Monday, January 11, 2016

Meraikan besday along..

10.01.2016
AHAD

Along dan angah cuti 2-3 minggu lepas dh exam ri tu. Awal Februari nanti masing2 akan memulakan semester baru.
Sempena besday along 06 Jan ari tu.......kitorang gi amek Akiss kat asrama utk meraikan bersama. Hargailah masa bersama anak2 ye.

Dh amek akiss...kitorang gi Sunway Karnival dulu. Saja lah ronda2 situ. Masuk Popular pun takde beli apa pun. Ada laa novel yg aku berkenan tu...tp tengok kat kaunter orang beratur pun panjang....tak jadi lah. Kat Taiping pun ada 2 buah Popular, weh....bukan aku nak baca cepat2 pun novel tu, heheh.
Sempat snap gambar kat sini...nanti takut lupa dh tajuk apa novel yg aku nak beli tu.
Kemudian...ikut sistem GPS...kitorang pun gi lah ke Puncak Mutiara Cafe yg terletak di Kg Pelet, Kubang Semang. Pertama kali gi sini. Sebelum ni tengok member2 jer yg apdet kat blog, kat fesbuk dorang gi makan2 kat sini. Lama juga lah baru kitorang berpeluang pulak ke sini.

Lokasinya...dalam kampung. Kalo tengok jalan...mcm tak caya jer kat dalam tu ada satu cafe yg popular. Bila dh sampai....mmg best laa kawasannya. Ada laa ala2 kat Bandung. Ala2 kat Restoran Sangkuriang...ala2 kat Sapu Lidi kat Bandung tu, hehe.

Pintu masuk...
Mereka menyediakan pondok2 utk pelanggan santai2 makan kat situ bersama keluarga, kawan2. Konsep mmg mcm Bandung lah. Dorang datang amek oder kat pondok tu...
Tengah belek2 menu. Menu mmg banyak. Sampai tak tau nak pilih makan apa, huhu.
Main games...
Tunggu oder sampai..
Sempat selpie dulu, hehe.. Tapi oder pun takde laa tunggu lama sangat.
Guna kad ni masa membuat pembayaran. Tgk no siri kad tu...tau laa bill kitorang yg mana satu.
Nasi goreng satay..
Nasi goreng udang..
Chicken chop..
Jom makan2....
Dah setel makan dh...nak perabes minuman aje. Oh, ye...jangan oder air Jus Plum ye. Masam yakmat.....Air kurang. Terasa betul kepekatan masam tu, uish!! Sampai aku amek ais dari coconut shake akiss utk kurangkan kemasaman yg terlampau sangat tu.  Lg satu...air jagung shake. Toksah oder jugak. Tak sejuk dan manissss sangat. Dorang ni jauh...susah nak panggil2. Kalo ternampak baru leh panggil. Tu kelemahannya konsep gini. Nak gi sendiri ke kaunter pun jauh kalo kita dok kat pondok yg jauh, huhu.
Meow ni...mmg dari jenis yg baik. Datang mintak makan tapi tak kacau pun kitorang makan. Dengar kata. Bila kitorang bagi baru dia makan. Kalo tak dia tunggu jer.....
My sunshine....bergambar sementara abah dorang gi bayar bil, hehe..
Bilnya...
Timakasih kat abang sebab belanja meraikan besday along, hehe.
Semoga dimurahkan rezeki, ye...cayang :) ...

Dari situ...kitorang ikut jalan lama jer utk ke bandar Parit Buntar. Ada barang yg nak dibeli kat situ sebelum hantar akiss semula ke asramanya.


Nota ALONA:-
~Semoga termakbul doa2 kami, Ya Allah.

1 comment:

Othman Zan said...

Assalam Alona.. syoknya... asik berjalan-jalan carik makan je.. kami tak dapat der.. asik keje keje keje dan keje dan keje lagi.. :(