Tuesday, January 10, 2012

Pagi yg sunyi..

Pagi ni terasa sunyi betul rumah ni. Minggu lepas tak terasa lagi sebab along masih ada kat umah sewaktu adik2nya gi sekolah. Ahad baru ni along dh balik ke hostel dh.
Namun, semalam pun masih ok lagi sebab abg singgah balik umah jap lepas buat keje kat Taiping Headwork sebelum sambung keje di Semanggol....siap tunggu aku masak dulu, makan dan baru ler gi keje. Tp pagi ni terasa sungguh, ish..ish..

Tahun lepas & tahun sebelumnya...ada angah waktu pagi2 cenggini teman aku kat umah sbb dia sekolah sesi petang.
Abg biasalah dh gi keje. Akiss lak sekolah sesi pagi...Mmg sekolah Akiss ni takde dua sesi cuma ada sesi pagi aje.
Angah masam, heheh..
Tapi tahun 2012 ni...angah pun dh bersekolah sesi pagi jugak. Jadi, umah ni dh sunyi laa pepagi. Kalo idak, budak angah ni laa teman gadoh aku pepagi, hahaha..
Masa dia sekolah petang dulu...selalunya angah ni ler yg tolong sapu umah dan layan karenah Togey & Nami kat luar tu.
Dia jugak ler yg tolong aku amekkan serai, tak pun daun kari, daun limau purut ke bila aku tgh masak. Tp skang ni..aku ler kena gi amek sendiri, huhu.

Tu ler satu yg tak best bila semua anak2 sekolah pagi, ngee. Umah ni sunyi wlpn aku leh hadap skrin pc. Tu belum ler tua umor 50 lagi, ye. Agak2nya, macam tu ler yg mak & ayah aku rasa bila kitorang dh jaoh dari mata, ish..ish..
Gambar Akiss ni kat galeri yg baru dibaikpulih di Muzium Perak.
Namun sebenarnya, lebih baik anak2 bersekolah pagi. Minda dorang masih segar ketika belajar..berbanding ngan sekolah petang yg lebih byk menguap sebab mengantuk.

**Tapi semua tu sementara nk biasa aje, kot...mmm

4 comments:

wantie said...

Sekolah Amirul pun satu sesi gak. pagi je. senang le sikit.

lepas hantar Aleesya ke rumah bb sitter, terus gi hantar Amirul sekali ngan anak bb sitter. ngee

pas tu T pulak le bersiap siap apa yg patut sebelum datang office.

ieda said...

aah saya setuju kak
suke mereka sek pagi .. rasa masa lebih panjang kan ..
tapi macam saya , saya jumpe anak2 malammm jee huhuhu

rahayu said...

Itulah juga yg kita rasa bila anak dah berkahwinkan..

firuz said...

bila anak2 dah mkin besar...makin sunyi rumah..nak buat camne putaran kehidupan dah memang cenggitu..

lainla kalau ada baby baru..ye tak kak?? hehehe