Wednesday, September 30, 2009

Setengah hari di 1 Syawal...

Tu diaa, kau..punya ler banyaknya koleksi gambar raya aku. Utk hari ni aje aku taruk gambar koleksi di pagi 1 Syawal ketika jam belum menunjukkan pukul 11.oo pg lagi, hehe..

Alhamdulillah ler..aku kalo bab bergambar ni mmg tak selalu penyakit M datang menyerang. Seperti tahun2 lepas gak ler. Koleksi gambar raya mmg sgt banyak. Nak wat camne..mmg dari kecik hobi bergambar dan tengok gambar ni dah ada, huhu.. Nak pulak dpt pasangan hidup pun ada hobi yg sama..Alhamdulillah..senang keje, hehe..

Ni aksi akiss sebelum nak gi solat Aidilfitri..

Makmum wanita ketika solat Aidilfitri 1430H..
Ayah menjalankan tugas sebagai bilal dgn cemerlang pagi tu, hehe..

Bergambar ngan Mak Ndak dan Ijan selepas selesai solat Aidilfitri.

Lepas aje ayah balik dari masjid..terus je ajak kitorang gi umah Pak Imam utk beraya. Sempat snap gambar anak2 ku tercayang masa parking keta kat umah Pak Imam, hehe.

Mak, akiss ngan Dayah tu tgh tertarik ngan adegan lawak GENG RAYA ZIZAN dok tayang kat tv tu, hehe..

Tu tengah bertahlil ler..Kitorang org pempuan dok belah dalam aje.

Snap gambar Fadel. Nampak tu..yg tengah dok mandang sambil menjeling tu, hehe..
Abang ngan anak2 bujangnya.

Angah selesema ler pulak pagi2 raya tu. Bersin tak abes2. Boleh dikatakan anak2 aku ni ada ler dpt sket penyakit resdung ni. Penyakit keturunan, huhu.. Tapi takde ler teruk...cenggitu-cenggitu aje. Alhamdulillah.

Ni masa makan time. Seronok diorang menjamu selera di pagi raya ye..hmm..Alhamdulillah, selagi dikurniakan selera ni..makan ler.

Ayah sedang menikmati nasik impit ngan rendang. Ayah memang suka rendang dari kuah kacang agaknya. Aku lak..suka nasik impit ngan kuah kacang, hehe..

Tgk tu..moncong2 mulut aku tgh cakap apa ntah.
Mungkin tengah cakap.."lepas ni kita gi Lebu..amek gambar kat depan umah Cu......", hehe..agaknya laa, kan!!

Ayah tergelak pulak tu pasal apa ntah..
Agaknya pasal apa ye Fadel?

Ayah tengah bersedia di sofa mohor besar raja2, hihi..

Mula2..mesti ler induk yg bermaafan dulu, kan? hehe..

Pastu..anak sulung punya giliran pulak..
Erk?? apa ler aku ni..salam ngan satu tangan aje. Ni bukan menyusun sepuluh jari namanya. Menyusun lima jari aje, huhu. Apa2 pun..ayah dah ampunkan aku, halalkan makan minum aku...hihi.

Tgk tu..bertuah punya anak!!! Tgh2 salam tu sempat pandang kamera lagik!!
Apa2 pun..mak jugak dah ampunkan aku, halalkan makan minum aku. Alhamdulillah..
Harap2..jgn ler aku ni ada terlukakan hati mak ngan ayah..InsyaAllah..

Ni..anak lelaki ayah pulak. Fadel ni boleh laa dikatakan status dia anak kedua merangkap anak bongsu kepada mak ngan ayah ni, hehe..
Seronok ayah ngan mak pasal Fadel ngan Dayah dpt gak balik ke Semenanjung utk bersama-sama menyambut Aidilfitri 1430H ni. Alhamdulillah.

Ni pulak sesi cucu mintak ampun kat atuk dia.
Mula2 along...

Pastu giliran angah yg ntah apa2 malu2 pulak, hmm...

Hmm..turn Akiss. Salam ada makna tu, huhu.
Budak ni jgn memain..dia siap ada list sape yg bagi dia duit raya tau!! Siap tulis org tu bg berapa hinggit, hehe.

Ni dah gi umah Mak Ndak pulak pasal umah dia selang berapa bijik umah aje ngan umah mak/ayah aku tu.
Hidung aku mcm hidung mak ndak ni ler..idung bentuk C.
Aku tak dpt hidung mcm ayah yg mancung tu ler. Fadel yg dpt hidung cam ayah..hehe..


Ni sesi wat pe ni? Hmm..hanya org yg berada kat situ aje yg tau ye, heheh..

Aku ngan adik kesayangan aku, Fadel. Tgk..adik tinggi byk dari kakak dia!!
Kalo org tanya..seronok ke ada 2 beradik aje ni??
Jawapan aku..seronok!! Apa yg Allah dah anugerahkan tu..adalah hikmahnya ye..

Haha..gambar ni aku cilok dari fesbuk Fadel. Aku edit jadi style lain ler pulak iaitu style menyakitkan mata org nak tgk, kikiki..

Giliran anak2 sedara utk bersalaman ngan AyahNgah. Yahuu..dpt duit raya ayahngah + mak ngah. Tahun ni jumlah dia up 4 kali ganda..hehe. Semoga ayahngah dan makngah dimurahkan rezeki. Leh dpt apa yg diimpikan. InsyaAllah.

Lepas along..mesti laa Angah. Biasa laa angah ni..skrip yg sama tiap2 tahun, huhu..

Akiss pulak. Hmm..bila salam ngan ayahngah tu..dia dah standby henbeg lagi, wakaka..

Ni aku tgh mamam kacang goreng. Mmg feveret aku kacang, kuah kacang, biskut2 raya berkacang..hehe..

NOTA;
-Gambar anak2 bermaafan ngan kitorang pun tak sempat amek ler. Tapi dlm video-cam ade, hehe..
-Gambar Dayah bermaafan pun takde..Kalut jap masa tu pasal byk sgt sesi bermaafan ketika masa yg sama. Mgkn dlm video-cam ada.
-Gambar cucu2 bermaafan ngan wan diorang pun tak sempat nak snap ler. Pasal tu ler..byk sgt sesi bermaafan dlm masa yg sama, hehe..
-Utk entry baru lepas ni bakal dimuatkan ngan pelbagai foto raya luar pintu pulak tapi tak abes edit lagi pasal malam tadi layan citer The Proposal yg abang muat turun tu..kehkehkeh..
-Skang ni musim ujan kejap lebat..berhenti...kejap ujan balik. Ada kena mengena ke ngan pembawaan taufan KETSANA tu, ye?
-Gambar bukak pose last day kat umah mak tak sempat nak amek ler. Pasal lauk-pauk ala kampungnya sedap sgt..huhu. Ada menu spesel dari utan lak tu, huhu..
-Aku pelik ler..tahun ni kita pose 29 ari aje tapi tetap gak dengar cerita dari Indonesia yg ada beberapa golongan Islam kat sana dah mula beraya sehari sebelum kita. Maknanya..Ramadhan diorang cuma 28 aje laa..Diorang raya sama Arab ler ye..

6 comments:

zura@iwan said...

lalala...akak kita siggh jap...ada kojer nk buat...

wahh byk tul gmbr2 akak ye...suker bgmbr kan...apa2 pun mmg meriah....

ku lihat ijooo...

~Firsya~ said...

humangaiiiiiiii,berpinar pinar kate makk nie haaaaa...mmg cung la,abis meliuk lentok akk bergmbo,dh mcm anok daro ler pulokkkk

@rE-LonG said...

Waaaaaaaa...
Ijau kaler..
sakitY mater..hihikhik..so sweet..meriah tol..

DeLLas said...

ngeh3.. apsal byk gambar cakit mata.. aduiiii..!!!

[-suziey-] said...

hohohoh..ku lihat hijau..hehe..oooo tema ijo ye thun ni..tantek ijo striking..hehe..kira byk jgk la gambo tu..sy ni ha ade la bape kerat jek..lebihnya mals nk edit..ekeke:p

ikiqzana said...

wah sis.. meriah betul beraya tahun ni.. cantik dan nmpk betul2 happi family...

seronok negok gmbr2 sis sekeluarga...