Thursday, February 23, 2012

Ke Lumut - Check in bilik...

Entry hari ni?? ni aje lah yg ada, huhu..

03 Disember 2011
Sabtu

Kat Lumut skang ni...mmg byk dh naik hotel2 3-4 bintang. Hotel bajet yg elok2 pun dh byk jgk. Homestay pn begitu jgk laa. Gugel aje...mesti jumpa. Tambah2 pulak ada satu apartment baru yg dibuka kat sana iaitu Taman Bukit Permata...Ramai yg beli utk dijadikan homestay. Jd, pilihan di tangan masing2 ler.
Tp...walaupun byk...kalo tetiba gi sana last minute masa cuti sekolah dan cuti umum...kol ler dorang, mesti kata dh penoh..huhu. Hampa!!

Di bawah ni tertera beberapa gambar tempat penginapan yg terdapat kat sana...(yg sempat aku snap, hehe)..
Blue Bay ni dlm internet mcm best jer, rate pun boleh tahan ler mahal jgk...tp bila tgk betul2..tak berapa terjaga pun. Tp tak tau ler kat dalamnya, kan..hehe..
Damai Laut ni lak...beroperasi ke idak ntah. Mcm tak terpelihara jer pun. Tp jgn konpius..ini Damai Laut kat pekan Lumut..bkn Swiss Garden Damai Laut tu tau, hehe..yg tu kat area lain. Yg tu mmg ok ler tempatnya.
Yg kat atas ni...kena gugel ler info dia..psl aku pun tak tau nk komen ok ke tak, ngee..

Hotel Pavillion Inn ni sederet ngan tempat penginapan kitorang hari tu. Hotel bajet gak ni, hehe..
Yg ni mgkn ok ler kot, hehe...
Masa utk check-in!!
Dh kul 2 kitorang pun gi ler nk check in kat GM Hotel tu. Tp...alahmak..dh ler bilik tu cuma katil queen aje. Lantainya pulak.....space extra pun takde. Ngam2 aje. Aduii...kitorang berlima ni. Nasib ler adik yg jaga kaunter tu baik hati nk tunjukkan bilik tu terlebih dulu.
Bilik dia ok...best tp tu lah...sempit. Utk org honeymoon berdua ok ler kot, kan..hehe..rate bilik tu pun tak mahal...RM75 jer semalaman, hehe..

Jd, kitorang amek keputusan utk kiv dulu sementara kitorang gi cari bilik lain. Keluar dari pintu GM Hotel, abg pun masuk kat hotel bersebelahan.
Bilik yg sesuai utk kitorang satu family ada kosong, rate pun ok ler...tak mahal. RM138 semalaman utk bilik 2 bijik katil king size. Terus jer setuju amek satu bilik. Senang, takyah keluar jaoh2 cari. Badan rasa nk landing baekkk jer ni, hehe..
Masa abg buat pembayaran..aku pun gi ler masuk semula kat hotel GM yg bersebelahan tu utk kasitau yg kitorang tak jadi utk sewa kat situ, hehe.
Maka, kitorang pilih Valley View Hotel
Diorang ada 2 buah hotel. Satu yg ni dan lagi satu kat simpang nk masuk ke Teluk Batik. Hak tu rate dia mahal duapuluh hingget ler dari yg sini wlpn sama jenis biliknya. Mgkn sebab dekat ngat ngan Teluk Batik ler kot, kan...ngee.. Ikut kualiti dlm gambar..sama jer. Cadar sama, langsir sama, susun atur sama, hehe..
 
Dapat no bilik...1111..sebelah kaunter lobby aje, hehe. Takyah susah2 manjat tangga, ngee..
Tgk ler sume tu...bkn main lagi dh landing luruskan tulang belakang, huh!!
Ok ler bilik ni. TV ada astro (terpilih jer...tp ok ler..bkn nk tgk sangat pun..asik keluar aje, hehe), wifi pun ada...peti sejuk jer takde. Tak kisah laa..kitorang ni jenis kalo bercuti...mmg jenjalan sunggoh. Dok bilik tu utk rehat2 dan tido aje, ngee..
TV dok kat atas. Sambil baring leh tgk ngan selesa.
Anak2 aku ni mmg over. Mentang2 ler umah takde ekon..mai sini berselimut aje konon2 sejuk, huh!! sian2..Maknya sebok online. Bkn apa tu, baru jer dpt giliran. Sebelum td, abah budak2 ni yg online, hehe..
Ada jag pemanas, mug, sudu...Kat lobby pun ada mesin air panas, air sejuk. Ada gak peket2 kopi, gula, creamer..
Amek bwk kuar barang2...tak bawak beg pakaian pun. Letak semua dlm 2 buah beg hijau TESCO aje, hehe..
Ni ler gelagat anak2 aku kalo lepak dlm bilik hotel..
Along dh tgk tv...td dok main hp. Dalam selimut tu angah..
Ni dia...main games!!!
Tak abes2...mana ler mata tu tak kena pakai 4!!!!
Budak ni pun sama...berselimut...ntah hape2!!
Rehat...rehat...buat apa yg patut nk dibuat..sat gi nk keluar balik.

-Abes citer check in...Lepas ni nak citer gi masuk War Ship lak....iaitu kapal perang Ex-Rahmat milik TLDM. Yg ni ok...sape yg tak nah masuk leh tgk apa yg ada dlm sebuah kapal perang tentera, hihi...

7 comments:

POSH76 said...

tingin nak ke pangkor....

el said...

akiss tido kt mn..sekali ngan katil akk ke...not badlah bilik dia eh..bape semalam kak..

wantie said...

ok ar.. bilik tu nampak luas.

best nyer jenjalan. nak ikut boleh?

atty's said...

bilik nmpk besh..besar..kemas je .

PuanEma said...

bestnyer jalan2...
kak t add ema kt fb k.
email: emabellezza@yahoo.com

NZED GuestRoom said...

NZED GuestRoom | Cheap Accommodation Room in Lumut, Perak

Enjoy PLEASANT stay experience for CHEAP accommodation room with GREAT value for money in one of the TOP locations in Lumut, Perak

Careline: 012-5067575 @ 018-9734575
Website: http://www.nzedguestroom.com

NZED GuestRoom said...

NZED GuestRoom | Bilik Penginapan Murah di Lumut, Perak

Nikmati pengalaman penginapan yang MENYERONOKKAN bagi bilik penginapan MURAH dengan nilai HEBAT bagi wang di salah satu lokasi TERATAS di Lumut, Perak

Talian Mesra: 012-5067575 @ 018-9734575
Laman Sesawang: http://www.nzedguestroom.com