Tuesday, February 22, 2011

Ikut Ajiz..

Pd petang hari Sabtu dua minggu lepas...abg ajak aku gi join outing ngan Luqman Aziz. Kebetulan hari tu..Ajiz ada wat outdoor ngan pengantin dia, hehe.
Aku malasss nak pegi...tu yg aku wat derk aje petang tu. Tp abg beriya2 ajak jgk, aduii ler suami ku ini.
Aku pun pegi ler jgk dek rayuan abg ni, erm..

Kat sana..ada ler lg 3 orang geng TPG bersama ngan Ajiz. Ni sebenarnya yg aku taknak gi sbb aku sorang aje pempuan. Adeii..segan2..
Mujur jer aku dtg..sekurang2nya pengantin pempuan pulak yg tak segan ngan para photog lelaki yg ngikut Ajiz ni, hehe..

Itu ler Ajiz ngan pengantinnya utk hari tu. Kitorang mmg suka ngan hasil kerja dia.
Jd, hari tu nak tgk mcm mana pulak cara dia kerja, hehe..

Mula2 dia singgah kat mural yg kitorang bergambar terlebih dulu pd pg hari yg sama, hehe..

Erm..tompang teropong gak. Ini baru warming-up..hehe..

Lepas tu..Ajiz bwk kat area gelongsor retro yg ada kat lake tu jgk. Tiba2 hari ujannnn. Lebat lak tu. Mujur ler pulak gelongsor retro ni lebarrr..jd, leh ler kitorang beramai2 menumpang teduh kat bawahnya. Dlm ramai2 tu..aku sorang je yg tingat nak bwk sekaki payung sebelum ujan tu, hehe. Jd, aku jgk ler yg gi ngambek payung utk pengantin kat bonet kete pengantin..hehe..

Kat bwh gelongsor tu pun..Ajiz leh wat photoshoot..dasyat tak dasyat. Pdhal..ujan tgh menggiler lebatnya masa tu, hmm..

Tak lama tu..sampai lak lagi sorang sahabat geeks TPG ni..hehe. Dia ni bwk isteri dia jgk. Hmm..lega ler aku..psl ada gak kawan pempuan, ngee..

Dlm kelebatan ujan tersebut..kitorang gi redah ke kete utk ke lokasi seterusnya. Tp pusing punya pusing ngekor kete Ajiz kat dlm town....last2 ke Taiping Sentral jugak akhirnya, huhu.

Kat situ...di khalayak ramai..pengantin dgn spoting bergambar. Nak wat lagu mana...lake garden sdg dibasahi ujan rahmat.

Pengantin ni kiranya bertuah ler sbb staff butik pakaian Peace Collections membenarkan Ajizz amek gambo dorang kat dlm kedai. Byk ler tempat kat dlm kedai tu leh nak shoot. Tang sofa laa..tang deretan pakaian laa, tang cermin besar la..kat bilik persalinan laa..hehe..

Reaksi dari pengunjung2 di situ sgt baik. Masing2 spoting aje. Camtu laa rakyat Malaysia!! hehe..

4 comments:

atty's said...

Nanti letak ar gambar byk2 ye..alona..

Rinna said...

Wahh curlast laa PG tuh dlm ujan2 pun creativ ambik gambar.. yer.. :)

nanti letak laa lagi gambar pengantin tuh.. :)

wantie said...

hmm... bagus la akak ni sentiasa menemani suami gi outing.

ramai noh geng DSLR kat taiping ni.

ieda said...

sweet lah kak ..
ermmm kalau saya , saya suke tgk , tgk skill menembak nie :))