Thursday, March 18, 2010

Segarkan blog yg dh lemau ni, hehe

Dah lama aku tak apdet blog, hehe.
Mcm lama sgt aku hanimun sambut anniversary..huahua...

Tak laa...sebenarnya aku sebok. Mmg selalu nampak nama aku bertenggek kat fesbuk tapi aku sebenarnya ada wat keje sampingan gak, hehe. Betul..tak tipu. Satu dh lepas..tinggal lagi satu. Bila ler nak siap. Mula pun baru 1%, haha..

14hb Mac 2010
Ahad

Kitorang sampai umah dari menjalankan tugas di Tg. Piandang ari tu kul 5.30 ptg. Rehat2 jap…rileks…luruskan tulang, betul2kan urat tengkok..semuanya bersiap2 nak balik Bentong lak.

Dekat kul 9mlm..dh pastikan umah selamat berkunci..kitorang pun gi umah mak utk hantar si Nyu. Kalo Tomei tu..kitorang leh bawak balik Bentong sekali. Tp si Nyu ni…bawak gi klinik yg dekat tu pun bising bukan main. Jd, dia kena tinggal laa.

15hb Mac 2010, Isnin

Pg2 tu..gi sarapan pg kat kedai Burn. Kitorng gi Raub lak lepas2 tu. Dh lama betul aku tak gi tgk kemajuan Bandar Raub. Hmm…mmg ok ler. Byk kedai2 best2 telah dibuka kat sini berbanding ngan Bentong.
Tp..ketika tak abes merayau lagi kat Bandar Raub tu..ayah dh menerima kol dari sahabatnya mengatakan Mus kawan ayh yg sedang nazak kat HKL mmg dh takde harapan utk semboh selepas terjatuh dari tangga ketika bertugas wiring kat bumbung umah. Jd, ayah ngan mak mengambil keputusan utk menziarahi Abg Mus di HKL.
Takde rezeki ler aku nak jumpa Azleen Hasleeza kawan masa sekolah vokay 91/92 dulu..hmm.

Abes ngan kitorang2 sekali terus gi HKL.
Balik Bentong adalah destinasi ALZA paling jauh setakat ini.

Mula2 sampai KL kitorang terus singgah makan tengahari kat Restoran Haslam, Jln Pahang. Mmg restoran feveret kitorang kalo ke KL ni, hehe..

Tu yg leh ada gambar ni..hehe..
Ye ler..seberang restoran Haslam tu dh siap dibina bangunan baru Hospital Tawakkal.

Dah kenyang perut...kitorang terus ke HKL.

Kat HKL tu..mak ngan ayah aje yg turun gi ICU uratsaraf. Kitorang dok meronda kat kawasan2 tu. Aku pun penah sekali dua aje masuk situ.
Sekali; Masa kaki mak termasuk jarum yg dh patah dan
kali kedua; masa Atan sakit jantung berlubang. Tu pun...uii..lama sgt dh. Masa aku sekolah lagi. Masa tu gi sana pun naik bas aje. Kebetulan pulak bas dari Bentong perhentiannya kat Jln Pekeliling. Jadi nak gi HKL tu jalan kaki aje ler, hehe.

Ayah sempat ler melawat Abg Mus tu masa arwah masih ada hayat.
Tak lama lepas tu...arwah menghembuskan nafas terakhirnya di samping isteri dan anak2nya. Innalillah..
Ayah ngan mak aku pun ada masa tu.

Jd, ayah pun kol kawan2 yg lain memberitahu berita sayu itu. Sudah tentulah henpon ayah pun jadi hotline. Kol masuk keluar, masuk keluar...hmm. Semuanya mengenai persiapan pengkebumian dan sebagainya laa. Katanya nak kebumikan malam tu gak kalo sempat.

Kitorang terus balik Bentong aje lepas2 dari HKL tu.

Ni ler antara pemandangan yg dpt dilihat dlm perjalanan sepanjang hiway KL-Karak...

Tp...lepas aje bayar tol kat Bentong...kena laa masuk simpang ni kalo nak ke Bentong, ke Raub, Kuala Lipis, Kelantan...hehe..

Tp..kalo nak ke MRSM Bentong..kena terus ke depan lagi. Sebab MRSM ni kat tepi hiway tu aje, hehe.

Hmm..kalo masuk simpang nak ke Bentong ni..mende ni ler yg akan 'welcome', hehe..

Hmm...ni kilang kain yg masih giat beroperasi walaupun byk gak kilang2 kat Bentong dh ditutup.
Sebelah aje ngan vokay tempat aku belajar 91/92 dulu.
Mak aku keje kat sini ler. Dah nak pencen...InsyaAllah, lagi 3thn.

Ni ler sekolah vokay @ SMTTAA, Bentong.
Dorang baru aje tubuhkan kelab alumni. Tp aku tak daftar lagi pun, hehe..

Nak ke mana ni??

-Raub,
-Taman Desa Damai,
-Bkt. Fraser??

Hehe...Taman Desa Damai aje. Kat situ ler umah mak ngan ayah aku.

6 comments:

etuza said...

Salam..
Blog anytime, kita wajib buat yang ptg dulu...bagi saya lama tak update blogpun x apa2 saya terlalu faham kita banyak kometmen...
Nak puji cantik2 gambar ya...

TokNabe said...

Memang buzy sangat ler ni.... kalau tak ada juga 1,2 entri seminggu.

etuza said...

Salam..rasanya blog tuan terpilih award dari saya. Sila klik catatan lama ya

POSH76 said...

takper sis janji update tp jgn sampai ada spiderman sudah hehe

psst part time apa tu storyla hehe kepoci jab

mamawana said...

alam Cintaku...heeee

Baru last week mama round kat spital Tawakkal, Restoran Haslam...amik stok bisnes sebulan sekali... heeee

wantie said...

nampaknya akak nya aktiviti full gitew... oooo balik pahang yer. mesti orang kampung seronok bila akak balik. maklum la bukan selalu boleh berjumpa jumpaan..