Friday, July 9, 2010

Bila Pidah Sarip mai Tepen!!

Hmm..smlm masa aku masukkan entry aku yg dh lama dijerukkan tu (hehe..) Pidah iaitu rakan Fotopages, yg juga rakan blogger, yg juga rakan fesbuk dan juga rakan photog aku ni...telah memberi komen kenapa takde masukkan sekali gambo dia. Walhal..al-kisah pertemuan dgn dorang berdua ni telah berlangsung dlm tempoh yg sama aku menjerukkan citer2 aku tu, wakaka..
(hmm..kecur pulak air lior tingatkan kesedapan jeruk buah salak dan buah kelubi, ngee)

Jadi, hari ni aku masukkan gambo Pidah kat sini utk kepuasan hatinya juga. Mana ler tau...ramai peminat si Pidah ngan Sarip ni. Sekurang2nya, kalo peminat2 dia search nama2 dorang berdua ni..leh ler terjumpa blog aku ni skali, kan..kan..
Maka..serba sedikit membantu ler kenaikan sen demi sen iklan nuff aku tu, hahahaha. (Amboi, ni semangat nuff dtg pulak!! Mentang2 ler aku baru redeem nuff..hahaha)

Al-kisah Pidah ngan Sarip ni camne leh sampai Tepen ari tu (5 & 6 Jun 2010) ye??
Hmm...sebenarnya dorang ada photog majlis kawen kat sini. Sabtu dorang dpt job kat Kg. Dew & Ahad pulak dorang ada job kat Larut Tin.

Sebenarnya, gambo ni byk versi..hehe. Tp aku pilih versi yg nampak jelas memek muka dorang berdua ni, hehe.
Yg sorang ralit bersembang. Yg lg sorang...ralit mendengar. Ngeh2..

Hmm..sebenarnya, bukan Pidah aje yg ralit dgr gebang dan temberang dari si Sarip ni...hahaha.
Bila tgk dlm cermin ajaib tu..ngan aku2 sekali kena temberang, hoho. Jgn marah ye Sarip!!

Mlm tu kitorang cuma bwk si D60 aje. Sbb D90 dh keje kuat siang tu, hoho.. Bg ler D90 rehat sbb esoknya nak bawak gi Langkawi la pulak, ngee.

Sempat posing dpn restoran yg tersorok kat dlm kawasan kampung tu sblm masing2 balik umah dan balik hotel.

Aku rasa cik abg aku ni dh tinggi.
Tp bila abg berdiri kat sebelah Sarip...lagi tinggi ler mamat ni!! haha..

Hmm..tgk ler kapel ni. Happening aje, hehe.
Psst; Pidah, nasib baik Sarip dok lentok sket tu. Nampak ler mcm seimbang sket, kan?? hehe..
Takpe Pidah. Bila suami jaoh lebih tinggi dari kita...kita yg renek ni still nampak kiut, kan...ahaks-ahaks. Ayat perasan lg kuar ni..kuikui..

Balik dari Zetty Mee Udang kat Changkat Jering tu..kitorang sampai umah dh 12.30 tengah malam, hehe. Tapi takpe, bukan selalu kawan nak dtg menjengah kan. Tu pun ralat juga sbb aku tak sempat nak ajak dorang datang umah. Sebab...sebabnya kitorang pun sgt sebok pada hari berkenaan. Sama rancak ngan aktiviti Pidah Cik bedah laser ni..hehe.

Kat umah..abg terus je amek D90 utk transfer gambo2 siang td kat dlm pc & lappy. Sbb nak bawak D90 ke percutian ke Langkawi.
Anak2 pun dh tido masa kitorang balik tu.

Masuk tido pun..mata tak boleh nak lelap. Mgkn sbb letih sgt..urat mata ni terkena kejutan budaya sket..hehe
Aku ni dok risau gak takut2 tak terkejut kul 3.50pg walaupun aku dh set 3 alarm henpon, haha.
Alhamdulillah, sbb aku ni kaki jalan...senang je terbangun bila alarm hp pertama berbunyi jam 3.50pg tu, hehe.

6 comments:

makdara TERDIVA said...

mmg seronok sesekali dpt jumpa geng blogger @ fesbuk dsb..

len kali sy pulak nak dtg tepen.. :)

atty's said...

lama dah tak jumpa pidah ..

cikbedahlaser said...

haaa tu dia...mai dah...
ahahahahahah

bukan ralit dgr die gebang
tp ralit pikir...bile nk habis cite ni... kak alona nk blk tido...

jgn bg die bukak mulut...nti die tak reti tutup..hahaahhaha

xleh blah eh... peminat2?
ahahahahah

berapa dpt duit nuff??? dgr wak cite aritu...

tenkiu kak... susahkan akak je..

ikiqzana said...

best tu ada 2 kamera D60 gan D90.. jeles arr sis.. bila la kita nk ada plak..

J@J@ / Bini The Rock said...

lama btol tak singgah rumah akak ni...asek ber FB la mcm2!!

nak tgk gmbr langkawi akk nnt...tak sabo nih!

ryan said...

Unfortunately though many people UGG Sundance are told to avoid the wrong thing - they are told to avoid sugar when the real culprit is fat.Fat, unlike sugar, is very hard for the body to digest. This means it can take substantial amounts of time to digest - up to Sundance ugg Boots 24 hours or more. As a result it stays in the blood and can interfere with other foods you eat especially sugar. When you eat sugar after eating fat, the fat in your blood will prevent the sugar from moving through the blood to starving cells. This makes your blood sugar levels rise and Sundance uggs this is a dangerous. Luckily the body has systems in place to combat situations like this. An organism found in the body called Candida helps out in this situation by eating the sugar which makes it multiply and bringing ugg 5325 down the sugar levels. If you always have a high fat diet then you will always have a problem with Candida in that the organism will be about ugg 5325 in high levels. However high fat on the odd occasion should not be a problem.