Saturday, December 26, 2015

Ke Cameron lagi (2)..

23.12.2015
RABU

Hari ke-2..
Selamat pagi Cameron, Alhamdulillah.
Pemandangan dari dapur apartment kitorang yg berada di tingkat paling atas, uwah!!!!
Pagi2 masak bubur jagung dulu...
Sambil2 tu, makan buah mangga yg ayah bawak dan dicicah dengan kuah rojak kak nor..
Juga....makan stoberi ngan coklat yg Fadel dan Dayah bawak.
Lauk tengahari. Bihun goreng lebih tu...sarapan pagi punya, hehe.
Pagi sampai petang...aku tak turun ke bawah pun, heheh..
Yg lain ada laa jugak turun dan jogging pagi tu...

Petang...baru keluar. Gi Taman Agro Mardi tu lah...nak bergambar kat luar2 nya aje. Dah tau dh...petang jam cenggini dorang dh tutup.
Anakanda bujang tercayang...
Bergambar di sebalik air...
Kat situ...ayahngah sempat laa ajar anak2 sedaranya ni main frisbee.
Ajar cara lontaran dengan cara yg betul...
Atuk bergambar ngan cucu tecitnya..
Cucu tua ni pun sebok, kihkih...
Err....anak yg tua ni pun sebok, kihkih jugak, :p..
Jadi model ibu jap. Kalo amek gambar pemandangan aje, tak best pulak, mm.
Ngan Deia masyammm...
Kakak akiss nak amek gambar timang Deia...Opps, belakang ada bonda ngan dedi Deia pulak, haha.
Ok...yg ni cun sikit...ada flare matahari petang..
Dari situ...kitorang terus gi maybank dulu. Abang nak amek gaji, hahaha.
Err, naper aku yg suka sangat??...Kahhhhhhhh..
Muka Deia ngan bintat2 gigitan nyamuk malam td, shiann iyer. Dok tingkat paling tinggi pun ada nyamuk, ye....hoho.
Dari maybank...kitorang terus gi padang ni. Main frisbee beramai2.
Penat jugak ye, main mende ni. Baling utk pas-pas frisbee kat sesama ahli team. Kalo dapat kat team lawan...kena dapatkan semula dan pas-pas sampai leh dapat mata, huhu.
Aku ada ler rasa jugak baling2 mende ni petang tu. Tp bila dorang buat team utk lawan 3-3....aku amek keputusan...dukung Deia yg sedang tido tu aje lah, kihkih. Atuknya pulak perati dan tumpang seronok tengok dari tepi kete aje..
Menghela nafas keletihan dulu...baru bergerak ke lokasi seterusnya..

Nota ALONA:-
~Aktiviti sihat.....

3 comments:

lia ummiirfan said...

bestnyaa bercuti bersama keluarga. manfaatkan masa sepenuhnya bersama-sama.. :))

Malinda said...

gambo last tu sungai ke? bubur jagung tu nampak mabeles sangat >_<

ALoNa CintamaniszLite said...

Haah, sungai. Tapi sebab tengah2 kawasan gini...campur sekali dh laa ngan air longkang dari premis2 dan rumah2 berhampiran.