060035

PC060040PC060034

PC060039

PC060024   

        

Sori ler…skang ni aku dh mcm jadikan blog tempat bercerita ni mcm album pulak, ek…hehe. Gambar byk dari cerita..dan jadikan gambar sebagai pencerita…

16 comments:

[-suziey-] said...

hehe teringt ank buah sy khatan rmaai2.camni gk..siap bomba pancut air..mane la dpt adat ni kan..hehe..

AINANAM said...

ada sbb ka kena pancut air bomba ni?..citer la skit..cheq nk tau gak

wantie said...

best noh kalau dapat tengok dgn mata kepala sendiri XTVT ni. tingat la plak masa abang-abang kita hatan.

Ada yg pegang kain pelikat sambil ngeletor. memang kelakor.. Kalau citer balik kat abang, tentu dia ketawa sampai guling-guling gitew.

Cik Cookie said...

masa adik CC khatan dulu,
'kitorg adik badik ppuan beria nak ngintai burung dia.
huhuhuhu...pastu dia xbg.
jadi cara nak balas dendam adalah makan makanan yg dia xleh mkn depan dia.
gilak kejam

MaizaC'Joe said...

salam my lovely Sis

hee.. klu dulu bebudak sblm berkhatan kena mandi dlm sg.. sekarang moden.. mandi bomba tolong.. haha!!.. pic yg paling menarik.. nmpak pelangi.. cantiknya...

makdara terdiva said...

fuh! bestnye dpt main air..nak join bole x??

ibu emy efy eqy said...

bestnya... nak berkhatan siap kena mandi air pancut bomba lagi.

saya belum ada pengalaman anak berkhatan. insyaALLAH jika ada rezeki hujung tahun depan baru nak khatankan anak sulung.

kat tempat saya tak de aktiviti berkhatan macam ni. kalau ada mesti best punya...

zura@iwan said...

sonok tgk meriah gitu yer...

suhaila-ab said...

kemain cuak muka sorang2..hikhikhikh..

Gieyana said...

best la plak nengok budak2 ramai2 kena sembur ngan paip bomba tue kan..hehhe

atty's said...

seronoknya tgk majlis berkhatan beramai2 ..kalo kt Bangi ade leh join kan fir sekali .

pak long said...

salam..
amboi meriahnya..
potong jangan tak potong..
apapun moga ceria selalu

syarul/ acoi said...

kenangan manis masa bebudak tu..
syok kn kt kmpg.. kt KL ni dah xdak macam kt kmpg.. bebudak skrg suma POTONG kt klinik..

ohh.. kg expo ye kak? bjiran le kita.. saya d sg relong..

MaMaQaYPo FaMiLy said...

POTONG ramai2 meriah nooo... anak2 ku buat sorang2 jer...

tinggal lagi DUA orang yg belum POTONG..heheh

p/s: NICE PIC Shoot

J@J@ / Bini The Rock said...

pandai betol anak akak amek gambar ekk?? cantik!

anak buah saya hari isnin lepas baru sunat...la ni dah ajak g Melaka...jenjalan!

xP

ikiqzana said...

cantik gmbr2 tu sis.. agak nyer iqbal berkhatan mcm ni la agak nyer nnti.. seronok nmpk nyer bdk2 tu..