Thursday, December 10, 2009

Corat-coret....

Nak citer apa ye?? kalo citer sebok...memang selalu sebok pun. Cuma buat2 tak sebok aje, hehe. Aku ni rasa mcm tengah demam urat ler. Ada ketidakselesaan jugak tang hidung ni. Tapi takpe ler..aku makan gak ubat. Tapi masalahnya bila makan ubat ni..mata mula ngantuk aje. Nak wat keje pun serba tak kena. Kalo tak wat kang...tertangguh lak keje2 tu, hmm..

Tu...kebun aku kat fesbuk tu pun anak2 aku yg dok pulun tuai, gembur tanah dan tanam balik. Hmm..tak tau ler tu. Salji dah turun pulak kat kebun aku, hehe. Merasa ler mcm skang aku ni tengah dok kat London....paling tidak pun kat Seoul, Korea..hehe..

Hmm..hari ni mcm boring pulak ler. Kalo takmo bagi boring...kena ler aku wat senarai persiapan nak gi bervakasi ni. Bukannya lama lagi pun..Pagi2 Sabtu ni dah kena bertolak dah. Jam 3pg dah kena bangun. Plan..kul 5pg dah kena gerak!!!
Kalo tak dibuat senarai..alamatnya..ada ler mende tertinggal waima satu dua barang pun. Tu ler yg aku tak suka tu, eii. Bukan pe...dah tua2 ni..camtu ler, hehe.
Lagi satu wajib wat senarai peringatan perkara2 yg perlu dilakukan sebelum kuar umah. Contohnya..cabut kepala gas, kunci tingkap, segala suis di off-kan, selak pintu sliding door ngan kayu...dan mcm2 lagi ler. Kalo idak..bila tingat tengah jalan..mesti mood keceriaan tu mula mengendur, aduhaii..

Ayah, mak, Fadel dan Hidayah...InsyaAllah..sampai ler kat umah aku malam sok. Kitorang nak gi bervakasi bersama-sama. Sempena anniversary 35 ayah dan emak tercayang.

Semoga segalanya nanti berjalan ngan lancar dan selamat..Amin.

12 comments:

makdara terdiva said...

cantikla gambo tu akak..

Rinna said...

Wahh nak bercuti2 msia..ke mana tuh.. Bestnya bercuti bersama keluarga..dan beramai2 kan.. :)

[-suziey-] said...

waaaa nk bervakasi di mana tu kak..cam best jek..hehe..semga semuanya selamat pegi dan kembali :) happy holiday kak

Cik Cookie said...

menatang tuh org paggil apa/
iguana ke?

zura@iwan said...

kak nk bervakasi kt mn kak....bestnya...

suhaila-ab said...

vakasi kat mana?eemm jelesnya..(muka kau tgh serius ni)

Gieyana said...

selamat bervakasi yer kak..cantik photo menatang tue..:)

ibu emy efy eqy said...

cantiknya gambar aLoNa. ni mesti guna kamera canggih. close up nya jelas betullah.

ikiqzana said...

x sabar rasa nyer nk tahu bercuti ke mana? hehehe. yebok je kan..

selamat bercuti ye sis..

wantie said...

amboi amboi.. cantik betul gambaq sesumpah yg kak snap tu.
kalau kat kg kami pangil sesumpah tu "Pok key"....

hish.. ingatkan dok berkebun apa. dok men game dalam facebook upernya.kelakor la akak ni.

ahmad humairi said...

dah kuluo, jangan ingat umah lagi...kacau daunjer...

syarul/ acoi said...

holiday ni satu terapi yg baik utk release stress2 kak..

hapi holiday..