Tuesday, February 8, 2011

Kisah Angah dan Akiss

Angah
Angah kena demam campak sebelum cuti CNY.
Hari Khamis..terus gi Ananda. Amek ubat tp dia tak bg MC sbb katanya cuti lama. Cuma kalo tak baik lagi..mari klinik ambil surat cuti sakit, kuikui..

Ni dh kena ler ni. Dok kat tangga Wisma Palaniappan..sbb tunggu ibu dia ngan ayahngah dia buat pembayaran kat Kedai Buku Popular, hehe..
Tp...chicken pox angah ni cepat kering ler (walaupun teruk jugak diserang tang muka mcm along dulu, ngee)
Yg akiss pulak...tang muka tu sikitt aje. Tu yg tak meninggalkan kesan parut sgt. Tp kat badan byk jgk laa.

Angah skang dpt cuti sakit sampai Jumaat. Tp, aku rasa..Khamis ni dia dh leh gi skolah dh.
Surat cuti sakit angah kena serahkan sendiri laa kat guru kelas dia masa dh boleh kembali ke sekolah semula, huhu..
Tp aku dh sms cikgu kelas dia memberitahu ketidakhadiran angah ke skolah utk beberapa hari ni sbb chicken pox, erm..

Akiss??
Akiss pulak hari ni frust sbb cikgu kata training netbol Jumaat ni Akiss tak perlu datang..huhu. Menangis sedeyyy jgk ler dlm kete lps citer kat aku td.
Sebenarnya, masa pemilihan dibuat ketika dua kali latihan diadakan dulu ( 2 x ptg Jumaat berturut2) Akiss tak dpt hadir sbb kena demam campak. Masa tu lah cikgu dh buat pemilihan.
Bila akiss dh boleh ke skolah...space utk dia dh takde ler..tu yg aku kesiann tu.

Tp takpe ler. Aku pujuk ler dia. Aku ckp..masa aku darjah 5 dulu..aku pun tak terpilih lg utk pasukan skolah. Cikgu lebih mengutamakan darjah 6. Lain laa kalo kita benar2 terer dari pelajar darjah 6, huhu.
Bila dh naik darjah 6 tu baru ler aku terpilih dlm pasukan netbol skolah gi lawan ngan skolah2 lain, hehe..

2 comments:

[-suziey-] said...

la sume dh menjangkit ke..ish kesiannya..pttla sy xberkesempatan je nk jmpa kak alona..ade hikmahnya..klu x menjangkit kt sy plak bw balik kl chicken pox..hiks..

wantie said...

sian akiss. banyak bersabar k. mungkin lain kali terpilih. semangat kesukanan tu bagus.