Friday, May 21, 2010

Sedari kecikk sampai ler dh tua mcm ni...

Lokasi; Kota Cornwallis, Penang.
Gadjet yg digunakan utk foto; Kompak Olympus
Fotografer; Angah...hehe..

Hmm..mmg sejak kecik aku suka kamera cuma keluarga aku tak mampu nak beli kamera. Hanya mampu nak sewa kamera kat kedai gambar aje..
Gambar aku masa kecik2 sampai ke zaman sekolah sampai ler ke skang...mmg dh terlalu byk koleksinya.
Itu ler antara hobi aku..mengambil gambar, diambil gambar dan melihat2 gambar..hehe (brp kali mau cerita daaa)
Sebenarnya..aku citer ni bkn apa..Sbb, kena ler ngan foto2 yg aku taruk sini utk entry ni. Ni bkn entry perasan semata-mata, haha. Ye ler, ni pasal hobi.
Gambar2 ni anak aku si Angah tu yg snap guna kamera kompak. Suka sgt ler snap gambar ibu dia ni tanpa aku suroh pun (tau!!)..hehe. Jd, aku pun taruk ler sini. Tadi, bila Angah tengok aku edit gambar2 yg dia ambil ni dulu pun..bkn main suka ler dia..hoho

Alhamdulillah ler..dh tua2 ni baru ler merasa nak memiliki kamera. Bermula dari Canon yg telah pun hilang selamat dicuri oleh si pemecah kereta di Carrefour Subang Jaya 11 tahun yg lalu...kemudian Olympus taruk filem. Kemudian Olympus Digital Still dibeli di Langkawi 2003. Kemudian apgred lagi kamera..Olympus gak. Sehingga ler dslr Nikon D60 yg dibeli Mei 2009 dan terbaru D90 Mac 2010 ari tu.

Masa zaman bertunang dulu, penah ler abg hadiahkan kamera Fuji kat aku, hehe. Sbb tau yg aku ni suka bergambar, haha. Ada lagi aku simpan tu (walaupun dh tak digunakan).

Hmm..aku ingat nak rajinkan diri edit gambo2 outing ngan Nisa kat area Padang Kota beberapa minggu yg lalu. Tgk ler tahap kerajinan aku mcm mana.
Malam sok..mgkn aku leh ronda2 blog kawan2 yg dh lama aku tak jengok. Mesti byk citer dorang yg aku tertinggal, kan??

6 comments:

Rinna said...

Waah tu diaa. gaya seorang jurufoto yang profesional.. :) Cantik jadinya gambar2 yang telah dieditkan tuh..

TokNabe said...

Saya pun bercuti sxeminggu dari blog.... br ari ni start nak jenguk blog rakan2.

orang muo said...

memang seronok dan puas kalau gambo yg kita ambil menarik..masa bujang dulu ambik gambo pengantin member2 & orang2 kampung..dapat jugak duit poket..:)

Kamsiah said...

dok ngidam dslr...tp harganya ja...buat saya pikir 1000 kali..

[-suziey-] said...

whooooo mmg peminat tegar kamera ni..dslr siap sorang satu heabt ni!:p

zura@iwan said...

hebat2 kak...ada style lah...hehe