Monday, January 9, 2012

Makan2 di Mc Donald

06 Januari 2012
Jumaat

Hari Jumaat mmg waktu ofis abg awal habesnya berbanding Isnin hingga Khamis. Aku dh ckp kat abg yg petang tu aku nk ajak abg keluar. Jam 5.25 abg dh sampai umah.
Jam 5.45 kitorang dh keluar sekeluarga utk ke francais Mc Donald yg baru sebulan lebih dibuka kat Taiping ni...iaitu di Simpang, Taiping. Satu lagi francais dh ada kat Taiping Sentral tp yg tu takde kaunter Pandu Lalu atau Drive Thru mcm kat Simpang ni.

Sj jer laa bwk along makan2 kat sini. Sempena hari ulangtahun kelahiran dia. Tambah2 pulak masa dia bersama kitorang sejak 3 tahun tinggal di asrama ni terhad. Hari2nya byk di maktab.
Restoran Mc Donald di Simpang, Taiping..
Suasana kat dlmnya mmg best. Cantek ler mcm francaisnya kat bandar2 besar tu. Tempat duduk mcm2 jenis.
Kitorang pilih utk dok kat meja cenggini aje, macam biasa laa...sesuai utk satu keluarga, kan...hehe. 
Mula2 kitorang plan dari umah nk oder set prosperity 2, set spicy chicken deluxe 2 dan set nugget 1...tp sampai situ nampak ada set utk family dinner. Jd, kitorang amek yg tu laa...lg senang dan leh menjimatkan. Cuma tambah kopi panas utk abg dan sebijik burger spicy chicken deluxe.

Bismillah...
Along dan Angah..
Sdg menikmati makanan tu...atuk budak2 ni kol. Takde apa laa, cuma nk ckp ngan along utk ucapan selamat kat dia.
Ibu dan abah bergambar ngan besday boy hari tu. Seronok ler along kali ni dpt makan2 ngan family pd hari yg sama. Dua tahun sebelum ni kitorang gi makan2 gak tp kena tangguhkan atau diawalkan, hehe.
Kat kotak family dinner box ni ada ler tercatat...FAMILI YG SALING MENYAYANGI, SENTIASA BERKONGSI, amboiii..pandai hangpa punya strategi marketing no!!
Tu dia...dh abes makan. Sebenarnya, saja aje sepah2kan cenggini..nampak mcm byk sgt ler makannya, kan?? hahaha..(ish, tak kelakar pun!!mmm). Tp bila semua letakkan atas tray ni...senang jer tgk krew dia nk berkemas.
Bila dh kenyang....alhamdulillah,
Abg soh kitorang duduk tang sini lak utk bergambar, hehe..
**Gambar2 dlm entry ni ehsan dari kamera hp SE abg, hihi.

Kat luar pun nk bergambar, biasalah tu...mcm tak biasa, kan..ngee.
Abah dia punya keje ler ni soh amek gambar kat sini, hoho..Kotak dh kosong tu kitorang bawak balik. Sayang lak tinggai2 aje, hehe.
Wlpn penah singgah kat Mc Donald yg ada kaunter Pandu Lalu ni kat mana2 lokasi sekalipun...kitorang belum penah ler pulak oder cenggini lg.
Kalo singgah situ...mesti singgah lepak2 makan kat situ terus. Leh rehat2 dari dok terperuk jer dlm kete sepanjang perjalanan, ye tak??
Mula2 oder kat skrin mesin tu...
Pastu gi kaunter bayaran. Bila dh bayar, gi ke kaunter lg satu utk penerimaan oder.
Hehe...semua tau kan?? Saja ler aku nk citer kat sini..hihi.
Utk urusan pembelian mcm ni senang ler, takyah turun kete cari parking dan beratur kat kaunter dlm utk membeli. Sgt mudah utk mereka2 yg dalam perjalanan ke mana2.
Tp bg mereka yg umahnya dekat2 dlm daerah yg sama..adalah lebih mudah kol 1300-13-1300 jer utk McDelivery. Krew dorang leh terus hantar ke umah dgn bayaran tambahan RM3. Takyah susah2 dh. Cuma tunggu aje kat umah tu dgn standby duit di tangan, hoho.
**Kat Taiping ni...perkhidmatan McDelivery disediakan dari Mc D, Taiping Sentral.

Abes citer....

5 comments:

POSH76 said...

bess jugak layan MCD sekali sakala

Kamsiah said...

nak prosperity beger satu...hehe

wantie said...

pros tak reti satu!!!. hehehe..

Tak layan lagi menda tu tahun ni. kena pi ni, tak leh dok biaq. Happy B'day for along.

Sonok la dia noh. bila nak start form 4 tu?

Rinna said...

Kdg2 layan gak MCD nie.. selalunya drive tru aje.. beli tapau bawak balik.. :)

DeLLas said...

ooooo kena byr rm3 ek? rasa dulu x kena byr.. mcm2 skg..