Friday, January 6, 2012

Along dh 16

06 Januari 2012
Jumaat

Alhamdulillah...dh menginjak usia 16tahun anak sulung aku ni. Ibu, abah, adik2 dan mereka yg menyayangi along sudah tentulah sentiasa mendoakan yg terbaik utk along, ye.
Pengalaman pertama aku melahirkan anak sulung ni adalah di Hospital Bentong, Pahang. Skang ni dh besar cenggini dh dia, mmm...

Alhamdulillah...setelah 2 tahun takde kat umah pd tarikh hari lahirnya ni (masa form 2 & form 3)...tahun 2012 ni along ada bersama2 kat umah pd tarikh tersebut. Tu pun sebab along & rakan2nya yg lain perlu pulang ke hostel utk menjadi pelajar form 4 pada 8hb Ahad ni nanti.
Mmg lama betul dorang cuti. Dari penghujung Oktober 2011 sampai 8hb Januari ni....tu pun along kata tak cukup lagi, adoii.

Skang along dh mula packing barang2 sket2 utk persediaan balik ke asrama Ahad ni. Tu pun aku yg suruh. Kalo idak mana ler dia nk buat lagi mende2 tu awal2.
Bkn pe..bg along bila packing barang tu mcm dh tak lama jer lg dia kena balik hostel, huh!! Pdhal aku ni bkn mende, nanti tertinggal barang tu ini tu ini (terutama yg penting2)...aku gak yg susah hati kat umah ni. Nak pos laju barang kecik2 tu ok ler lagi...tu pun 2 hari baru sampai sebab Pengkalan Hulu tu merupakan zon B dlm senarai destinasi penghantaran utk kurier sbb dia akan transit sehari lak kat Grik terlebih dulu, hoho..

Tapi...biasalah, budak mana ler yg suka nk balik hostel ni. Sedangkan budak2 U pun berat hati nk balik kolej atau rumah sewa dorang...melainkan dorang ada marka kat sinun & tak sabar nk jumpa, hoho..

Abes citer...

2 comments:

Kamsiah said...

sekejap je rasanya..anak2 kita membesar,kan...macam baru semalam kita melahirkan dia...tau2 dah besar panjang..dah jadi anka dara,anak teruna dah...

cikbedahlaser said...

eh.. along aritu pmr dpt berapa kak??