Tuesday, June 14, 2011

Sudah lama tak bersiaran..

Selain disebabkan sebok sangat...antara punca utama aku dh lama tak apdet blog dan ngadap fesbuk ni adalah disebabkan wayar kabel TM yang membabitkan area umah aku ni telah dipotong lagi oleh pencuri2 kabel laknat tu. Sebelum ni 2x berturut2 kes yang sama baru je berlaku kat kawasan umah mak mentua aku. Lepas dh elok tang situ..dorang gi curik lak wayar kabel betul2 depan pagar Poliklinik Kamunting tu. Bermakna, area umah aku lak yang kena, aduii!!!

Pencuri tu curi bkn waktu siang..tapi waktu awal pagi..dh tentu ler time tu ramai yg tgh layan mimpi, kan. Masalahnya pulak..kalo dorang kerat wayar kat area umah kitorang ni....mesti wayar kabel yang dekat area poliklinik tu. Kalo tak area depan klinik...dorang akan kerat kat area tepi klinik, tak pun...simpang nak masuk ke klinik tu..adeii.
Yang peliknya jgk...TELEKOM takde ke nak wat suatu tindakan jangka masa panjang??
Tanam ler kabel dlm tanah pulak kat area2 yang HOT ni!! Buat apa guna wayar gantung lagi???

Ini, tak.....!! dh kena potong (selalu time ujung2 minggu...) jenoh ler kitorang nk tunggu 4-5-6 hari baru leh online semula. Ngan talian telepon takde...dh tentu lah talian streamyx jugak takde.
Cara ni..seolah-olah merestui pulak orang yang curik wayar kabel ni. Seolah2 inilah caranya kontraktor TM nak cari makan. Wayar kena potong...kontraktor TM akan ada job utk pemasangan wayar kabel yang baru...huh!! Dituduh cenggini kang..tau pulak nak marah, kan!!!

Aku harap...ada ler antara tuan rumah di kawasan berdekatan ngan klinik tu yang sanggup dipasang alarm TM sekiranya wayar TM sedang di'ganggu'.
Dekat umah mak...Mail Jambang yang sanggup memasang alarm tu...


Nota;
Akan apdet slo-slo citer kembara ke Pantai Timur...

4 comments:

el said...

laaaa badigol tul pencurik tu
xde mende lain ke nak curik..
dah nama pun pencurik..segala benda nak curik no...

rini el dpt lg RM50..x sia2 join kelab jutawan..ayuh kumpul duit raya ahaks
http://www.kelabjutawan.org/index.php?ref=elly

SyaNa said...

btol la kak
ari tu umah syarul pn kena curi
tepeng ni mmg glemer org curi kabel tepon kot

[-suziey-] said...

haih kesian la TM asyik kena ganti wayar jek..hmm tu la jadi bila manusia dh xkenal halal dan haram ..akk pn terkena tempias xleh nk online..ekekek:D

Kamsiah said...

salam
mmg hot bila kabel kena curi...depa tak pikir susah org lain..pikir duit haram tu ja...isshhh saya pernah terkena..tu pasal faham sgt kegeraman alona tu