Wednesday, December 9, 2009

Dah dapat punnnn...

Alhamdulillah...ari tu..(ari tu..) kitorang gi PISA memalam utk mencari beberapa mende yg dihajati. Tak byk pun..berbelanja ikut kemampuan aje. Takde ler sampai kena berhutang kat situ, huhu.
Jumpa byk ler keta yg tutup cermin depan keta dorang ngan sun shade maxis broadband ni. Maklum ler..PC Fair, kan..hehe. Masing2 ngan cara tersendiri utk mengiklankan produk dorang.
Salah satunya...aku jumpa yg ni..kool kan, hehe. (Bkn main perasan aku nih, ngeh2..boleh blahh!!)

Pi kali ni mmg nak cepat serba-serbi. Terus je melilau cari barang yg dihajati tu dulu. Dpt ler memori kad utk hp aku (yg lama punya dh corrupt), hp along (pun dh corrupt), pendrive aku (kena ada ekstra lg satu..hehe) dan pendrive angah (sebok je budak ni pun nak pendrive. Nak watpe ntah!!).

Pastu..carik lak lcd monitor. Uii...susah pulak nak jumpa. Kalo tujuan kitorang gi situ nak cari hp..takde langsung jual hp...tp lcd monitor tu pulak yg melambak2 dijual. Tp gi kali ni...aduii..susahnya nak jumpa. Mcm mata ni ditutup atau dikaburi pulak...hehe.
Setelah tawaf 3-4 kali kat dlm arena tu akhirnya jumpa ler gak mende alah tu. Bkn pe...kitorang ni cari yg harganya ada dlm bajet ler. Bajet pun ciput aje..tapi kena beli gak pasal pc utama kat umah tu dh takde monitor. Tu pc cari makan tu, hehe..
Tp takde ler carik yg besar2 pun..carik 18.5" aje. Dapat ler sebijik wide skrin lcd Philips. Leh ler, kan...Sejuk ler sket mata ni memandang dari monitor gemok yg dah rosak tu, ngeh2.

Tp ada satu booth tu jual hp SE..murah2 giler beb!! Aku pun tak tau ler ok ke idak kualiti hp yg ditawarkan murah cenggitu. Tp bukan 2nd hand. Mgkn stok lama dorang nak bagi perabes. Tak kisah ler non ori pun kalo hp tu OK, kan?? hehe.

Rege SE850i dan SE770i tu kitorang tengok rasa nak nangis aje pasal jauh lari ngan harga yg kitorang beli kat kedai hp..hmm. Murah 50% beb!! Tp tu ler...kalo murah cenggitu...sangsi ler pulak, hehe. Dah ler jauh kat Penang ni..kot rosak on the way nak balik malam tu...tak ke haru. Nak pusing balik satu keje pulak dah, kan?? Kalo jadi warga Penang tu...ok ler gak kalo nak rembat hp2 tu..hihi.

Lagi satu...booth yg jual kamera kali ni mmg berlambak2. Paling aku teruja...bila...bila...D90 kat situ dijual RM4088 aje (aje???hehe) siap kit lens 18-105mm (nikkor ED). Uii...tu kalo kitorang ada duit lebihan byk tu...dh sambar dh tu.
Takpe ler..takde rejeki lagi nak memiliki intan payung D90 tu. Mana ler tau..kot2 tahun dpn Nikon kuarkan model baru dan D90 turun lagi rege dia, hehe.

Pastu..kitorang kuar ler dari area PISA tu. Plan nak gi makan kat medan ikan bakar tp tak jadi ler pulak. Kitorang terus gi kat jalan nak ke Bayan Lepas tu..berenti kat satu gerai depan2 je ngan LongWan.
Akiss makan laksa. Sebab sedap..akiss tambah lagi satu mangkuk laksa. Aku ngan nasik pattaya...uii..nasiknya byk tul. Kenyang tapi terpaksa perabeskan..syg pulak sebab sedap..hehe.
Abang makan nasik daging merah, Along ngan Angah makan nasik goreng kampung. Air teh o suam, abg kopi tongkat Ali dan aku ABC. Masa bayar tu..mcm tak caya je harga yg kitorang nak kena bayar. Aku pun tak tau ler mcm mana budak tu kira. Reti ke dia kira??? Ataupun mmg makan kat area situ murah aje. Kalo kat area Kamunting ni...nasik pattaya saja dah RM4.50. Sama ler ngan nasik daging merah. Nasik goreng kampung RM3.00. Laksa kat sini dh RM2.00 semangkuk. Air lagi tak kira??
Tp kat gerai tu..RM20.30 aje??? Biar benarrr?? Pastu, leh diskaun lagik 30sen tu..hmm. Murah rezeki tokey gerai tu nanti, yek..

Psst utk kawan2 kat Penang; mmg makan kat gerai sana murah ke??

MAKAN2 di Restoran MaSa, Kamunting..
06 Disember 2009

Gambar2 di bawah ni...ketika kitorang gi makan kat MaSa. Ari tu..aku cuma masak utk makan tengahari aje.
Malam kitorang gi makan kat luar. Letih sgt ler pasal siang tu kitorang gi Tg. Piandang...adeii..

Malam tu...Akiss tetap ngoder laksa. Laksa Mexico..hehe. Siap soh tambah laksa lebih lagi tu. Mmg dia ngan Angah antu laksa. Tak macam Along...kureng ngan laksa.

Makan kerang rebus pasal dorang tak wat kerang bakar. Cuma ada tauhu bakar aje. Jadi ler..sedap gak sos dia. Baru ni menerai (try!!) kerang rebus kat situ...hehe

Along oder nasik ayam. Kalo takde nasik ayam...dia nak oder nasik ayam kunyit. Eii...susah gak ngan selera along ni. Tp...senang gak pasal dia suka masakan yg simple2 aje.

POKOK HADIAH
The Store Kamunting

Hmm..saje ler bergambar ngan krismas tree ni. Bukan apa...kan kat farmville skang ni ramai dok pulun kumpul 60 kotak hadiah. Makin banyak hadiah yg diterima..makin membesar laa pokok hadiah masing2, hehe. Aku dh cukup dah 60 kotak. Berlebih2 lagi...tu dok dlm stor hadiah aje ler pasal takleh nak taruk mana2 dh kat kebun aku tu, hehe..

Tunggu 24 Disember ni baru leh bukak kesemua 60 kotak hadiah tu. Ehh, 24 Disember??? Besday adik kesayangan aku tu...ngeh2..

9 comments:

ibu emy efy eqy said...

bestnya pi PIKOM kat Pisa.

jalan malam2 tu...

walaupun jauh, yg penting apa yg dihajati tercapai.

sedapnya laksa. favourite saya tu!

[-suziey-] said...

waaaa sanggup p naik penang nk g pisa..hehe:p
ler nape xrembat je SE850i tu..best tu..hp lamaku:p kalu rosak pn xpela murah..ekekek:p
suka ati akk je kata org tu xtau kira..dh rate situ mmg murah kot..kalu kl lgla jgn ckp:p

POSH76 said...

bestnyer gi PC fair...

mesti beli macam2 ni.. masa ni lah nak membeli reger murah kan

la ni kalu nak tngk deco lawa2 time chrismas laa kan hehe

Rinna said...

Wahh byk borong barang2 kat PC fair yer..

Hmmm..sedapnya..tgk akiss makan..berselera dia..yer.. sama laa ngan anak kita..pun hantu laksa gak.. :)

Cik Cookie said...

berjimpa-jimba di Penang.
lama xbuat.
rindunya..
lagi pun nak g sana xde geng

zura@iwan said...

dpt juga la kan lcd monitor tuh...bleh la btenet sll yer..hikss..

atty's said...

sonok nya leh g Pisa..
kalo doket den rembat hp SE..murah tu

ikiqzana said...

baru2 ni pun kt kl pun ada PC fair. pegi PD dh x smpt nk g ker sana. Sebenar nyer byk bende nk kena beli..

mmg seronok kan sis g pikom ni..

wantie said...

laju jer akak sampai PISA yerk. kita yg kat sini pun tak pergi. sebab semua dah ada...

Hubby plak pi bukit merah.. masa balik baru dia ckp ttg PC fair tu. dah lewat. kalau harap T pii sesongrang, maleh la plak...