Tuesday, November 19, 2013

Boleh beli kat luar jer rupa2nya..

Sejak Zoo Taiping ni dh apgred kan lagi suasana di pintu masuk dan perkarangan kawasan kaunter tiketnya....aku tak penah pun tengok lagi. Dulu, kedai souvenier cuma ada kat dalam kawasan zoo aje.

Sabtu hari tu...masa ujan lebat tatkala sedang outdoor bersama pengantin...kitorang pun terus menumpang teduh kat laluan pejalan kaki dari lake garden ke zoo negara tu. Melihatkan ujan seperti tidak mahu berhenti...terus jer kitorang meneruskan shooting di perkarangan luar zoo utk tidak membuang masa. Tak sangka pulak rupa2nya..dh ada kedai souvenier kat situ, hihi. Tak perlu nak masuk kat dlm bila nak cari souvenier dari zoo terutama fridge magnet nya, hihi.
Shoot kat kedai souvenier di perkarangan luar Zoo :) . Bila hari ujan...mmg kena cari laa lokasi2 yg sebegini.
Sebelum ni...angah dan akiss baru aje masuk zoo taiping ngan rombongan maktab masing2. Ngan akiss aku terlupa nak kirim...ngan angah pulak...kedai souvenier tu tak bukak lagi. Jadi, peluang kali ni aku beli jgk ler. 
Dapat dh 2 bijik.
Ada jgk jenis ceramic tu...tp FM getah ni gambarnya lebih menarik. Tambah2 lagi aku tak sempat nak pilih beriya-iya sangat. Nak cepat...maklum ler...aku kan tengah bertugas, hihi..

Nota ALONA:-
~Cakap siang pandang2....cakap malam dengar2. Shhh!!!

13 comments:

mama leen said...

akak sapa nama pengantin lelaki tu.. cam kenal la pulak

el said...

dah upgrade ke kt dlm tu kak..dulu el pi semak..tandas pun x bersih..hope ok lah pasni boleh lah bw budak2 tu pergi cuti2 sekolah ni..lau pi pun mayb el naik train tu kot xlarat nak jln2 haha

siyes mmg cute sgt fm tu
nti nak beli gak hehe
budak2 tu sure suka pic fm gambar binatang cam tu

Zura@Iwan said...

oo ada buka ye kt luar kak..
tp FM tu mmg cute la..
zura suka FM jenis getah gini..

ada plan nk bw irfan gi zoo taiping lagi..tp tk taw bila ag...

wantie said...

rasanya FM getah ni lagi bagus kot. sebab kalau kat umah FM yg seramik tu habis di patahkan Aleesya.

kalau yg jenis getah ni jatuh pun tak patah.

so, misi pas ni beli hat jenih getah. hahahaha

Sarah Talib said...

lama tak pergi zoo taiping...masa pergi dulu anak2 kecik lgi.

❤Kamsiah❤ said...

hari tu,akak lalu tak singgah pun...tgk nak parking keta pun mcm takde ja...

Kesuma Angsana said...

cantik2 FM tu ! done nuffnang yer !

attyfir said...

belum penah g zoo taiping ..
cantik2 gak fm nya

attyfir said...

belum penah g zoo taiping ..
cantik2 gak fm nya

tifa anvar said...

Cntik fm. Sya pn prefer fm getah cm nie. Dulu x mnt fm skang gi mane pn bli fm as sourveniur

che mid said...

Salam

Tengah bertugas pun dapat sambar 2 bijik..kalau tak bertugas mungkin 20 bijik..termasuk i punya sekali kannnn..

Aty_Fared said...

saye pon suker sgt kumpul Fm... :)

Gieyana said...

Cantik ar fm tu kak..bila ler nk g lg..tp waktu tdkt ni x ler kotpsl borink dh g zoo ni..klau nk g jjcm leh la kot..:-)