Thursday, December 3, 2015

Jengok2 ke Hotel Legoland..

28.11.2015
SABTU

Kat luar hotel tu...bergambar lagi. Pantang ada mende menarik...sudah tentulah nak dijadikan kenangan dalam gambar. Itu lumrah laa ye. Sedangkan takde mende menarik sebagai background pun jadi jer tempat orang nak selpie2....inikan ada background menarik hati, hehe..

Dah puas kat situ...baru masuk dalam. Jom naik lif, jom..
Ramai penghuni hotel tu dh turun ngan baju suit mandi nak gi taman tema air...
Kitorang pulak nak naik ke lobi...
Lif pun banyak...6 buah kalo tak silap. Tak perlu nak tunggu lama.
Ok...ni dalam lif dorang. Lampu berwarna warni...ada lukisan cam dlm gambar tu. Mmg menarik sgt. Sape2 yg menginap situ ada kad lock pintu bilik...leh guna kad tu aje utk tag terus naik ke aras bilik yg dorang inap..
Dah masuk lobi...ada bahagian utk kanak2 bermain set2 lego mcm2 saiz....meriah tul. Menggamit kenangan anak2 aku ni semua. Disebabkan ada tempat kosong...bagi dorang main jap, hahahaha..
Main sambil duduk2...amek sejuk ekon, hehe.
Permainan ni sebenarnya baik utk minda terutama kanak2 yg sedang membesar...baik utk IQ dorang..
Tahun somi aku lahir...
Karpet pun ada gambar lego.. Tanda kitorang penah jejak ruang lobi ni, kihkih.
Lego di mana2...
Ruang lobi hari tu mmg ramai orang yg nak check in kecuali kitorang, kahhhhh.
Benar...ia di mana2...
Budak2 yg minat set lego kalo gi sini mmg enjoy sangat lah!!
Susunan lego menjadi sebuah lukisan..
Kanak2 mmg enjoy laa dok kat lobi ni..
Ruang menunggu di lobi..
Lobi...
Sempena krismas...ada lego utk orang salji dan pokok krismas..
Dah puas hati...tengok jam...kitorang dh perlu gerak utk ke Melaka pulak. Tapi kitorang nak singgah kat Batu Pahat dulu. Ada tempat yg kitorang nak pergi...dan ada sahabat yg aku ingin temui.

Dah bayar parking...RM4. Kalo nak gi sat2 jer...elok ler parking kat sini aje. Sekiranya mmg masuk situ sehari suntuk...elok laa gi parking kat tempat lagi satu...RM10/per entry....tu mmg berbaloi kalo dari pagi sampai ke petang.

**Kalo dapat amek dari luar hadapan bangunan hotel lagi cantek, tau. Kitorang tak berkesempatan nak pegi ari tu..


Nota ALONA:-
~Cerita takde sangat. Gambar jer lebih, hehe..
~Alhamdulillah...syukur atas kurniaMu.

1 comment:

Zana said...

Assalam. Lama dah tak singgah blog ni. Legoland tak jejak kaki lagi. Nanti-nantilah.