Sunday, December 12, 2010

Kaitan Filem Estet dgn Cintamanis??

Apa kaitannya filem Estet ngan Cintamanis?? hehe..
Walaupun ejaan blog aku Cintamanisz ni ada penambahan huruf Z tp maksudnya sama aje ler, ngee. Cuma utk blog tatapan umum ni..aku ada tambah LITE kat belakang.

-Erm..tp kalo ada yg taip cintamanis.blogspot.com....blog tu bkn aku punya, ye. Harap maklum.

-Kalo ada yg taip
cintamanisz.blogspot.com pulak (cuma tambah hurup z aje)..tu adalah blog aku yg penah kontroversi suatu waktu dulu. Tp dh lama ditutup dari tatapan umum.

-Maka, selepas2 tu ler aku wujudkan
cintamaniszlite.blogspot.com yg best bg aku ni, kahhhh...


Aku baru je berpeluang tgk filem estet ni..kat tv...

Mmg jalan citernya dan cara2 pengarahannya mirip filem Tamil. Kiranya saudara pengarah kita ni berjaya ler melakukannya. Sebelum ni..beliau mengarahkan filem ala2 filem dulu2 yg hitam putih iaitu Kala Bulan Mengambang. Walaupun jalan citernya lembabbb aje tp bila menontonya seolah2 kita mmg tgk filem yg telah dibuat pd tahun 50an' dulu.

Ok...berbalik semula kepada tajuk di atas..
Cintamanis ni...kalo sape2 yg lalu hiway Karak..mesti nampak punya signboard tercatat Kg. Cintamanis kat Bentong tu, kan..

Tp dlm filem Estet ni...saudara pengarah kita ni..amek nama Cintamanis tu sbg nama kepada ESTET yg dimaksudkan dlm filemnya tu, hehehehehe..
Tergelak kitorang semua bila dgr nama estet dlm filem Estet tu...Estet Cintamanis, ngee..


Keseluruhan filem Estet tu..ok laa. Syok gak nak melayan masa tgh2 pening2 memilih gambar pengantin ni, hehe..

Turut mendokong watak termasuk pelakon undangan khas yg best mcm Rosyam Nor, David Arumugam (alleycats)...

Byk ketawa dan ada jugak nilai2 yg baik mengenai kemasyarakatan yg terdapat di dalam filem ni. Byk jugak adegan2 lawaknya yg boleh diingat. Tp penceritaannya...mmg mcm filem tamil, huhu..

psst; tgh berkira2..bila lak nak gi tgk filem Hantu Kak Limah Balik Rumah, huhu.

5 comments:

[-suziey-] said...

hahahaha mmg nk gelak jek..estet cintasmanis gitu..hiks:p

ye la estet kan sinonim ngn kaum india..so filem dia pn mestila digarapkan elemen yg berkaitan..cewah..tp mcm boring je cite ni..best ek..byk gk menang anugerah kan..

ha hantu kak limah tu pasti best sbb mamat khaled pnya..hehe..suka suka:p

p/s: jwb kt sini la yek..psl MLM tu..sy dulu pn masuk herbalife camtu gk..utk guna sdiri..tp bila kita tau dh hukum dia..kt wajib stop dr trus mencari ahli..klu akk just beli sdiri xpe..tu mcm direct selling..akk beli amik brg..penjual bg brg..xde melibatkan pihak2 lain yg teraniaya..2-2 win win situation..tu dibenarkan..mak sy pn masuk amway (eh ke cosway..konpius plk:D) tu lagi mmg terang2 teraniaya..mak sy pnh ckp klu byk mana pn org bawah buat sale..dia xkan bole naik pangkat selagi org atas dia xnaik pangkat..teraniaya la kan..org bwh yg teraniaya..org atas dpt point n confirm dia sntiasa di atas..org bwh xkan bole bypass dia..so konsep ni yg haram..ade pihak teraniaya..

wantie said...

hohoho.. tak nonoton lagi filem estate. Tapi kan, Hantu Kal Limah Balik rumah tu rasa cam sonok jer.

Kelmarin dapat jumpa my 3rd brother, asyik dok citer ttg hantu kak Limah tu jer. Rasa mcm nak konvoi gi tengok jer.

makdara TERdiva said...

salam kak alona..ramai ckp citer estet ni best gilak!!

kak, saya pakai template blogspot jer..akak pegi jer kat dashbord - desing - template designer

akak pegi kat situ..akak leh pilih mane yg akak suka..kat situ mcm2 background ade..walaupun tak sehebat template canggih lain..yg istimewanya ini, takyah godek2 code yg mcm2 tu..just klik2 jer..pegi la terai kak.. :)

lgpun itu jer yg sy tau..yg advance2 tu kena tanya yg pakar..

Kamsiah said...

akak kalau ada Farid Kamil...dlm drama ke filem ke...awal2 lagi minta maaf..tak minat tahap dewa..smp takleh tgk muka mamat tu...hehe..

zura@iwan said...

x penah tgk lg ceta Estet ni..ada kt tv dh ek kak? hehe....