Thursday, March 20, 2014

Result SPM Along

20.03.2014
KHAMIS

Hari ni kena pi amek result SPM 2013 utk along.
**Along & 75 pelajar program SPC MRSM telah dibenarkan balik oleh UNIKL BMI....dan diberi cuti utk mengambil result SPM dari hari semalam (RABU)...tp along dh balik umah hari Selasa petang ngan tren dan sampai Tepen malam jam 8 lebih.
Cuti Rabu-Jumaat tu...bkn cuti free....tp kelas2 nya nanti kena ganti jgk ler lepas2 cuti nanti.
Tambah best....along leh terus sambung cuti mid-sem mcm cuti sekolah jgk. Seronok laa sbb dpt cuti ngan adik2 dia.

Pagi tu...kul 10 lebih jugak ler kitorang gerak ke MRSM Taiping. Ramaiiiii yg hadir utk amek result. Parking semua kat luar pagar....penoh tepi jalan kat situ ngan kenderaan ibubapa pelajar.

Lama jgk nunggu...Macam biasa laa...pihak maktab mesti nak buat analisa dulu sebelum umumkan pada pelajar dan ibubapa yg turut hadir bersama pagi tu.
Along gembira ngan resultnya...
Ni ler result penuh along. Yg kat bawah tu ada tercatat GCE - 5C tu...katanya itu adalah penilaian result calon ikut standard Cambridge, betul ke?
Dalam gembira tu...along ada jgk ler rasa ralatnya sebab subjek chemis dia dapat B+.
Bkn along aje mcm ni....result ada slek B. Ramai kawan2 along pun gitu. Tapi ramai subjek BI yg jadi mcm tu. Jika sebelum2 ni BI tu mesti dapat A....tak penah pun dorang dapat B....tp result tu dorang dapat B pulak. Cikgu dorang ada jgk mengakuinya. Dh syok deret2 ngan A...tetiba ada B. B tu pulak bkn pada subjek yg lemah...subjek yg dorang selalu score A.
Maka, dengarnya ramai ler jgk yg nak buat semak semula ngan bayaran RM50.

Dari 392 calon SPM tahun lepas di sini...seramai 175 orang dpt straight A. Tak termasuk along ler tu, hehe.
Dengarnya...ranking tetap yg ke-2 sesama keseluruhan MRSM tak dapat nak memintas Tun Ghafar, Melaka....hanya dgn point yg sangat2 sket....tu yg buat dorang geram tu, hahaha..

Bagi aku....syukur Alhamdulillah ngan result along yg berganda2 baik dari keputusan SPMV aku dulu. Kejayaan ini adalah dari usaha dia sendiri. Aku ngan abang sekadar boleh memberi dorongan, sokongan moral dan mendoakan saja.

Tambah pulak...along dh mulakan pengajiannya di BMI.....maka, tak perlu dh berebut2 dan berdebar2 nak menunggu tawaran IPT utk melanjutkan pelajaran nanti.

Pesan ibu....
Pada along.....teruskan belajar sehabis baik utk program di BMI tu.
Pada angah....teruskan belajar sehabis baik utk menghadapi SPM 2014 nanti.
Pada akiss....teruskan belajar sehabis baik dan contohi apa yg along dah buat penanda arasnya itu.

Nota ALONA:-
~Terima kasih pada sahabat blogger yg juga sahabat di fesbuk yg telah mengucapkan ucapan tahniah pada along. Mudah-mudahan...semuanya nanti boleh menjadi kata2 semangat utk along memburu kejayaan hidup dunia dan akhirat, amin..

13 comments:

ayu Ismail said...

Tahniah along n tahniah untuk ibu dan ayahnya

ayu Ismail said...

Tahniah along n tahniah untuk ibu dan ayahnya

Nad MamaZN said...

bangga sgt ngan along
tahniah along!
tahniah jugak kt kakak alona n hubby
berkat doa makpak jugak along berjaya
moga along dapat teruskan kejayaan hingga ke peringkat yg seterusnya
sebak plak saya, time zakwannayli nnt cemana la...

btul la tu along ckp pasal gce-5c tu
english 1119
saya dulu dpt 6 kot haha!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tahniah Along ... :) misti ibu ayah dia gembira sgt kan ...hihi

attyfir said...

bangga sangat dengan along ..
rasa nak menangis tgk keputusan along.
semoga along terus cemerlang.

wantie said...

senyum penuh kebanggaan ye along.. tahniah tau. Minat le ngan result kamu... terbaik!!!!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tahniah Along, cemerlang dalam SPM ... Kekadang memang camtu, subjek yg tak disangka-sangka good score pulak kan :)

Salam ukhuwah ...
Follow disini #328 .... jempulah ke blog kecil saya :)

el said...

tahniah along
tahniah pd ibu bapa along
tahniah semua
tahniah tahniahhhhhh
:)

che mid said...

Sujud syukur pada Allah swt atas anugerah besar ini. Anak CM cukup2 makan je..

Zura@Iwan said...

alhamduliillah...
tahniah sekali lg along..
result along dpt tu pon dh mmg terbaik...

tifa anvar said...

congratezz along sekeluarga. Akhirnya penat lelah selama ini berbaloi dngn apa yg along dapat. He deserve it sis.

syamimi hazmiza said...


Tahniah buat along, moga kejayaan akan berulang buat angah dan anak saya di SPM 2014

Suzana Ikram said...

Alangkah seronok nyer ibu bapa bila anak dpt keputusan cemerlang mcm tu yer sis.. Zana tumpang hapi jugak.

Buat sis dan along tahniah .