Wednesday, June 29, 2011

Lega..dh selesai satu keroje..hihi..

TEMPAH BAJU
Alhamdulillah, setelah dh tertangguh lebih dari sebulan...akhirnya dapat gak aku gi hantar menempah beberapa pasang kain utk dibuat baju kurung (+ baju kurung Akiss jgk). Semua kain tu mak yg bagi termasuklah baju raya sedondon 1 Syawal akan datang nanti, InsyaAllah.. Terima kasih makkk..

Sebenarnya, bkn lah mak bagi aku sekaligus kain pasang tu tapi aku yg tersimpan...simpan. Asyik malas je nk gi ngantar nempah. Dah ler kain mak yg kasi...nak ngantar tempah pun malas, ish..ish..apa punya teruk ler aku ni?? Dah ler jahit sendiri tak tau, ish..ish..

Tapi kali ni aku dapat hantar nempah kat tukang jahit fevret aku semula. Sebelum ni tahap kesihatan Kak Hawa tak menentu. Skang ni, Alhamdulillah laa. Walaupun masih belum sihat sepenuhnya tapi dia dh konfiden nk amek semula tempahan. Dah lama jgk dah dia amek semula tempahan...aku je yg tak tau. Baju kurung sekolah Ain...kak Hawa ler yg jahitkan sebelum bukak sekolah awal tahun hari tu, mmm..
Lg pulak, rumah kak Hawa dh rasa jauh sket laa. Dari umah aku, lepas turun jer dari fly over tu..nak kena masuk simpang Taman Yayasan dulu...baru leh gi area Taman Mewah, mm. Kalo dulu leh terus je masuk kat simpang Taman Mewah tu, ish..ish..

Nota;
-Ada yg aku mintak kak Hawa siapkan 14hb Julai ni. GSL ada wat GALA Dinner dijangka 15/7 nanti..Baju kurung jgk. Badan macam aku ni...sarung baju kurung biasa aje ler senang, kahhh!!

-Ada lagi keje tak selesai ni. Nak gi hantar alter seluar slack itam along punya tu, adeh.. Ahad ni InsyaAllah nk gi outing ngan along. Leh ler bagi dia masa tu. Skang harapkan 2 helai seluar slack itam tu aje, ish..ish..

3 comments:

Kak Aya said...

wahh meriah nampaknya raya nanti..dah tempah banyak pasang baju kurung. kak aya belum tempah lagi.

suhaila-ab said...

awal tu preparation...tp aku punya dah siap ahahhaha....lagi semangat kannnn....ngalah budak tecit

J@J@ / Bini The Rock said...

kaler ape tu kak??
boleh kasi tau tak??

hehehe