Tuesday, February 7, 2012

Ke Lata Tebing Tinggi, Selama

Ini adalah entry tertangguh. Al-Kisah....

 
23hb Januari 2012
Selasa

Hari tu kitorang ke Rantau Panjang, Selama umah kawan Fadel utk makan buah2an...
Sambungan dari entry ni..

Dari situ kitorang sj gi ke Lata Tebing Tinggi ni bkn utk mandi-manda pun..sekadar nk tgk2 aje. Takde plan nk mandi-manda, tu yg tak bawa pakaian ekstra, hehe..

Masuk parking kena bayar singgit...tp tulis situ bkn utk parking tp utk bayaran tol, hehehe..
Tempat parking sgt terhad. Pastu kena jalan kaki utk ke sungai tu, aduhaii...Kalo bawak bekal dan byk barang rasanya leceh sket ler psl nk kena menapak cari tempat port, hehe..

Nota Alona:- Kalo nk dikira dari sudut ni...best berkelah kat Hutan Lipur Sg. Sedim lagi sebab leh parking tepi sungai aje. Senang nk hangkut segala barang, hihi. Cuma kat situ kualiti tandasnya kureng ler, mm..

Ni ler dia pemandangan Lata Tebing Tinggi...ok jgk ler. Leh lagi naik ke atas-atas tu utk cari port baekk punya!! hehe....
Air kat sini cetek ler jgk..tp tak tau ler kat area lain. Kat sini sesuai ler utk kanak2.

Yang mak bapak leh duduk kat celah2 air terjun ni mengibaratkan macam jakuzi sambil anak2 mandi bersukaria kat area cetek tu,  hehe..

Anak2 aku cuma main air aje laa. Kalo basah kang..korang tinggai ler situ, hoho..

Masa ni tgh tunggu Fadel bersembang ngan kawan dia, Jepp tu. Bg peluang ler berborak lama sket, kan. Bkn senang jugak nk mai sini. Aku yg dok Tepen ni pun jarang sangat nk ke Selama. Lalu sesaje tu adalah, tu pun sebab nk hantar along balik ke hostel dia nun.
Beli rojak buah kat sini. Hmm...tak sedap sgt kuahnya. Campur tepung byk sgt nk bg kuah tu pekat. Tp kacang hancur dia boh byk ler pulak. Nasib ler ada kacang tu, hehe.. Anak2 dok makan nugget aje ler.
Tu aje lah kisah ke Lata Tebing Tinggi. Pastu, kitorang balik ke Kamunting ikut Ijok & Batu Kurau.
Sekian.

3 comments:

atty's said...

lama dah tak mandi air terjun

wantie said...

tetiba teringat air terjun "Puncak Janing'kat ujung kampung T.

Dah lama tak pergi berjimba jimba.

Delimasari said...

mesti airnya sejuk gilos