Monday, November 26, 2012

Ahad semalam....

Terlebih dahulu...
Sabtu semalam...kitorang gi Kuale.....ngambek gambo orang nikoh ler. Kat Lubuk Merbau. Dh abes majlis...kitorang gi meronda sampai ke bandar Kuale. Nk riki2 tempat outdoor nanti. Ekceli, job semalam bkn job kitorang. Kitorang cuma tolong kawan aje...tp tolong2 pun berupah jugak laa, ngee. Win-win laa sebab dia amek job kat Kulim nu. Jadi, job dia yg kat Lubuk Merbau tu dia kira shoot & burn aje. Sebenarnya, kitorang pun suka jgk keje camtu.....takyah penin2 nk mengedit dan siapkan album, hehe. Dh amek gambar, burn dalam cd dan dapat upah. Tapi kitorang amek upah yg berbaloi aje laa, yg menghargai keje2 orang....

25.11.2012
Ahad

Pagi2 lagi abes semua kena gesa siap2. Nak hantar along gi kursus motor 6 jam pulak sebagai syarat utk dapatkan lesen L. Lepas2 tu leh ler buat praktikal 8 jam sebelum melayakkan diri test JPJ utk lesen P (B2).
Lepak jap meneman along. Belakang tu trek parking dan bukit utk lesen D.
Along tunggu jam 9 utk masuk kelas. Kitorang tinggalkan along sebelum jam 8.30 utk gi jogging kat sekitar taman tasik.
Jogging guna trek biasa (haha...bunyi mcm kerap sgt joggingnya, hehe). Lepas dh jogging...gi sarapan jap kat Bukit Larut. Dari situ...gi pulak AmBank nk bayar ansuran sang kancil. Dari AmBank...abg nk gi belakang The Store Taiping Jaya pulak...nk cari cd games katanya. Tapi dh tak jual dh cd yg dimaksudkan tu, mm..

Balik umah jer laa. Rileks jap.
Kemudian abg gi sorang2 ke umah mak...nk isi minyak brek kete abah. Balik tu, abg bawak rambutan jugak. Lepas zohor...gi ke Semanggol utk menghadiri kenduri doa selamat kat umah Yop (Rosli) sempena cucu sulungnya berkhatan.
Dari Semanggol...gi terus amek along kat SEPAKAT. Along dah abes teori dan amali kursus motor. Dalam 2-3 hari siap ler lesen L.
Along citer...dia ok jer masa amali motor tu. Titi, pusingan 8, brek kecemasan & semua ok dia leh buat. Alhamdulillah laa. Nanti latihan 8 jam tu cuma nk menajamkan lagi laa skill, hehe. Lepas2 ni mula ler episod aku menghantar dia utk 8 jam praktikal moto tu nanti. 

Balik umah...petang tu abg gi umah Yeop Ucop utk menebang dahan rambutan kuning dan manjat pokok dokong utk amek buah yg dh tinggal hok ataih2 jer, huhu.

Ni kenapa pulak along dok kat lorong nk ke dapur ni??? depan pintu bilik mandi pulak tu??
Hmm.....dia tgh dok lawan game WORMs (psp guna wireless) ngan abah dia yg dok kat dlm tu, huhu....Kelakar jer aktiviti ni. Abah dia ler yg dok ajak lawan tu. Huh, abahnya punnnnnn!!!

Abes citer...

Nota ALONA:-
~Tgh pulun nk abeskan album MAI & FIRDAUS. Leh gi Penang lagi hantar album Sabtu depan. Lepas2 tu leh gi Monkey Bay kalo cuaca ok, InsyaAllah.

7 comments:

siti fatimah said...

hmm... best la bila anak dah besar leh pulak mengajak main game. bagus... nanti leh la amirul ajak papa dia main mcm ni jugak..

atty's said...

kusyuk along main game..

Gieyana Muhamad said...

bestnyer xtvt ayah n anak...:-)

nnt nk g beach tue ajak eh..ritu abg fadzil kata nk g..leh sm2 piting..ekekek..:-)

Gieyana Muhamad said...

piting lak..outing..kah kah...:-)

abang said...

ceh.. ada gak citer main psp tu.. confirm kalah la kalau lawan along..dia mana mau mengalah.. lagi pon takleh consentrate buat 2 keje dlm satu masa.. hu3..[alasan]

Nad @ MamaZN said...

Sape menang lawan psp tu?

Bellezza Bunga Matahari said...

syoknya jogging. nak pulak time cuti sekolah ni .. sure ramai org riadah kat lake tu.. ema nk ajak pon dah xmampu nk jogging kah kah kah.. (ada hati..) kena la tggu dulu.. kn.. :)