Saturday, September 26, 2015

Bergambar di hari raya AidilAdha...

24.09.2015
KHAMIS

Masa OTW nak ke surau Janda Baik tu....mmg akan melalui satu kawasan private ni. Penoh ngan pokok2 pine. Tak penah laa masuk pun walaupun dh beberapa kali lalu sini. Kawasan private kan.... Tapi tengok ada kereta masuk tu...pak guard bangla tu wat tak tau jer...maka aku pun bagitau abang....balik nanti...dh selesai majlis kurban kat surau nanti...singgah sini nak amek gambar, hehe..

Makanya....OTW turun dari Janda Baik tu...kitorang pun singgah laa sini. Mmg lepas ngan selamat sejahtera aje laa masuk pun kat pos guard yg pertama ni. Pos guard yg ke-2 mmg tak boleh laa sebab itu dh ke kawasan penginapan percutian utk orang2 yg mampu aje. Yg tu...kitorang pun tau, heheh...
Masuk sini...mmg ramai orang cina aje laa. Kawasan mahal kan.
Bersedia nak bergambar.. Pakai sampin songkok bagai..hehe..
Selpi ngan akiss dulu sementara tunggu abang setting kamera sonynex tu..
Ni pun selpi ngan henpon jgk ni..
Selpi...wefie...mmg banyak guna hp aje.
Bergambar 5 beranak...
Yang di atas ni semua guna kamera sonynex...
Elok kitorang dh abes...tetiba pak guard bangla naik motor datang tegur...cakap bahasa omputih. Dia kata...kawasan ni kawasan private. Jadi tak boleh amek gambar guna kamera melainkan kamera hp aje.
Ok lah...kitorang mintak maaf tapi kitorang sebenarnya dh tak kisah sangat laa, hehe. Sebab kitorang pun dh selesai dah...mmg dh angkat kamera bertripod nak masuk keta dah. Kitorang pun tak marah, tak terasa pun ngan teguran tu. Biasalah....pak guard bangla tu cuma jalankan tugas. Tokey tempat ni laa kedekut sangat. Kitorang bergambar kat sini...masuk FB, masuk blog...sekurang2nya...jadi iklan free jugak utk dorang, kan...kan.
**Nasib jugak laa katanya guna kamera hp sahaja yg bolehnya, huhu..

Tengok mcm Sentosa Villa tu...memula bagi fotografer amek gambar outdoor pengantin kat situ free. Lepas tu...kenakan bayaran pulak...nak masuk amek gambar pengantin kena bayar RM80 ke atas jgk laa. Maka, ramai laa fotografer tak gi situ dah pun sebab Taiping ni kan banyak lagi tempat free lain utk outdoor yg menarik. Tapi, Alhamdulillah...skang ni dorang dh mula bagi masuk amek gambar tanpa bayaran utk para wedding fotografer dgn syarat gi mintak kebenaran kat kaunter receptionist dulu dan tak mengganggu chalet guest dorang. Situasi menang menang, kan.

Nota ALONA:-
~Sebab private sangat kawasan tu...aku tak siarkan lah nama lokasi dan kawasan pokok2 pine yg tersusun cantek ni... ;)

1 comment:

❤Kamsiah❤ said...

haha..baru ja nak tanya apa nama tempat tu...cantik ja pemandangannya..