Tuesday, February 8, 2011

Al kisah...Jogging..

3hb Feb 2011
Pagi Khamis

Pagi tu kitorang gi jogging ke Bukit Larut..
Saja ler cuti2 ni gi mengeluarkan peloh2 berserta toksin2 dlm badan, hehe..

Tp abg, along dan angah ikut jalan short-cut ke pondok 2 tu.
Aku tak ikut situ..otot2 peha dan betis masih tak berapa ok disebabkan efek turun jogging bbrp hari yg lalu ikut situ. Kesan turun ikut situ mcm pertama kali kita buat exercise squat.
Semua tu disebabkan dh lama sgt aku tak jogging ikut situ...tetiba jer nak gi, hah!! rasakan ler, huhu.
Tp..abg, angah ngan akiss ok jer..aduii..nampak bebeno dh lama aku tak exercise bersungguh2. Selalu ala kadar aje, hehe..

Jumpa abg, angah dan along kat pondok 2. Dorang dh sampai lama dh kat situ..tunggu aku ngan akiss yg ikut jalan biasa aje.

Sempat ler bergambar OTW bersama2 nak turun tu.
Guna hp abg aje..

Lepas2 tu ler baru perasan angah ni ada tanda2 kena demam campak, huhu..
Tu yg terus je gi jumpa Ananda.

Malam
Ayah, mak dan adik aku mai Taiping petang tu. Malam baru sampai..sbb ikut jalan Cameron Highlands. Mesti ler jam giler jalan kat Brinchang tu time2 cuti umum ni, kan..


4hb Feb 2011
Pagi Jumaat

Disebabkan Fadel kata dia nak kurangkan berat badan...kitorang pun ajak kuar gi jogging kat Bukit Larut pg tu, hehe..

Abg ajak Fadel ikut short-cut ke Pondok 2..ikut jungle treking.
Aku, ayah dan mak cuma ikut jalan biasa..jalan jip..
Akiss sebelum tu berbelah bahagi nak ikut grup mana, ngee
Dia kata..kalo nak sampai cepat..kena ikut grup abah dia.
Tp..dia nak teman ibu, wan ngan atuk jugakk?? erm..
Last2..dia ikut aku je, hehe..

Ni ler keadaan dorang yg ikut short cut..

Along ngan angah mmg champion kalo ikut sini.

Disebabkan ini 1st time Fadel mendaki Bukit Larut...jd dh tentulah lensa kamera along dan kamera hp abg tertumpu kat dia, kahhh..

Ait..Fadel wat pe tu?? hehe..

Bila dh sampai ke pondok 2 ngan jayanya..abg kol aku tanya ada kat mana, hehe.
Lepas tu..abg bawak dorang turun ikut short cut pondok 1.

Kat sini laa dorang terjumpa pulak mamat2 Bangla ni nak naik ke Bukit Larut ikut jalan short-cut dari pondok 1 tu.
Bila mamat2 ni tgk abg dan yg lelain nak turun...dorang pun nk turun gak.
Ntah apa2 ler dorang ni, kuikui..

Ntah ler mamat2 ni. Tau ler cuti..tp ngan pakaian smart2 naik Bukit Larut dgn berjalan kaki dan berkasut kilatttt. Ni mesti ingat nak sampai atas tu dekatttt aje..
Tak tau agaknya...mau 3 jam sampai atas tu kalo cuma berjalan kaki.
Nasib baik takde yg bawak bekal 'sia' atau mangkuk tingkat sekali, hehe..

Tp hari tu pun...tiket naik jip dh sold out. Semalamnya pun kitorang tgk sama ler..pg2 lagi tiket jip dh sold out sampai petang. Dasyat..dasyat..hehe..

Ni aksi abg, angah, along dan Fadel masa turun ikut short cut pondok 1 setelah mamat2 bangla dilepaskan turun terlebih dulu, ngee.
Kalo idakkk...sesakkkk!! (cara citer..mcm ler aku pun ada kat situ masa tu, kahhh)

Aku, ayah, mak dan Akiss cuma sampai kat selekoh 8 aje hari ni, kahh..
Dok lepak kat situ sambil mendengar air terjun mengalir lesu.
Kekadang berborak2 ngan beberapa pengunjung yg turut mendaki dgn berjalan kaki.
Bkn dorang nak naik sampai atas pun..sj je laa dorang nak mendaki setakat yg larat.
Dorang citer..nak naik situ ngan jip..tp tiket dh abes.

Mula2 sampai kat kitorang adalah Fadel yg laju berlari. Mula2 terkejut gak tgk dua org lelaki memakai t-shirt kuning sdg berlari turun. Sorang macam Fadel..tp...eh?? iye ke Fadel?? hehe..
Rupa2nya..salah sorang mamat bangla tu nak challenge Fadel ler!! kahh..
Tp abg pun pakai t-shirt oren nak kekuning-kuningan jugak pg tu, hehe..

Kat sini laa selekoh 8 tu, huhu..

Mak nak menghabiskan filem dari kameranya.
Nombor dh 36 tp masih tak abes2..kuikui..

Balik dari situ..singgah minum dan pekena roti canai je kat kedai Husen.
Kemudian, balik umah acara memasak lak.
Hari tu hari Jumaat..jd, para lelaki kena gi solat..
Balik dari tu baru makan nasikkk..

Petang tu..ayahngah melayan anak2 buahnya bermain game monopoly kat laptop dia. Hmm..seronok abes ler budak2 tu, ngeh2.

Itu aje laa kisah jogging minggu lepas.

6 comments:

ieda said...

waa memang seronok kak .. dpt joding2 nie pagi2 kuar umah .. ramai2 ngan anak2 perghhhh seronok sebenarnya .. nak2 kalau hubby akak jenis yg suke explore nie .. hermmm berbaloi2 kuar peluh kann :)

wantie said...

sesekali keluarkan peluh cam gini memang menyihatkan.

Dah lama tak wat xtvt cam ni. Akak pun dah nampk slim sket.

Dia.Honey said...

saye pon belom larat naik..sebab..tunang saye mmg tak suke berjalan2 mcm saye so saye pon tak leh nak naik skalik..hahahahhaa

btw TAG akak di Sini :

http://contestsukaaku.blogspot.com/2011/02/chocolate-give-away-for-sweet-couple.html

makdara TERdiva said...

fuh! dahsat gak trek tu eh!

terus rindu nak naik gunung lg...tsk!

DeLLas said...

lenkali naik bukit nk amik masa plak.. haha

[-suziey-] said...

haih lps joging trus naik campak angah yek..

rajin btl akk jogging kt sini..hubby ajak naik bukit larut..cpt je sy kata NO..ekekek:D serik dh nk naik guna jip..nk jogging lg la semput..hahhaha