Tuesday, February 5, 2013

Dua berita gembira

Alhamdulillah...
Dua berita yg menggembirakan hati tuan empunya diri iaitu Akiss & Angah..
Aku dan abg...sebagai ibubapa tumpang gembira. Along sebagai abg pun samalah...turut gembira ngan berita ni. Adik2 ikut jejak langkah dia. Alhamdulillah..

Dua berita tapi keluar pada hari yg berlainan....selang sehari.
Semakan keluar utk form 1 dulu...
Bila angah dapat tau akiss dh berjaya....dia pun tumpang gembira tapi tu la...sian pulak aku tgk dia. Tapi angah nampaknya tetap sabar.............menanti keputusan utk form 4 yg akan diumumkan keesokannya pulak iaitu hari ni. Sebagai ibu, aku harap penantian angah berbaloi. Anak2 sentiasa dalam doa seorang ibu, kan???

Pagi tadi kul 9 lebih...aku pun online.
Dan yg mula2 aku bukak adalah link utk semakan.
Semakan utk form 4 baru keluar pagi tadi...
Apa yg mampu aku katakan???
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi atas limpah kurniaNya...

Nampaknya, Angah kena tunaikan 8 hari puasa nazar. Aku pun ada gak niat nk puasa nazar, nk sedekah pisang kat masjid (insyaAllah Jumaat ni) dan buat jamuan doa selamat bersama keluarga sket.

Ok lah...hari ni byk benar urusan nk diselesaikan. Tambah2 pulak ngan berita terkini ni. Angah pun tak tau lagi yg dia dh berjaya ke Lenggong...

Dan...lagi satu yg perlu aku ngan abg pikirkan....adalah...pendaftaran utk kedua-duanya adalah pada hari yg sama. Sama ada nk berpecah, atau pagi2 daftar angah dulu...pastu pederas gi daftar akiss pulak.....ataupun kol salah satu maktab utk mintak tangguh sehari. 

Nota ALONA:-
~Syukur...syukur...syukur....ALHAMDULILLAH.

18 comments:

Zura@Iwan said...

alhamdulillah..mmg berita gembira utk kak dan abg

tahniah utk angah dan akis...

bangga kak dpt anak2 yg bijak...syukur alhamdulillah...

❤Kamsiah❤ said...

TAHNIAH DAN AKAK DAPAT MERASAKAN KEGEMBIRAAN SEORANG IBU..

Rinna said...

Tahniah.. Alhamdullillah.. seronok tgk anak2 Na berjaya.. :)

Nad MamaZN said...

Alhamdulillah...tahniah kak!
Saya.tumpang bangga n hepi jugak =)

Ena's Palace said...

alhamdulillah dan tahniah..
sejuk perut akak kan..

::NureeN:: said...

tahniah...
2 2 anak akak pandai.. aminnn....
moga drg akan lebih berusaha n berjaya di masa akan dtg..

::NureeN:: said...

mrsm transkrian tue dlu adik nureen pon msk c2..

wantie said...

rasa mcm nak menitiskan air mata gembira bila tengok ni kak. Tak tergambar hati seorang ibu gembira bila semua anak anak berjaya...

Akak memang bertuah.. anak anak akak memang pandai pandai

atty's said...

alhamdulillah..aty yg dgr dan baca entry ni pun rasa bersyukur sgt2 dgn 2 berita gembira nie..

..tahniah utk angah dan akiss.

el said...

tahniah akk..
tahniah akis dan angah
ikut jejak abg derang
sure akk teruja dan sebak mcm2 lah perasaan akk skun ye...el tumpang gembira..
anak2 akk mmg pandai2 belaka :)

ayu Ismail said...

Tahniah utk angah dan akiss..tahniah juga utk ayah n ibunya dgn ucapan selamat menjadi pengantin baru..hehe gurau je

Zana said...

Salam. Alhamdulillah, syukur. Kena bagi hadiah tu.. penggalak semangat..

LiYa HaNiF :: said...

alhamduillah tahniah....
tumpang gembira juga ... ^_~

dela said...

alhamdulilah... tahniah!

DeLLas said...

sunyi la umah pasni.. mesti kucing akan jd gemok..

CheNamNam said...

Alhamdulillah, tahniah kak..tumpang gembira untuk akak..bestnyer kan kak...

bijak-bijak anakmu kak...sejuk perutmu mengandung...

tahniah banyak2..!!

Kesuma Angsana said...

tahniah atas kejayaan anak2 ye

AzieFirdaus Kamarudin said...

tahniah kak...untung akak anak2 akak cerdik pandai gitu ;)