Wednesday, January 18, 2012

Bila Su & Halim singgah Taiping..

15hb Januari 2011
Ahad

Su dan Halim ni kedua-duanya kawan aku kat vokay 20thn yg lalu, hehe. Dorang berempat singgah ke Tepen malam tu. Halim & isterinya, Su dan sorang lagi sahabat kitorang yg takmau namanya dan gambarnya disiarkan, hehe.

Dorang ni dok Selangor...sesaje jenjalan cuti2 ke Penang sambil2 jumpa kawan2 lama. Kat Penang dorang jumpa Charlie & Nazrul. Singgah Tepen lak..jumpa aku.

Halim & isterinya, aku dan Su...
Ni makan2 kat mee udang Kuala Sepetang...tp bkn Mak Jah (tutup hari tu), bukan jgk kat Mak Teh (fuh, ramai sesangat!! mgkn sebab Mak Jah tutup agaknya)...
Jd, kitorang singgah kat kedai Pak Hashim aje lah. Kitorang sendiri tak penah lagi try makan kat gerai mee udang Pak Hashim ni. Kiranya kali pertama laa ni, hehe.

Apa nk komen ye??
-Servis dorang...sangat slow. Tp ada kemudahan wifi, hehe..
-Air dorang?? Air berais..rasa semacam, rasa sangat air tu paip mentah camtu la lebih kurang. Kedai2 makan ni takleh ke beli satu filter air kalo malas nk masak air utk buat air sejuk?? 
Air kopi O panas...ceroi atau nipis sgt (sket sgt letak kopinya, jernih air kopi tu, ish..ish)
-Tp mee udang dorang ok jgk laa, sedap jgk.
-Bila dh makan situ..leh ler nk bandingkan ngan tempat lain. Mak Jah masih the best, diikuti mee udang kat gerai Kak Nor. Mak Teh & Pak Hashim ni lebih kurang ler kot standard dorang, hehe..

**Harapnya dorang dpt perbaiki kelemahan yg ketara masa kitorang gi makan situ malam tu.


Nota aku:
-skang mmg tgh bz mengejar dateline..adeii...Lepas CNY nk kena hantar pi print dh ni, uii!!

3 comments:

wantie said...

best nye kak kengkawan yg 20thn yg lalu pun masih boleh contact.

sesangat la best kalau jumpa kawan lama.

atty's said...

kty lom penah lagi makan mee udang

sue-ab said...

saya pun lom penah makan mee udang..duk terliur tgk lam jalan2 cari makan je...