Tuesday, February 9, 2016

Singgah Cameron - Royal Chateau..

01.02.2016
ISNIN

Hari tu hari orang bekerja. Hanya kawasan Wilayah Persekutuan aje yg bercuti sempena Hari Wilayah. Jadi, jalan di Tanah Rata tak jem. Senang hati, hahahahah..

Ajak abang singgah Royal Chateau dulu. Tempat penginapan baru. Dekat jer ngan Kasimanis Stoberi. Kat dalam tu ada 3 unit dibeli oleh Tabung Haji. Mungkin utk staff2 dorang menyewa bila nak bercuti laa kot. Mmg cantek beberapa unit rumah yg cantek2 kat situ. Ada jugak The Smurf Inn kat situ. Unit yg lain tak tau sape yg beli. Peniaga souvenier kat luar kawasan tu bagitau...umah situ setiap unit berharga RM6j woo. Setiap umah dinamakan nama2 negeri di England kot, hehe.
Antara 2 unit yg kitorang pilih utk bergambar, hehe..
Dari luar kawasan. Kat sini mmg feeling2 mcm kat England laa kot kalo tengok unit2 bangunan penginapan dorang.
Menarik...ada kincir angin yg menempatkan security guard kawasan ni.
Mungkin akan datang...kawasan ni dh xde laa leh sng2 masuk macam kitorang buat hari tu, heheh. Kat tepi2 bukit ngadap jalan besar tu...ada ler replika katun Smurf...cantek tapi tak siap abes lagi. Masa kitorang gi...masih ada kerja2 dilakukan kat situ.
My somi....yg sudi layan isterinya ajak ke singgah sana sini, heheh.
Area sini...kalo naik sampai ke Kasimanis Stoberi...baru leh nampak.
Kitorang pun...sebab kena pujuk rayu teramat sangat oleh seorang Aci utk beli t-shirt kat gerai2 kecik tepi bukit tu....tu yg leh sampai sini. Kalo tidak...takde laa gambar kat sini. Sebab takde pun terlintas nak naik sampai atas ke Kasimanis tu, heheh.


Nota ALONA:-
~Cuti2 bajet adalah cuma SINGGAH & BERGAMBAR, heheh..

2 comments:

Nad MamaZN said...

cantek tempatnya..

Malinda said...

cantiknye patut pon harga juta2...tu baru tengok luar kat dalam rumah camne punye mewah le gamaknye ek...best cuti2 kalau orang tak ramai kan