Monday, January 18, 2016

Aktiviti menonton di panggung..

Assalammualaikum..

17.01.2016
AHAD

Pagi tu...kitorang ke Parit Buntaq lagi. Tiap2 minggu haih...gi Parit Buntaq, hihi. Runsing somi aku....lalalala.
Pegi kali ni...sbb nk gi tengok wayang. Bukan citer Dilwale, ye.....tapi citer The 5th Wave. Kitorang ni mmg suka tgk citer gini. Tapi ikut nasib ler. Kekadang best...kekadang tak menjadi pun citer yg dorang buat tu. Hampeh jer ending dia mcm filem Skyline. Lebih kurang ending bodoh dia mcm Zombi Kilang Biskut tu ler jugak...mm. Tunjuk trailer mcm gah abes. Rupa2nya....tak berbaloi. Kalo citer mamat khalid tu mcm tu...takde ler heran sangat. Rupa2nya...filem omputih pun ada yg jenis gitu, huhu.

Kitorang gi tengok wayang sampai ke Parit Buntaq tu...bukan laa sebab Taiping ni takde panggung. Ada...Taiping ni ada ler MBO kat Taiping Sentral....ada jugak TGV baru bukak kat AEON tu. TGV Taiping ni kitorang tak nah pi masuk lagi. Penah beli popcorn aje, heheh.
Kitorang gi tengok wayang sampai ke Parit Buntaq sebab nak bawak akiss outing sekali tengok wayang jugak. Sian lak kat dia...sbb dia pun tingin nak tengok citer ni. Kang kitorang aje pi...dia kata, "masa dia cuti sekolah takde pun gi tengok wayang", huhihu... Dah masa dia cuti tu...takde filem menarik hati pun nak gi panggung. Membazir aje kalo semata2 nak hilang boring, kan.
OTW ke Parit Buntaq makan masa sejam jugak lah dari Taiping. Along ngan angah tu...tertido2. Tak cukup tido ler tu.
Dah amek akiss...terus ke panggung LFS, Kerian Sentral. Beli tiket utk 12.30 tengahari. Pastu...gi makan tengahari kat satu food court luar bangunan tu jap. Terus naik semula bila jam dah semakin menghampiri 12.30 tengahari.
Bergambar ngan poster filem lain, filem Tag - Along, (tajuknya tu!!) kihkih. Kebetulan pulak takde poster The 5th Wave ni kat situ, huhu.
Amek gambo masa filem dh tamat....
Pertama kali tengok wayang kat sini..
Ok laa citernya. Leh laa layan. Kisah alien turun ke bumi nak takluk bumi ni utk dijadikan tempat tinggal dorang pulak tapi dorang nak hapuskan semua penduduk bumi. Alien2 tu tak mau kongsi tinggal kat bumi ngan manusia yg sebenar. Walaupun tak abes kisah alien tu..(alien tak kalah lagi)......sekurang2nya watak utama dalam citer ni masa ending tu telah terselamat dari terus dijadikan pesuruh (remaja dan kanak2 sahaja utk jadi tentera dorang) utk membunuh saki baki manusia sebenar yg masih hidup.

Dah keluar panggung...kitorang terus ke Mydin yg bersebelahan aje ngan Kerian Sentral tu. Nak beli minyak masak, gel mandian dan beberapa barang lain kat situ.
Ari tu harga salmon RM23.88/sekilo...Abang beli 3 keping aje, RM19 camtu...
Beli donat Big Apple, oder air...makan donut kat food court...minum petang, hahaha..
Kitorang kali ni tak lama pun outing ngan akiss. Sebab nak tengok wayang aje.
Dah hantar akiss balik asrama...pastu balik laa umah.

Malam...lepas Maghrib...keluar semula. Keluar dekat2 aje..untuk makan. Terasa lapar pulak, huhu.
Gi kedai Pak Abu jer..
Tak tau ler apa mende adik badik ni dok sembang...serius jer gayanya, hehe..
Balik umah...ada yg belek hp, ada yg main games sambil wat keje kat laptop..

Nota ALONA:-
~Gemuruh jiwa, semangat membara, dari puncak ingin ke ke angkasa!!

1 comment:

Nad MamaZN said...

in shaa Allah bulan 2 nnt kami ada ke parit buntaq gak. kenduri kawen jiran sblh umah ni :)