Saturday, March 6, 2010

Servis bertukar tangan...

Kui..kui..tajuk n3 mcm tgh tengok org lawan badminton ler, ngee.

Sebenarnya si Alza tu yg gi service petang Jumaat 05.03.2010. Dh lebih 1000km dh....1043km. Terlebih sket masa hantar along balik Pengkalan Hulu baru2 ni, hehe. Lepas2 tu tak gi mana dh..sampai ler nak gi servis Jumaat ari tu..

Sebenarnya aku dh kol perodua servis utk wat appoinment hari Sabtu...tp dh penoh ler plak. Jadi, dorang soh buat temujanji utk hari Ahad pg sebab dorang buat half day utk yg dh booking aje. Aku pun setuju. Tp abang kata mcm tak selesa je kalo wat pagi Ahad tu..sebab kul 11pg kitorang kena gi menjalankan tugas.

Jd, petang Jumaat tu aku kol perodua. Dorang kata..kalo nak walk-in..datang ler cepat2 sebelum ramai lg yg datang situ utk service. Kitorang apalagi..terus bergegas ke situ, hehe.

Jd, petang tu selamat ler RM124.00 termasuk 5% service charges. Tunggu ler plak 5000km nanti, ye. Tu pun..sekejap je leh cecah tu, hmm. Ye ler, mende dh ada..guna ler. Wat pe nak simpannn aje, kan?? Beli bknnya utk jadi bahan pameran, huhu..

Jumaat malam pulak...lepas hantar Angah ngan Akiss ke kelas taekwando, kitorang gi meronda ke Taiping Sentral jap. Ada mende nak dicari (tp tak jumpa pun, hehe)..Kuar ngan kancil aje. Sbb dia comel senang nak cari parking, ngee. Tima kasih sang kancil.

Kat situ malam tu ada ler persembahan band dari mana ntah. Penyanyi nya ada ler sorang mkcik, sorang kak, abang, adik, anak...suara pun takde ler hebat mana. Cuma disebabkan dorang dh biasa ngan band..ok2 aje ler. Sound system dorang pun...tak sepatutnya mcm tu utk dlm lobi Mall. Ntah ler, mgkn excited sgt dpt wat show kat situ. Penyanyinya pun ada yg tersadung wayar yg dh diselotepkan kat atas pentas tu. Sebabnya...mcm gelabah2 aje showmanship nya, haha.
Tp lagu2 yg dipilih tu..best-best gak ler. Cuma booth2 yg berdekatan tu promoter dorang susah ler nak wat promosi sebab nak berkomunikasi ngan orang ramai mmg sgt sukar tak kala kebisingan band ni (fuh!! selamattt, ngee).
Bunyi muzik kugiran tu lagi kuat dari vokal penyanyi. Sepatutnya kena bg adjust lagi. Ni..penyanyi tu bercakap2 pun sepatah haram pun kitorang tak tau apa yg diorang sebut.

06.03.2010
Sabtu
Siang tadi, kitorang gi umah mak. Nak tgk baby si Tong (Lutong). Tong ni adik-beradik ngan Nyu...kucing kitorang, hehe..

Tong beranak kelmarin. Dpt anak 4 ekor. Chumil2 semuanya. Akiss tu..tak kira ler dia punya hadap!! Uii...minat kucing betul dia ni. Agaknya kalo leh..dia yg nak jaga si Tong tu berpantang, haha..

Gi umah mak tu...kitorang konvoi. Aku naik kapcai aku, abang naik moto ex5 bwk si Angah. Akis lak masa gi dia yg kayuh beskal. Masa balik..angah pulak yg kayuh beskal tu.

Petang tu pulak..kitorang kuar ngan si putih tu. Sj bg panas enjin..haha. Gi Tepen aje. Cari satu barang sebagai pelaburan. InsyaAllah, kalo dh dinamakan pelaburan tu..leh dpt pulangan balik ler jikalau betul caranya. Beli yg mampu aje tp ianya mmg best...hehe. Bg kitorang sgt mengujakan ler menggunakan mende tu, haha..
Teruja..teruja...

10 comments:

etuza said...

kami ada kucing juga, tapi masalah ibu kucing tu tiap kali beranak tak jadi anak dia, banyak mati, x cukup bulan dan dia x kasi susu..kenapa arh kucing kami tu, walhal cantik2 bulu2 anak dia, ada putih, kuning ..boleh kah bagi tahu kenapa ibu kucg kmi macam tu cinta manis.Hehe dtglah ke laman kami buat komen sikit2 pun x pa la

el said...

taiping sentral..hahaha lm x g sn..dah ada eh..kt mn tu kak..kat bus station tu ke...

ibu_umairah said...

.........ingat ape tadi,srvice betukar tangan..he..he...pas ini bole lah holidays negeri jauh2 pulak......

zura@iwan said...

serves tukar tgn..ingt ka tukar apa ka...hikss....

betui kak..mende beli utk pakai kan...buat apa simpan..hikss

Alimaz-Kembara Terasing said...

kancik mmg best walaupun kecik....senang menyelit...

TokNabe said...

Servis kalu ikut jadual... jangka hayat kereta tu panjang sikit ler.

Putih tu memang menawan.

TokNabe said...

Servis kalu ikut jadual... jangka hayat kereta tu panjang sikit ler.

Putih tu memang menawan.

POSH76 said...

dok cari gambo main badminton rupernyer gi servis keta wat suspen ajer...

psst: apa investment tu hehe

wantie said...

amboi kak komen tentang penyanyi penyanyi bad tu cam juri khas AF jer..

tapi kalau sekali sekala layan band life ni best jugak kan...

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室