Monday, December 6, 2010

Kenduri jiran sebelah rumah..

Ahad 5hb Disember 2010..
Kak Ani dan Abg Mat telah mengadakan majlis menyambut menantu sulungnya. Menantu dorang org Johor Bahru.
Alhamdulillah, lancar je aku tgk perjalanan majlis dorang.
Cuma, sbg tuan rumah...mesti keletihan dorang melebihi maksima..hmm.
Tp bila dh selesai..mesti jugak rasa kelegaan...

Inilah tuan rumahnya...Kak Ani dan Abg Mat..

Abg sedang berbual ngan Abg Mat.
Tp bila nampak aku halakan kamera....terus je abg memberikan senyuman semanis Cintamaniszlite, ngee..

Kak Ani ngan anak bongsunya...Nurul yg bakal menduduki UPSR 2011 nanti.
Aku ngan Akiss yg baru nak masuk darjah 5 tahun dpn, hehe..

Aku, Kak Nor, Yui, anak2 Sela, mak mentua aku, along dan akiss pun sgt seronok nk bergambar kat depan rumah orang..hehe..

Ni ler kak ani sefamily. Jiran kitorang yg sgt baik..

Ni ler pengantinnya..
Kejap, erm..suziey, pengantin lelaki ni ler yg akak kata keje kat POS Dayabumi tu gak. Tak kenai gak ek???..yelah, seperti sedia maklum...POS tu kan besarrrrr...hehe.
**Yg aku ni pun lupa lak nak tanya dia ni department mana, huhu..

Mmg seronok kan kalo jiran sebelah umah je wat kenduri-kendara ni. Meriah dan auranya terasa sampai ke rumah kitorang, hehe..

6 comments:

[-suziey-] said...

erkkkkk....xcam la kak..huhu mcm xkenai..sori la ye kak..sy ni klu xde kejesama (i mean klu xjmpa lm meeting between unit/kena buat something yg related ngn keje) mmg susah nk kenal..haahaha..

makdara TERdiva said...

akak sedondon dengan akis..dah macam mak pengantin plak..hehe!

wantie said...

betul tu kak. Kalau jiran wat kenduri kita pun terasa bahangnya. sebab tetiba ja umah kita pun jadi ramai. ada yang nak numpang rehat, numpang bilik air. mcm mcmlah. cam ginilah hidup berjiran.sonok kan.

Tak da ler kat sini suasana cam gitu kak, sebab kebanyakkan kenduri wat kat Dewan. So tak der la jenjiran nak datang umah time kenduri. Semuanya parking kat dewan.

Recently jiran T wat kenduri anak dia kat HOTEL. Hai lelama org islam/ melayu pun boleh jadi habbit kenduri kat Hotel la pulak.
Dah ikut trend orang kekayo.

Rinna said...

Cantik pengantin baru tuh.. Amboi Alona..sedondon ngan anak dara yer.. :)

ieda said...

salam kak .. cute pengantin perempuan tuuu :)

zura@iwan said...

lawa pgntin...baju kaler gold...kita pon dl pakai kaler gold..

5/12 kita x g knuri....ada knuri tp x g..hehe