Thursday, April 2, 2015

Ke HatYai dengan keretapi - 8

21.03.2015
SABTU

Pagi tu...tanya kaunter lobi..leh tak kitorang check out lambat sket. Sebab...keretapi kan kul 4 petang nanti. Jenoh ler nak dok mana ler ngan beg2 tu nanti kan...huhu.
Alhamdulillah...dia bagi kitorang check-out lambat sejam 1.00 petang waktu siam (2 petang waktu malaysia). Terima kasih hotel Hi-Season.

Jadi, pagi tu kitorang ronda2 dulu kat area Santisuk Market. Dekat sangat ngan Plaza Lee Garden.
Tapi...pagi tu ramai peniaga tak bukak kedai lagi. Gi aje laa redah mana kedai yg dh bukak..
Naik tuk2..
Sebab ramai...mmg kena guna 2 biji tuk2..
Dah sampai area Santisuk Market...
Beli kekacang, coklat dan apa2 yg boleh dibeli oleh kita.
Depan tu dh jumpa kedai jual t-shirt HatYai..
Sela dah nampak design corak yg menarik....kitorang ok jer.
Mmg nak beli sorang sehelai corak yg sama, warna yg sama. Saja nak buat kenangan.
Lama jgk kat sini...pilih saiz...takde yg semua sama kaler.
Last2 pilih merah dan pink..
Along ngan abang Piluih...tinggi menggalah abang piluih yg hensem ni. Along merenek jer nampak, hehe.
Kat situ...aku, sela, mak dan kak nor...masih perlu tukar duit Baht, hahaha..
Perlu baru tukar....mentang2 pengurup wang merata2, hehe..

Dah setel hal t-shirt...jalan kaki jer gi area Plaza Lee Garden. Berenti ada yg nak beli keychain dan fm..
Dah selesai....terus pulak menapak ke Restoran Salma. Dulu (2013) kitorang datang sini nak makan malam. Kali ni datang terus utk makan tengahari, hehe.

Oder masakan panas. Senang. Kitorang pun sebenarnya kejar masa jgk ni. Ada yg tak kemas barang2 nak balik lagi, hihi.
Kalo datang HatYai...mmg aku rekemen laa makan kat Restoran Salma ni ye. Harganya walaupun mahal sket laa dari kedai tomyam kat Malaysia tapi masih murah utk kategori harga di sana. Restorannya pun bersih...ada wifi...hahaha.
Kitorang makan kat sini jimat 500 baht (RM50 lebih) dari makan di restoran tengahari semalam. Banyak bezanya tu....kan. Lebihan duit tu...ibarat leh dapat tshirt 4 helai lagi, huhu..

Dari Salma...terus jer amek tuk2 balik hotel.
Ada peristiwa lucu pulak ngan tuk2 lagi sebijik tu...kelakar sungguh laa.
Ni laa tuk2 yg lagi sebijik dorang naik tu, kikiki..
Semoga uncle tuk2 ni lebih peka ngan nama2 hotel di HatYai, ye...
Naik bilik...mandi2 lagi sekali. Kemas2..
Waktu yg dh diperuntukkan...kitorang pun turun laa dengan baju t-shirt sedondon yg dibaru dibeli tadi.
Check-out...

Nota ALONA:-
~Alhamdulillah...

1 comment:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam sis alona,
memang nampak sodap semua nasik2 itu tau3 he3