Thursday, July 22, 2010

LANGKAWI 2010 - Shopping

Sebenarnya, bila dh sampai Langkawi ni agenda utama selain gi kat tempat2 menarik...sudah semestinya tidak lengkap kalo tidak membeli-belah. Al-maklum, pulau bebas cukai laa namanya, hehe.

Setiap hari mesti ada acara ni. Hari ni utk cari yg ni, esok utk cari yg tu...lusa utk cari apa yg tak dpt2 lagi, ngeh2.

Mcm tu ler ngan kitorang gak.
Hmm..gambar soping2 ni cuma ada yg ni aje ler. Yg lain2 tu tak sempat nak snap pasal masing2 sebok mencari, membelek, memilih, membayar..hehe.

Ini situasi di Pekan Kuah. Cari mcm2.

Ada yg nak membeli seluar pendek utk acara mandi pool beramai2, hoho. Mmg seronok. Cuma mak ngan abah aje yg tak turun. Walaupun ada citer mistik berlaku..tp mandi tetap mandi, ngee.

Hotel terbaru kat Kuah..My Hotel. Cantik pulak nampak bangunan tu dok situ, hehe. Kena jaga ler. Kalo cat dh pudar..kena ler cat baru. Kalo idak..dh tak nampak gah ler, hehe. Dgr tu tokey??

Alhamdulillah, abah dpt melakukan aktiviti kat sana dgn baik. Cucu2 bujang pun dh ramai utk bersama ngannya.

Kat sana abg ada laa belikan aku set pinggan mangkuk 48pcs satu kotak besar tu. Fine porcelain jenis bunga ala2 English style..tp kitorang punya tiruan je ler, cap Idaman Suri aje, heheh. Jadi laa.
Bkn pe...dh lama aku jatuh cinta pandang pertama ngan set pinggan mangkuk tu..
Kali pertama thn 2006 kot. Masa tu kitorang naik bas dari Tepen-K.Perlis-Tepen. Trip kompeni, hehe. Rasa mcm susah je nak hangkut!!
Gi lg Langkawi tahun 2008..tp sedihh...dh tak jumpa pulak set yg sama mcm aku terberkenan sgt tu, huh!! frust, betul masa tu. Bajet dh ada...barang pulak takde.
Gi lg bln doblas 2009 ri tu pun takde jgk...adeii..Aku ingat dh tak keluar ler set mcm tu.
Mujur ler ada rezeki aku gi bln nam 2010 baru2 ni set pinggan tu ada balik. Tu yg aku tak nak terlepas peluang lagi, hoho.
Kalo idak..mau 2011 ni aku gi Langkawi lagi, hahahahaha.

Aku berkenan sgt set ni bkn apa..set dia utk 8 orang komplit (walaupun mudah pecah ler..jenis murah, kan??). Yg paling aku berkenan...mangkuk nasik dia tu yg jenis bertutup tu. Mcm kita makan kat kedai2 tomyam tu (bertangkai kira & kanan)..tp yg ni kaca porcelain la. Mcm syok je makan kat umah nasik taruk dlm mangkuk mcm tu, kan.
(psst; baru je rasmikan set pinggan tu masa along balik baru2 ni, hehe)
Harga dia pun cuma RM99.50 aje utk 48pcs. Berbaloi2. Cuma kena ler jaga elok2 sikit. Pasal material murah aje, kan??..hehe.

Yg lain2..ada ler beli ikan bilis baru, ikan kering pari baru dan gajus panggang kat Pantai Pasir Hitam. Selain tu, sudah semestinya abg belikan cokelet kat Hj Ismail Grup. Tu aje ler. Baju2 kitorang tak soping pun. Dorang2 yg lain ada ler.

6 comments:

makdara TERDIVA said...

ala kak! nape tak tunjuk set pinggan tu???

LyNn HaMzAh said...

best tu dapat set idaman hati...
tp kenapa la x amek gmbr dan tepek kat blog...
isshhhh...

Alimaz-Kembara Terasing said...

saya kalau kelangkawi soping coklat jer...pinggan mangkuk tak berapa minat...

Rinna said...

Hmm..bestnya sopping2 kat langkawi..

J@J@ / Bini The Rock said...

huhu....dari n3 "Si Sotong - Paul" sampai tajuk yg terkini ni saya baca! bukan apa, takot ketinggalan ler kak...hahahah!

maklomlah Peminat Sejati Blog Cintamaniszlite!
xD

byk acara naik sampan ye kak kali nih? janji puashati la kan..dpt brg yg diidam2 kan...ngeee!!

atty's said...

napa tak tunjuk set pinggan tu ..nak nengok