Monday, February 8, 2010

Edwardian di Lake..

SABTU
06.02.2010

Kul 7.10pg aku hantar Angah ke Dataran Kedamaian, Tmn Tasek Taiping. Ngan moto aje..pasal ari ni byk sekolah yg sekolah utk ganti cuti tambahan CNY minggu dpn. Jalan mesti jam kat Bkt Drummond tu nanti.
SMK King Edward VII ni pun kiranya menggantikan cuti CNY gak tp dorang wat aktiviti merentas desa sempena sukan sekolah yg dikatakan bakal berlangsung hujung bulan ni nanti.

Bila dah hantar...aku balik umah semula. Lepas dh sarapan pg kat umah ngan abg dan Akiss...dlm kul 9 lebih..kitorang keluar ke lake utk tgk acara tersebut.

Sampai2 sana aku ingatkan semua kategori dh mula. Rupa2nya baru dilepaskan pelajar2 form 2 selepas pelajar2 form 1 dan form 6 perempuan.

Haa...ni pelajar2 form 3 nak dilepaskan lari pulak ni. Ada ler Irfan salah seorang anak sedara abang kat sini, hehe..

Totttt......semua lari laju. Masing2 konon2 nak ada kat depan...hehe..
Tak tau ler sampai mana dorang leh lari camtu..hehe. Mesti ramai yg lepas2 tu jalannnn aje. Mana yg stamina tinggi tu..dorang leh ler terus berlari lagi!!!..bagus!!

Ikut trek yg diarahkan...

K.E ni sekolah utk budak2 lelaki sebenarnya. Tetapi kalo tgk ada pelajar2 pempuan kat skolah tu bermakna dorang semua form 6..hehe..

Elok aje beberapa minit pengumuman peserta2 dari form 1 menghampiri penamat...kelihatan Angah juga semakin menghampiri. Walaupun tidak mendapat 3 kedudukan teratas tetapi aku bangga gak ler kat dia pasal dlm kelompok belas2 lagi, hehe.
Ye laa, kan..dia tu dh ler berlari pakai spek, nak kena bersaing ngan kebanyakan pelajar2 yg mmg pro dlm sukan ni.
SMK King Edward VII ni mementingkan sgt sukan2 ni di samping akademik. Kebanyakan drp mereka pernah mewakili sekolah, zon, daerah, negeri...hmm. Tak terlawan ler dek Angah ni, hoho..

Takpe nak...walaupun hadiah saguhati pun tak dpt, hehe...
sekurang2nya Angah dh tolong mendapatkan mata utk rumah Raffle memenangi piala pusingan acara merentas desa tahun ni..ngee.

Sampai aje kat garisan penamat...
Angah terus mintak air...huhu..
Dahaga sangat ler tu..

Kena berpanas ler cikgu2 bersama murid2 yg bertugas di garisan penamat.

Camni ler suasana kat dpn pentas Sabtu Santai.
Patut ler dorang lambat mula lari pg td tu..
Sebab...Sabtu minggu pertama setiap bulan akan diadakan acara Sabtu Santai utk semua masyarakat yg berminat utk bersenamrobik, berpoco2 kat dpn pentas tu..haha. Aku tak penah pun join!!! ngee..

Mcm2 gelagat budak2 ni...

Masa cenggini jugak ler penjual eskrem mengambil kesempatan.
Akiss sampai dua kon dia beli eskrem ni.
Mula2 vanila...lepas tu cekelet lak...huh!!

Cikgu2 kat bahagian urusetia ni pulak...sambil memberi arahan, memberi pengumuman...diorang bantai karaoke pulak!! haha..
Ni kalo kat SMK Lawas ni...aku terbayangkan Fadel yg berada di tempat cenggini, ngeh2!!

Ni anak kawan se-ofis abang. Dia dh form 2. Kalo along sekolah K.E lagi...sama ler ngan Along tu.

Ni pulak Tuan Pengetua sekolah.
Rajin beliau turun padang utk bagi sokongan moral.

Uii..budak ni sempat main2 kat playground kat situ.

Haa...elok sgt ler..
Abg kandid aku...aku pun kandid abang.
Pulak tu..2-2 dlm pose yg sama..ngee..

Tgk ler betapa keciknya Angah jika dibandingkan ngan kawan dia tu, hehe..

Jom balik setelah semua pemenang utk setiap kategori dah diumumkan..
Tu rambut Angah dh tebal tu. Ntah bila ler nak bawak dia gi kedai gunting rambut, hehe. Abg kata tunggu Along sekali...hmm!!

9 comments:

makdara terdiva said...

akak x folo sekali ker???
teringat zaman2 sekolah dulu..merentas desa sempat singgah beli eskrem...hehehe..

POSH76 said...

kalah menang tak penting yg penting angah semangat nak masuk...cayalah kecil2 cili padi budak ni...

[-suziey-] said...

waa kira terror angah dpt no.belas2..sy kalu merentas desa xpnh dpt no..abis nombor dh sbb blkang2..ekeke:P

hehe lawak plak posing yg sama.:p

el said...

kak pun pki camera dslr ke..cantek gmbo
KE kat tepi stesen ketapi tu eh..
lm x p tepen...
ritu ada cari kedai yg femes tu
jual char ketiau kat mn eh

TokNabe said...

Penat, letih, lenguh...nak pitam. Hush..penat sebenarnya merenats desa ni. Ingat dulu-dulu jaguh juga daam lumba2 lari ni. Hehe...sekarang.....

atty's said...

gambo candid ko laki bini tu tak menahan tu sehati sejiwa pose yg sama lak tu..

syabas tu angah ..

wantie said...

Akak, memang saya tabik spring!!! toing toing kat akak ni. semua aktiviti anak kat sekolah akak join. bagi sokongan moral. Tahniah tahniah.

Tersentuh plak, bila terkenang ada parent yang abandon jer anak-anak dorang. akak ni teladan yg baik ler.. kalau dapat peluang, saya pun nak jadi cam akak ler..

you are the concern MAMA..

ibu_umairah said...

....best nya.......akak tak join ke???

Gieyana said...

mmg best bila dpt shoot gambar2 candid cenggini..mcm2 stail kita bleh tgk..cute jer kan kak!hehehe