Tuesday, December 1, 2009

Problem..Problem

Hmm..nampaknya byk blog kengkawan aku tak dpt nak rayau-rayau, jengok-menjengok. Bkn apa...pc utama kat umah ni skrin monitornya dh rosak. Ye ler..mende dh lama, cenggitu ler. Jadi, abang kata..sabar je laa dulu. Ujung minggu ni ada PIKOM PC Fair kat PISA. Ada rezeki..mmg kitorang nak gi terjah sana. Cari beberapa barang yg kitorang berhasrat nak beli.

Aku nak masukkan gambo kat sini pun takleh laa wat sementara waktu pasal...gambo2 tu dh disimpan kat pc tu. Jadi, bila skrin monitor rosak..susah ler. Tambah2 pulak software edit-mengedit gambo pun mmg ada kat situ aje.

N3 ni aku guna alternatif lain ler. Cuma leh masuk blog aku dan bbrp blog kawan2 aje. Tu pun ruang komen takleh nak terjah..cuma ruang shoutmix. Ada pulak..ruangan shoutmix tak kuar..ruangan komen aje aku leh masuk..hmm.

Tp yg pasti walaupun aku guna cara alternatif ni aje tp...aku masih boleh masuk fesbuk, leh berkebun dan leh bersembang kat situ. Masih leh check emel dan masuk forumer. Cuma yg aku heran..kenapa blogspot susah nak terjah tatkala aku punya masa ni, hmm.

13 comments:

suhaila-ab said...

monitor kalau rosak kiranya kena beli baru gitu...

Gieyana said...

kesiannya kat akak..huhu

x per nnt rembat kt PC fair k..:)

Cik Cookie said...

nak serang melalui apa?
udara?
darat?
laut?

[-suziey-] said...

hmmm sian kak alona ye..sy ni ha pc ado tp tneet nya plak problem kt opis xleh nk komen dlm komen box..tensen btl..

p/s: eh xpela kak..sy xkisah pn..paham msti akk bz pnya..xpe lenkali kita bole gather2 lg..

[-suziey-] said...

hmmm sian kak alona ye..sy ni ha pc ado tp tneet nya plak problem kt opis xleh nk komen dlm komen box..tensen btl..

p/s: eh xpela kak..sy xkisah pn..paham msti akk bz pnya..xpe lenkali kita bole gather2 lg..

TokNabe said...

Amik skrin lcd saiz paling kurang 23", baru seronok nak edit mengedit.Harganya pun dah murh sangat sekarang ni.

atty's said...

tak pe..nanti leh tuko baru ..kty tunggu je..hehehhee

zura@iwan said...

ala...sian akak kan...x per nnti beli baru kt PC fair yer..

wantie said...

POc akak tu merajuk kot... aka tak kasik dia makan ketupat kot. kik kik kik..

Jgn sedih kak, beli yg baru jerk. kat PC depot pun banyak choice..

Kamsiah said...

ooo...nak pi PISA ya...mai la kulim sama

Alimaz-Kembara Terasing said...

kalau dah rosak beli baru...hehheh..tangkap lcd skrin sebijik...

MaizaC'Joe said...

Salam My love sis Alona..

hee.. ruang fb yg tak boleh di tinggalkan.. blog.. klu tak masuk sehri aduhai.. hee

ibu emy efy eqy said...

tak pe relax2 dulu. dapat monitor baru, boleh sambung berblog semula...