Wednesday, July 8, 2009

Cerita lagi..

Hmm..memandangkan aku skang ni bermastautin kat Kamunting, Taiping..Aku akan paparkan bbrp gambar menarik yg ada kat sini.

Ni kat lake garden..yg terkenal dlm komik Gila-Gila adegan dating Mat (yg kurus meleding) dan Moon (yg gemok..huhu). Juga tak lupa vespa si Mat.
Tajuk komik From Taiping With Love telah menjadikan lake garden ni lebih popular..hehe..

Nota:-
1)Aku pun tau Taiping ni ada lake yg cantik cenggini dari kartun tu laa. Tapi dah umur 18 thn baru aku berkesempatan tgk 'real' depan mata..
2)Yg paling aku tak sangka..aku kawen ngan org sini. Pastu terus dok sini pasal cik abang ku itu keje kat sini, haha..

Tapi dah lama betul aku tak beli dah komik Gila-Gila ni..jadi aku pun tak tau laa sama ada kartun Mat dan Moon tu ada lagi ke tak. Kalo ada pun mgkn pelukisnya dah orang lain.

Kawasan lake ni sgt menarik. Kat sini la tmpat warga Taiping beriadah. Depa berjogging, berdating, xtvt berkayak, berfotografi (pengantin selalu shoot outdoor kat sini), berkarnival..dan segala ber' lagi laa.

Dulu kat sini..malam2 mmg popular adegan maknyah dikejar penguatkuasa..hehe. Ada maknyah tu lari sampai terjun dlm tasik tu..punyalah takut kena tangkap, hehe. Skang ni takde dah kot.

Zoo Taiping tu..dekat sini laa. Tapi kalo setakat nak tgk monyet..kat luar2 zoo pun boleh, hehe. Byk kat luar tu. Pantang nampak org pegang beg plastik..hati2 ye.

Dedahanan pokok merentangi jalan tu..dah jadi trademark Taiping dah. Jadinya, MPT sedaya-upaya mengekalkan pokok2 yg dah berusia tu.


ICE AGE 3;
Malam tadi disebabkan angah takde kelas tuisyen..kitorang gi Big Cinemas tgk sekuel Ice Age terbaru ni. Tayangan kul 9.15pm. Penonton memang tak ramai. Maklum laa..esoknya kan hari sekolah. Yg kitorang lak..time2 org tak ramai ni laa amek kesempatan nak masuk panggung pun..hehe.

Sempat lagi bergambar sementara menanti tayangan. Tgk xcaya..org tak ramai pun. Agaknya adalah dlm 30 org. Kalo lebih dari jangkaan aku pun..mgkn 35 org, wakaka..

Ice Age 3 ni mmg best. Best dari Ice Age 2. Tapi bagi aku..Ice Age 3 ni tak leh lawan Ice Age 1. Sebab?

Jawapan;

1)Ice Age 1 ada watak manusia..terutama baby yg diorang cuba selamatkan tu.
2)Selalu ada adegan suspens bila Diego..si singa and the geng cuba utk mendapatkan baby tu sebagai makanan depa.
3)Elemen kesedihan lebih kat sini sebab Manny dan Sid telah menjaga baby tu dlm jangkamasa yg agak lama. Dari baby tu tak reti apa2 sampai laa baby tu dah kenal mereka2 ni.
4)Paling penting..masa ending citer Ice Age 1 tu..aku menangis bila perpisahan terjadi ketika ayah baby tu amek kembali baby tu dari binatang2 yg baik hati dan punya perasaan mulia ni.
5)Dan juga lega sebab..Diego si singa jantan tu jadi geng diorang!


Ice Age 3 ni pulak..seronoknya..ia banyak kelucuan. Berdekah2 penonton yg tak berapa kerat dlm panggung tu. Aku pun sama..tergelak bosa! Nasib baik tak terkeluar anak tekak..huhu.

Kalo Ice Age 1 aku bagi 5 bintang penuh. Ice Age 3 ni aku bagi 5 bintang setengah, kehkehkeh..leh ke cenggitu??

Sebenarnya..terkilan gak coz kali ni tgk citer feveret tak cukup korum. Tingat gak kat Along tapi..yelah..nak tunggu dia balik ujung bulan ni, kot dah abes tayangan apa?? Takpe laa, along balik nanti kitorg bawak tgk citer lain. Byk tajuk best2 nak keluar ni, hehe. Ice Age 3 tu along tgk yg abah torrent aje laa ye. Lagipun, korang nak layan One Piece 5-6 episod terbaru gak kan?

Yg abang tu..tak abeh2 nak ajak tgk Transformer. Ish..aku mmg tak minat laa citer robot2 cenggitu. Bukan comel pun..hehe..
Torrent dan tgk kat umah aje laa..wakaka.

13 comments:

~zuraiwan~ said...

cantik gmbr kt lake tu kak....pndai akak edit ek...

bila la kite nk g jenjalan kt taiping lak...hehehe...nk bw anak jenjalan gk...

wah cinema x ramai ye...nmpk cm family akak je ek..

CINTAMANISZ Lite said...

Zura;
Mmg org tak ramai pong kat panggung tu. Seat situ terbahagi dua bahagian. Seat sebelah kitorang..kitorang aje tang tengah. Mmg pilih tak tengah..sama level mata..hhe. Kat atas belah atas kitorang ada la 2-3 famili. Bawah kitorang..ada 1 famili..

Sebelah lagi tu pun cenggitu laa jugek.

kakyong said...

lama dah tak g taiping...

panggung pun dah lama tak masuk...

anaklaut said...

salam...betul kita adalah perantau di bumi allah ini.


merantau mencari yang hakiki dan abadi..di sana.

tkasih atas kunjungan cintamaniz..ya.:)

Farasela said...

bestnyer leh tgk wayang...sayer dah berkurun x tgk wayang...nie dah ada anak kecik, lg le ntah biler..jealous tau...hehehehe...

badungcamp said...

FROM TAIPING WITH LOVE.. HE HE
CAM NA SI ABANG TU BERKENAN YE!
NASIB BAIK MASA KERJA SAMA TEMPAT DULU , AKU DAH KAWIN , ENTAH2 AKU PUN BERKENAN JUGA APA KUI KUI...

POSH76 said...

eeep mana leh amik gambo dalam cinema..mau cetak rompak ka..hehe....

atty's said...

canteknya view tasik tuh

oMMy fiRuz said...

1 day nak pg taiping nak g lake garden tu..nak tgkap gambar kat bwh pokok (dlm pic kat ats sekali tu)..
hehehe..

psttt..akak jd tourist guide sy ye...

CINTAMANISZ Lite said...

Firuz; Bukan firuz aje..sape2 yg nak mai Tpg..akak leh aje jd tour guide korang, hehe..tp korang kena upah belanja makan laa, wakaka...

Badungcamp; hahaha..golak bosa den. Tapi den tak perasan tau ngan statement 'hot' tu, ngeh2..
Kak Ruby tu pun comey..per!!

Farasela; cenggitu laa kalo ada anak kecik. Akak cenggitu gak dulu. Tunggu cd cetak rompak kuar kat pasar malam..pasal dah tak sabar nak tgk..ngeh2

Kak Yong; mai tpg..roger2 laa yek.

Posh; setakat amek gambo sendiri..tak kisah punya..pasal tak laku di pasaran, ngeh2.

Atty; meh laa jenjalan tpg..

Wife to Firdaus Ghazali said...

ooo...akak dok kamunting ke?...kmpg abah azie kat batu kurau...camtu gak hubby azie...nanti kalo azie balik kmpg...le la kita jumpa...kalo la akak sudi...

Wife to Firdaus Ghazali said...

di lake garden nih jugaklah...takdir telah menemukan azie dan hubby...

hidet said...

wah taiping.lama dah tak ke taiping..
lepas tinggalkan sekolah, ada lah pegi tahun 2005..tu pon sebab reunion..pastu dah x penah pegi..