Tuesday, February 2, 2010

Sepetang di reservoir....

Di suatu petang itu...ketika Angah sedang dlm sesi persekolahan, Akiss pulak pergi ke Perpustakaan Desa...
Aku menemani abang ke reservoir Kamunting A, B & C.
Wat pe?? Owh..abg mahu melunaskan tugas2nya ler.
Aku teman abang..bkn sebab abg takut sorang2 kat situ tau!!!
Sebab aku ni jadi pembantu abg. Ala...pembantu menyebok je, kuikui..
Eh..ok gak pe..
Sekurang2nya..pagar2 nak ke situ yg berkunci2 tu..leh ler aku kuar tolong bukakkan..ngeh2!!

Kalo dh reservoir ni..selalunya mesti berada di atas nunnnnnnn di puncak bukit, kan?? hehe..
Mesti juga di kelilingi hutan...hehe..

Kitorang naik sini ngan sang kancil aje.
Kenderaan kaler biru tu..LAP punya...
Kebetulan pulak engineer dorang naik situ jap utk melawat kawasan, hehe.

Awan berkepul2 ni. Aku amek gambar ngan kamera hp aje.
Masa ni engineer tu tgh berdiri kat tempat abg wat keje...jadi aku dok diam2 mcm budak baik kat tepi bukit tu, huhu...

Ni ler keje aku kat tepi2 bukit masa tu.
Nampak bunga okid liar..aku snap.
Nampak pokok periuk kera..aku snap...

Abg sedang tekun menjalankan tugasnya. Sedang menukar modem dan cek line modem tu ok ke tak. Aku ingatkan senang aje tukar modem tu mcm tukar external modem kat umah tu, hehe. Rupanya rumit gak, ek?? Nak kena sambung2 wayar2 dengan betul.
Tp ye ler kan...keje apa yg tak rumit??

Aku leh dok sini lepas engineer LAP tu dh balik ofis dia, hehe.
Aku jadi pembantu abg menyebut nombor2 wayar tu, hehe..
Tp kalo aku takde kat situ pun..abg leh wat sendiri. Cuma bila aku ada tu...aku cuba ler apa yg leh aku bantu. Utk melancarkan tugas, kahkah...nak gak nama dia!!

7 comments:

[-suziey-] said...

cewah..join the team gitu..hehe..hmm tantek gk orkid liar tu..mmg nmpk meliar..hehe

Gebang Akarkita said...

cantik pemandangan kat situ.. mcm kat Bukit Broga.. hehehe..

TokNabe said...

Tak usung dslr ke sana ke..

wirajiwa said...

memang suka sgt aku masuk blog nih,, kalau tensen, bengang..tak der laa tempat lain aku tuju melainkan masuk blog nih dulu..hehhehe gamabr santek2 banget. :P

wirajiwa said...

jgn salah paham la pulak..bukan laa maksudnyer kalau time eppy tak moo masuk sini... :P hehehe masuk jugak, gambar2 dlm nih dan cerita2nya..mendamaikan.. itu lah maksud aku td tur ...

el said...

pic awan tu cantek...
heheh tulun bckan no2.. tu eh...sweet hehehe

Anonymous said...

You must also make sure that it signifies the bond between thomas sabo bracelet you and your partner, who have come from different ethnicity, discount thomas sabo bracelet background and of course have different personalities and way of thinking. And if you are looking for perfect ring then you must also make sure that the ring which have selected for cheap thomas sabo bracelet your bride must fulfil all her requirements in terms of style, design and metal. thomas sabo bracelet clearance You can find host of choices in wedding rings ranging from traditional to modern designs. You can also engrave some personal messages on your ring as a reminder and expression of your lifetime commitment. But no matter whether you are buying wedding rings that are already available in the market or you are designing your thomas sabo charm bracelet own ring it is good to allow your lady to select the ring for herself. This will help in you in your selection and you will be also satisfied that your lady will love the ring. Your lady will wear thomas sabo bracelets uk the ring everyday for her rest of the life. Hence you must make sure that you are selecting the best ring for her. thomas sabo charms bracelet And today you can find that thomas sabo sale uk there are many online jewellery stores offering wide variety of rings for affordable prices and has made the selection thomas sabo jewellery much easier for you. Celtic jewelry designs have a very thomas sabo silver ancient heritage. The history of Celtic Art is fascinating, rich with myth, folklore and mystery.