Friday, February 12, 2016

Teringin lobster di Woop2lobster

01.02.2016
ISNIN

Ok...tujuan kitorang lalu kat Sungai Siput kali ni bukan sebab hiway ke utara jem, heheh. Tapi sebab nak singgah makan udang lobster, weh!!!

Aku ni mmg tak penah ler merasa lagi lobster ni. Abang kot laa dh penah merasa makan lobster masa kursus kat Kota Kinabalu dah lebih 10 tahun duluuuu. Abang kata, abang pun skang ni dh lupa mcm mana rasa lobster tu, hihi.

Sebab dh viral kedai yg menyediakan hidangan lobster mampu bayar ni....kitorang pun amek kesempatan laa gi sini jugak.
Hari ni ada 2 jenis lobster aje. Asian dan Boston. Jenis yg paling murah iaitu Slipper...abes stok. Mgkn sebab ramai oder yg tu, kot.
Leh buat oder kat meja yg dorang display lobster ni, hehe. Kena beratur walaupun masa tu dorang baru jer operasi utk hari tu...Isnin ye, hari tu. Bukan hari cuti ujung minggu atau cuti umum. Leh bayangkan kalo gi sana di waktu cuti ujung minggu, time orang baru dapat gaji, ataupun masa cuti umum....mm
3 hidangan yg kitorang oder...
Bila dh oder...dorang akan bagi kad daun terup dan letak atas meja kita dok tu. Katanya utk senang pekerja hantar hidangan yg dah siap nanti ke meja kita.
Kitorang oder lobster sekor aje, heheh. Oder yg jenis Boston. Cukup laa sekadar nak merasa. Nak tau jugak mcm mana makanan orang2 kaya ni...sedap ke?
Set meatball utk akiss.
Dah siap dah...masakan hari tu cuma grill aje. Tak kisah laa...sbb kitorang mmg nak oder yg grill pun.
Mengiurkan...ada sekor lobster jenis Boston, french fries, meatball 3-4 biji, coleslow dan sepotong epal...RM80
Sebenarnya...plan asal nak oder lobster jenis Asian tu. Tp disebabkan harganya sama aje ngan Boston yg dikatakan isinya lebih sedap tapi isi kurang sket dari Asian....kitorang pilih Boston. Sebab lobster ni yg mahalnya isi tang sepit tu, hehe. Asian takde sepit besar.. Tengok semula gambar lobster segar kat atas tu. Tambah pulak kitorang tengok saiznya lebih kurang aje pun.. Lobster jenis Boston ni dikatakan isinya paling sedap di antara 3 jenis lobster yg disediakan kat situ.
Makan...satu pinggan ni share 3 orang. Merasa laa sorang sket.
Selain tu...abang oder salmon satu set.
Jadi, tok sah laa tanya kitorang kenyang ke tidak oder satu set lobster jer ari tu. Sebab kitorang ada oder set hidangan lain jugak. Nampak simple tapi kenyanggg.
Licin.. abes serata ceruk lobster tu kitorang cari isinya, kihkih. Belakang akiss tu cafe MH Hotel.
Bagi yg tak makan udang, gout ke...resdung kuat ke...alahan ke...leh aje join gi situ temankan orang lain makan lobster kat situ. Masakan panas lain (nasik2 goreng dan lain2) boleh oder kat cafe MH hotel di situ. Air minuman pun sebenarnya oder dari cafe MH jugak. Woop2lobster hanya menyediakan hidangan mereka sahaja di luar premis. Konsep lepak santai....
Antara hidangan yg disediakan kat situ. Hidangan yg murah ye. Tengok harga lamb chop ngan salmon tu jugak....murah, weh.
Dah kenyang...Alhamdulillah, leh teruskan perjalanan balik ke Taiping.
Terakam laa satu pengalaman baru utk tekak aku ni....makan lobster, huhu. Utk along dan angah....insyaAllah, ada rezeki lebih...korang cuti mid SEM bulan 3 nanti, ibu dan abah bawak gi sini, ye.

Sampai umah...basuh stoberi ni...ngap!!!! pergh!!! sedap tul. Leh potong lemak2 makan set hidangan tadi, tu...kihkih..
Terima kasih kepada woop2lobster kerana menyediakan hidangan lobster mampu bayar utk golongan seperti kami ni. Semoga perniagaan korang terus maju jaya.


Nota ALONA:-
~Semoga dimurahkan rezeki kami, Amin..

2 comments:

Nad MamaZN said...

teringinnya nak pegi..

Malinda said...

rm80 untuk seekor lobster kire murah gak la...dulu saya makan kat KK sekor berat dalam 800gm bila dah siap masak seratus lebih gak kene bayo...sesekali lepaskan tekak makan memahal camni ape la salahnye kan...dah keje penat2 :)